رضا پهلوی با انتقاد از اتحادیه اروپا: مشروعیت بخشیدن به رئیسی همانند یک سیلی بود

رضا پهلوی، فرزند آخرین پادشاه ایران از تصمیم اتحادیه اروپا برای اعزام نماینده برای شرکت در مراسم تحلیف ابراهیم رئیسی به عنوان رئیس جمهوری ایران انتقاد کرد.
آقای پهلوی در گفتوگو با خبرگزاری فرانسه، اقدام اتحادیه اروپا را با اغماض «شبیه یک سیلی به صورت(مردم)» توصیف کرد، چرا که به باور او موجب مشروعیت بخشیدن به رئیسی میشود. او ادامه داد: «انگار دموکراسیهای غربی که بیشترین انتظار را از آنها داشتیم، در حال خنجر زدن از پشت به مردم(ایران) هستند.» آقای پهلوی این رویه غرب در قبال جمهوری اسلامی را «تکان دهنده» خواند.
انریکه مورا، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا سهشنبه شب به منظور شرکت در مراسم تحلیف ریاست جمهوری ایران که روز پنجشنبه برگزار میشود به تهران سفر کرد. آقای مورا افزون بر معاونت رئیس دستگاه دیپلماسی اتحادیه اروپا، یکی از نمایندگان اتحادیه در مذاکرات احیای برجام در وین است که از چهار ماه پیش با هدف بازگشت ایران و آمریکا به توافق هستهای سال ۲۰۱۵ آغاز شده است.
آقای پهلوی در این گفتگو تاکید کرد که به باور او حکومت جمهوری اسلامی در آستانه فروپاشی قرار دارد و آنچه ایرانیها اکنون به آن احتیاج دارند حمایت قویتر از سوی غرب است.
فرزند آخرین پادشاه ایران گفت که کشورهای غربی ضمن عدم پشتیبانی از حکومت ایران باید از فناوری دور زدن محدودیتهای اینترنت در ایران و ایجاد «صندوق اعتصاب» برای حمایت از کارگرانی که از نافرمانی مدنی بدون خشونت استفاده میکنند، حمایت کنند.
آقای پهلوی همچنین خطاب به کشورهای غربی گفت: «ما نمیگوییم با جمهوری اسلامی گفتوگو نکنید. شما باید به خاطر دیپلماسی یک کانال ارتباطی داشته باشید، همه ما این را درک میکنیم. ولی این فکر که کسانی که خود بخشی از مشکل هستند به شما راه حلی ارائه میدهند، دیوانگی است.»
او با تاکید بر لزوم توقف مذاکرات وین توسط کشورهای غربی و نیاز به برقراری گفتوگو میان ایالات متحده آمریکا و مخالفان حکومت ایران، از برگزاری زودهنگام نشست گروههای اپوزیسیون ایرانی خبر داد و ابراز امیدواری کرد که آینده کشور توسط مجمع موسسان «نیروهای سکولار و دموکراتیک» تعیین شود.
به توییتر یورونیوز فارسی بپیوندید
نامزدی، تایید صلاحیت و پیروزی ابراهیم رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری ایران به عنوان یکی از اعضای کمیته اعدام مخالفان جمهوری اسلامی در دهه شصت خورشیدی همواره مورد انتقاد گروههای مخالف حکومت ایران و فعالان حقوق بشر بوده است.
آنها ضمن این که خواستار محاکمه آقای رئیسی در مجامع بینالمللی هستند، معتقدند که دولتهای غربی باید از مشروعیتبخشی به او اجتناب کنند؛ چرا که او در نتیجه انتخاباتی «مهندسی شده» که با مشارکت حداقلی مردم ایران توام بوده بر کرسی ریاست جمهوری ایران تکیه زده است.