وزارت خارجه آمریکا از توافق این کشور و روسیه برای از سرگیری مذاکرات درباره کاهش تنش میان «دو قدرت بزرگ هسته ای» در ماه سپتامبر خبر داد.
وزارت خارجه آمریکا از توافق این کشور و روسیه برای از سرگیری مذاکرات درباره کاهش تنش میان «دو قدرت بزرگ هسته ای» در ماه سپتامبر خبر داد.
این تصمیم پس از آن اتخاذ شد که وندی شرمن، معاون وزیر خارجه آمریکا و سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه و هیأت های همراهشان روز چهارشنبه ۶ ژوئیه در ژنو با یکدیگر دیدار و گفتگو کردند.
مذاکره مقام های ارشد روسیه و آمریکا در ژنو با هدف رسیدن به «ثبات استراتژیک» با وجود اختلاف در زمینههای مختلف از جمله «کنترل تسلیحات» برای اولین بار در یک سال گذشته برگزار شده است.
خبرگزاری تاس روسیه به نقل از آقای ریابکوف خبر داد که این مذاکره کننده ارشد روسیه از رایزنی ها انجام شده در ژنو راضی است. به گفته معاون وزیر خارجه روسیه، آمریکا «آمادگی خود را برای گفتگوی سازنده» در مذاکرات نشان داده است.
جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در ماه ژوئن برای شروع گفتگوهای دوجانبه درباره ثبات استراتژیک به منظور «زمینهسازی برای کنترل تسلیحات» توافق کرده بودند.
آمریکا و روسیه ۹۰ درصد سلاحهای هستهای جهان را در اختیار دارند.
ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز در خصوص مذاکره مقام های ارشد کشورش و روسیه در ژنو گفت که هر دو کشور با «تعیین سرفصل ها برای گروههای کاری تخصصی» برای ادامه مذاکرات در ماه سپتامبر اعلام آمادگی کردهاند.
او با حرفهای خواندن مذاکرات ژنو، گفت که طرف مقابل درباره اولویت های خود، فضای کنونی جهان و چشم انداز كنترل تسلیحات هسته ای صحبت کرده است.
رویترز به نقل از یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا نوشت: «تصمیم آمریکا و روسیه برای دیدار دوباره مقام های ارشدشان نشان میدهد که دو طرف به ضرورت حل اختلافات در خصوص کنترل تسلیحات پی بردهاند.»
این مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا گفت که آنها به عنوان «دو قدرت بزرگ هسته ای» وظیفه دارند راهی برای مقابله با تهدیدهای ناشی از فن آوری های جدید که میتوانند ثبات استراتژیک را بر هم زنند، پیدا کنند.
به توییتر یورونیوز فارسی بپیوندید
روسیه و آمریکا در ماه فوریه پیمان کنترل تسلیحات هسته ای «نیو استارت» (New START) را تنها چند روز پیش از انقضا، برای مدت پنج سال دیگر تمدید کردند.
این پیمان تعداد کلاهک های اتمی، موشک ها و بمب افکن هایی را که روسیه و آمریکا میتوانند به کار گیرند، محدود میکند.
از همین رو انتظار میرفت که دو طرف در مذاکرات ژنو در مورد فن آوری های تسلیحاتی که بیشترین نگرانیها را ایجاد کردهاند، بحث کنند.