NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

ابراهیم رئیسی: با بایدن دیدار نمی‌کنم، ایرانیان خارج از کشور بازگردند

نشست خبری رئیسی
نشست خبری رئیسی Copyright آسوشیتدپرس
Copyright آسوشیتدپرس
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار به روز شده در
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

ابراهیم رئیسی، در نخستین نشست خبری پس از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری ایران گفت که حاضر به ملاقات با رئیس جمهوری آمریکا نیست و از واشنگتن خواست که به برجام برگردد.

آگهی

ابراهیم رئیسی، در نخستین نشست خبری پس از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری ایران گفت که حاضر به ملاقات با رئیس جمهوری آمریکا نیست و از واشنگتن خواست که به برجام برگردد.

وی تاکید کرد: «دنیا باید بداند وضعیت با این حضور مردم در انتخابات تغییر کرده است. باید دنیا بداند که در سیاست خارجی تا امروز، فشار حداکثری کارساز نشده است و باید روی این موضوع تجدید نظر کند. باید بداند سیاست خارجی دولت ما از برجام شروع نمی‌شود و به برجام هم منتهی نخواهد شد.»

وی در عین حال گفت که دولت وی «تعامل با همه کشورهای دنیا را به عنوان یک اصل تعاملی گسترده و متوازن در سیاست خارجی دنبال خواهد کرد» آقای رئیسی افزود:«هر مذاکره‌ای که منافع ملی در آن تضمین شود، این مذاکره حتما مورد حمایت خواهد بود اما ما وضعیت اقتصادی و شرایط مردم را به این مذاکرات گره نخواهیم زد.»

برجام را آمریکایی‌ها نقض کردند، پیام من این است که طبق برجام شما متعهد به رفع همه تحریم‌ها بود اما نکردید. به برجام برگردید و تعهدات خود را عمل کنید.
ابراهیم رئیسی

هشتمین رئیس جمهوری ایران که از تاریخ ۱۳ مرداد فعالیت خود را آغاز می‌کند، در پاسخ به سوال آنلیز بورجس، خبرنگار اعزامی یورونیوز درباره سرنوشت برجام و پیام به آمریکایی‌ها گفت: «برجام را آمریکایی‌ها نقض کردند، پیام من این است که طبق برجام شما متعهد به رفع همه تحریم‌ها بود اما نکردید. به برجام برگردید و تعهدات خود را عمل کنید.» وی خطاب به اروپا هم گفت که تحت فشارهای آمریکا قرار نگیرد و آنچه متعهد شده‌ است عمل کند.

وی درباره ادامه مذاکرات برجام گفت: «اجازه نخواهیم داد به نحوی مذاکره برای مذاکره باشد، اجازه نخواهیم داد مذاکرات فرسایشی باشد بلکه باید هر نشستی همراه با نتیجه باشد، نتیجه محوری موضوع ماست و باید آورده ای برای ملت بزرگ ایران داشته باشد در راستای آورده ای برای مردم و رفع محدودیت ها و تحریم ها و راستی آزمایی مسأله ارتباطات را ادامه خواهیم داد.»

رئیسی در پاسخ به سوال خبرنگار شبکه ام بی سی آمریکا مبنی بر اینکه آیا قصد دارد تیم مذاکره هسته‌ای را حفظ کند؟ گفت: «تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کار خود را دنبال می‌کند. تیم سیاست خارجی ما نیز در حال بررسی کار آن‌ها است.»

مذاکرات هسته‌ای بر سر احیای برجام و بازگشت آمریکا و ایران به توافق هسته‌ای از ماه آوریل در وین اتریش آغاز شده و تاکنون ۶ دور از این گفتگوها انجام شده است. روز گذشته آخرین روز از دور ششم به پایان رسید و مذاکره‌کنندگان برای مشورت و بررسی آخرین تحولات به پایتخت‌های خود بازگشتند.

رئیسی در پاسخ به اتهام مشارکت در اعدام‌های ۶۷: از حقوق مردم دفاع کرده‌ام

وی در پاسخ به سوال خبرنگار الجزیره درباره طرح اتهاماتی علیه او و نقشش در اعدام‌های سال ۱۳۶۷ و تاثیر این وضعیت در نحوه تعامل با رهبران کشورهای جهان به ویژه کشورهای غربی گفت: «من از ابتدای مسئولیت به‌عنوان حقوقدان مدافع حقوق مردم بودم. حقوق بشر محوری ترین مساله بوده است. امروز در جایگاه مدعی قرار داریم. تمام اقدامات من همواره در جهت دفاع از حقوق انسان‌ها بوده است.»

اگر یک حقوقدان و قاضی از حقوق مردم دفاع کرده، باید مورد تقدیر و تشویق قرار بگیرد که امنیت مردم را در مقابل هجوم ها و تهدیدها حفظ کرده است.
ابراهیم رئیسی
رئیس جمهور منتخب ایران

رئیس جمهور منتخب ایران به‌شکل تلویحی و غیرمستقیم مخالفان جمهوری اسلامی در دهه ۶۰ را به خشونت محکوم کرد و افزود: «با تمام کسانی که اخلال در حقوق انسان‌ها کردند، دست به اقدامات داعشی زده‌اند، مدعی حقوق انسان‌ها بوده‌ام. امروز کسانی که نقض حقوق بشر می‌کنند باید پاسخگو باشند. اگر یک حقوقدان و قاضی از حقوق مردم دفاع کرده، باید مورد تقدیر و تشویق قرار بگیرد که امنیت مردم را در مقابل هجوم ها و تهدیدها حفظ کرده است. افتخارم این است که در کسوت دادستان هر کجا بودم از حقوق و امنیت مردم دفاع کرده‌ام.»

در سال‌های دهه ۶۰ و به‌ویژه پس از ۳۰ خرداد ۱۳۶۰، هزاران نفر از اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران و احزاب و سازمان‌های چپ‌گرای کوچک و بزرگ دیگر بازداشت و اعدام شدند. در سال ۱۳۶۷، افرادی که حکم محکومیت زندان داشتند، بدون ارتکاب جرم جدید و صرفا به دستور آیت‌الله خمینی، بدون برگزاری دادگاه به اعدام محکوم و به‌ویژه در زندان‌های تهران و رجایی شهر به دارآویخته شده و در گورهای جمعی بی‌نام و نشان دفن شدند. 

ابراهیم رئیسی با اشاره به اینکه در مقام ریاست جمهوری خود را موظف می‌داند که از حقوق همه مردم فارغ از قومیت و زبان گویش دفاع کند افزود: «به وجود آورندگان داعش و گروه‌های مسلحی که به جان ملت‌ها انداختند اگر مورد بازخواست قرار بگیرند، حقوق بشر حفظ می‌شود.»

ابراهیم رئیسی که از نخستین سال‌های تاسیس جمهوری اسلامی در دادگستری سمت‌های بالایی از دادستانی کرج تا ریاست قوه قضائیه داشته، متهم به حضور در «هیات مرگ» و مشارکت در صدور احکام اعدام خودسرانه برای هزاران نفر از زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷ است.

سازمان عفو بین‌الملل روز شنبه گذشته پس از اعلام نتایج اولیه انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران و پیروزی ابراهیم رئیسی خواستار پیگرد کیفری وی به اتهام ارتکاب جنایت علیه بشریت شد.

آسوشیتدپرس
نشست خبری ابراهیم رئیسیآسوشیتدپرس

ابراهیم رئیسی: با بایدن دیدار نمی‌کنم

وی در پاسخ به این سوال که «نظرش درباره مذاکره با دولت بایدن چیست؟» این سوال را مطرح کرد که چرا بایدن نسبت به تعهدات دولت آمریکا پاسخگو نیست؟ وی افزود: «آمریکا تمام تحریم ها را بردارند و نشان دهند صداقت دارند.»

رئیس جمهور منتخب ایران تاکید کرد که «مردم از برجام خاطره خوشی ندارند چون آورده‌ای برای مردم آنچنان که در برجام پیش‌بینی شده بود نداشت؛ دلیلش عهدشکنی آمریکا و اروپا بود.»

آگهی

وی در عین حال در پاسخ به این سوال که آیا حاضر است در صورت رفع تحریم‌ها با بایدن دیدار کند، گفت: «خیر.»

آقای رئیسی همچنین درباره مذاکرات جدید در حوزه‌های منطقه‌ای و موشکی ایران تاکید کرد که مسائل منطقه‌ای و موشکی قابل مذاکره نیست. وی افزود: «آنها به قرارداد قبلی عمل نکردند چطور می‌خواهند وارد مباحث جدید شوند.»

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده بارها تاکید کرده است که این کشور می‌خواهد به توافقی بلندمدت‌تر و قدرتمندتر از برجام با ایران دست یابد. او گفته است که در توافق جدید موضوعاتی مانند برنامه موشکی‌ و همچنین فعالیت‌های ایران در منطقه هم مد نظر قرار می‌گیرد. با این حال مقام‌های ایران بارها اعلام کرده‌اند که این موضوعات مذاکره پذیر نیست.

«برنامه جامع با چین را اجرایی می‌کنیم»

وی در پاسخ به سوالی درباره روابط با چین گفت: «روابط ما با چین از ابتدای پیروزی انقلاب وجود داشته و امروز هم روابط خوبی داریم و ظرفیت‌هایی بسیار وجود دارد که آن را احیا و دنبال می‌کنیم. طرح جامع [۲۵ ساله] به عنوان یکی از اسناد و توافق دو کشور وجود دارد که آن را اجرا می‌کنیم.»

آگهی

ایران و چین ۲۷ مارس (هفتم فروردین) سند همکاری ۲۵ ساله امضا کردند. این معاهده در مراسمی با حضور محمد جواد ظریف و وانگ ئی، وزیران امور خارجه دو کشور امضا شد اما جنجال‌های زیادی به‌دنبال داشت.

وی درباره موضوع اسرائیل و فلسطین گفت: « ایران می‌گوید که به آرای عمومی مراجعه کنند. فلسطین حق فلسطینی‌ها است. »

وی افزود: «از نظر ایران، فلسطینیان صاحب فلسطین هستند و قبل از اینکه رژیم صهیونیستی از ناحیه ما احساس خطر کند باید از مردم فلسطین و گروه‌های مقاومت بترسد.»

وی درباره موضع ایران گفت: «جمهوری اسلامی طبق قانون اساسی همواره حامی مظلومان خواهد بود. فلسطین مظلوم واقع شده و ما حامی فلسطین خواهیم بود.»

آگهی

رئیس جمهور منتخب ایران درباره سؤال شبکه المیادین درباره رابطه با عربستان سعودی گفت: «ما روابط با همه کشورهای دنیا و تعامل با همه را اعلام کرده‌ایم به ویژه‌ روابط با کشورهای همسایه برای‌ ما مهم است.»

رئیسی: مانعی برای بازگشایی سفارتخانه‌های ایران و عربستان وجود ندارد

وی افزود: «اولویت ما ارتباط با همسایگان خواهد بود و نسبت به کشور عربستان هم درباره بازگشایی سفارتخانه‌ها بین دو کشور هیچ مانعی از طرف جمهوری اسلامی ندارد و این سیاست پیش از این اعلام شده است و باز هم تأکید می‌کنم که روابط و گفت‌وگو با عربستان و همه کشورهای در منطقه برای جمهوری اسلامی هیچ مانعی ندارد.»

ایران برای نخستین بار در ماه گذشته انجام گفتگوهای محرمانه با عربستان سعودی را تایید کرد. سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، ۲۰ اردیبهشت گذشته علام کرد مسائل دوجانبه و موضوعات منطقه‌ای محور این مذاکرات بوده است. روابط بین تهران و ریاض در سال ۲۰۱۶ پس از حمله به سفارت عربستان در ایران به پایین‌ترین سطح رسید.

رئیس جمهور منتخب: ایرانیان خارج از کشور بازگردند

رئیسی در پایان این نشست خبری، خود به ارتباط دولتش با ایرانیان خارج از کشور اشاره کرد و گفت: «همه زمینه‌ها را برای بازگشت ایرانیان خارج از کشور فراهم می‌کنیم. دولت در برابر ایرانیان خارج از کشور وظیفه دارد. باید ورود ایرانیان به کشور تسهیل شود.»

آگهی
سرمایه‌گذاری ایرانیان در خارج از کشور باید تسهیل شود. ایرانی‌ای که در خارج از کشور درآمدی را کسب کرده است بهترین مکان و امن‌ترین مکان برای او سرمایه‌گذاری در داخل ایران است.
ابراهیم رئیسی

وی افزود: «سرمایه‌گذاری ایرانیان در خارج از کشور باید تسهیل شود. ایرانی‌ای که در خارج از کشور درآمدی را کسب کرده است بهترین مکان و امن‌ترین مکان برای او سرمایه‌گذاری در داخل ایران و سرزمین آبا و اجدادی او است. امنیت هم کاملاً برای این سرمایه‌گذاری وجود دارد.»

ابراهیم رئیسی تصریح کرد: «جمهوری اسلامی جزو امن‌ترین کشورها برای سرمایه‌گذاری اقتصادی است و این امنیت را دولت برای همه کارآفرینان و سرمایه‌گذاران و به ویژه ایرانیان خارج از کشور تضمین می‌کند.»

طبق اعلام وزارت کشور ایران، در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری که ۴۸.۸ درصد واجدین شرایط در آن شرکت کرده بودند، ابراهیم رئیسی با کسب ۱۷ میلیون و ۹۲۶ هزار و ۳۴۵ رای توانست هشتمین رئیس جمهوری ایران شود.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

رضا پهلوی با انتقاد از اتحادیه اروپا: مشروعیت بخشیدن به رئیسی همانند یک سیلی بود

افشای جزئیات تازه از باج ایران به هکر‌ها در پی حمله به بانک‌ها؛ «تاکنون ۱۰ بیت‌کوین پرداخت شده است»

انتشار اخباری از تحویل موشک‌های بالستیک ایران به روسیه؛ اوکراین خواستار فشار جامعه جهانی شد