NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

آسوشیتدپرس: بایدن و مقام‌های دولت آمریکا از سرعت پیش‌روی‌ طالبان غافلگیر شدند

جو بایدن
جو بایدن Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

چهره‌های برجسته دولت آمریکا اذعان می‌کنند سرعت فروپاشی نیروهای امنیتی افغان، آن‌ها را غافلگیر کرده است.

آگهی

خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی می‌نویسد که جو بایدن، رئيس جمهوری آمریکا و دیگر مقامات ارشد کاخ سفید از سرعت پیش‌روی طالبان در روز یکشنبه در افغانستان شگفت‌زده شدند.

این خبرگزاری در گزارشی در این خصوص می‌گوید سرعت به دست گرفتن کنترل کشور از سوی طالبان موجی از انتقادات جمهوری‌خواهان را روانه جو بایدنِ دموکرات کرده است.

این در حالیست که دونالد ترامپ جمهوریخواه بود که برای نخستین بار ایده گفتگو با گروه تروریستی طالبان را اجرایی کرد و مایک پمپئو وزیر خارجه وی با ملا برادر رئيس دفتر سیاسی ستیزه‌جویان ملاقات کرد. 

با این حال بسیاری از ناظران بر این باورند انتظار نداشته‌اند جو بایدن هم همان مسیر دونالد ترامپ را ادامه دهد. ضمن اینکه آقای بایدن در هفته‌های اخیر بارها ابراز اطمینان کرده بود که طالبان نمی‌توانند کنترل کشور را به دست بگیرند. این موضوع سبب شده حملات بسیار شدیدی به ویژه از سوی جمهوری‌خواهان روانه جو بایدن و دولت دموکرات شود.

جیک وود، یکی از کهنه‌سربازان آمریکایی که در افغانستان حضور داشته در این خصوص به سی‌ان‌ان می‌گوید: «این لکه ننگی برای ما و ملت ماست که نتوانستیم به تعهد خود نسبت به مردان و زنان و افغان‌هایی که در کنار ما خدمت کردند، عمل کنیم. ما ایمنی خود را مدیون آنها هستیم. به همان اندازه‌ای که ما در قبال کارمندان و سربازان خود در آمریکا مسئولیت داریم در قبال افغان‌هایی که در افغانستان با ما همکاری کردند نیز مسئولیم.»

تمام این تحولات موجب شده تا چهره‌های برجسته دولت آمریکا اذعان کنند که سرعت فروپاشی نیروهای امنیتی افغان، آن‌ها را غافلگیر کرده است. آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا با اشاره به نقش ارتش افغانستان در این تحولات گفت: «ما دیدیم که آن نیرویی که وظیفه دفاع را برعهده داشت نتوانست از کشور دفاع کند و تحولات سریع‌تر از حد انتظار رخ داده است.»

ناآرامی‌ها در افغانستان باعث می‌شود جو بایدن برخلاف میل باطنی، ناگزیر شود از تمرکز بر برنامه‌های داخلی خود همچون مبارزه با ویروس کرونا و جلب موافقت کنگره برای تخصیص میلیون‌ها دلار در جهت بهبود زیرساخت‌های کشور بکاهد.

به گفته مقام‌های ارشد کاخ سفید، آقای بایدن روز یکشنبه در کمپ دیوید به طور مرتب در مورد افغانستان جلساتی با مقام‌های مختلف برگزار کرده و اطلاعات لازم را در این خصوص دریافت کرده است. او همچنین با اعضای تیم امنیت ملی خود تماس‌های ویدیویی برقرار کرده تا از خصوص آخرین وضیعت افغانستان باخبر شود. چند روز آینده برای تعیین اینکه آیا ایالات متحده می‌تواند اوضاع در افغانستان را تا حدی تحت کنترل قرار دهد یا خیر، بسیار حیاتی خواهد بود.

پنتاگون و وزارت خارجه آمریکا روز یکشنبه در بیانیه مشترکی اعلام کردند در حال تلاش برای انجام اقداماتی هستند که بتواند فرودگاه بین‌المللی حامد کرزی کابل را ایمن سازد. در این بیانیه هدف این کار فراهم ساختن خروج ایمن پرسنل آمریکایی و نیروهای متحدین این کشور از افغانستان اعلام شده است.

جو بایدن چهارمین رئيس جمهوری ایالات متحده است که با چالش‌های افغانستان دست و پنجه نرم می‌کند. او پیشتر تاکید کرده که طولانی‌ترین جنگ آمریکا را به جانشین خود واگذار نخواهد کرد. اما در عین حال در شرایط کنونی او به احتمال زیاد باید توضیح دهد چگونه امنیت افغانستان به این سرعت از بین رفته است، به ویژه که او و اعضای دولتش بارها اصرار داشته‌اند که این اتفاق نمی‌افتد و افغانستان به دست نیروهای طالبان نخواهد افتاد.

جو بایدن هفته گذشته علنا ابراز امیدواری کرده بود که نیروهای افغان بتوانند اراده خود را برای دفاع از کشور تقویت کنند. این در حالیست که گزارش‌ها حاکی از ان است مقام‌های دولتی به صورت خصوص هشدار داده‌اند که ارتش افغانستان در حال فروپاشی است و همین مسئله بایدن را مجبور کرد که روز پنجشنبه به هزاران سرباز آمریکایی دستور دهد برنامه‌های تخلیه از افغانستان را سرعت ببخشند.

به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

بایدن: اعتقادی به جنگ برای حمایت از حقوق زنان ندارم

بلینکن: ما نقش خود را در افغانستان ایفا کردیم

بایدن: جنگ آمریکا در افغانستان آخر اوت پایان می‌یابد