«فروشندگانی که بازارشان لزوما به فناوری وابستگی نداشته امروز سراغ ما میآیند و میخواهند در بازار دیجیتالی حضور داشته باشند. شاهد رشد چشمگیری بودهایم و فروشندگان زیادی جنس خودشان را آنلاین میخرند.»
این برنامه صداهای آنگولا به داستان شماری از کسانی اختصاص دارد که برای مقابله با پیامدهای کووید-۱۹ در این کشور راهحلهایی تازه یافتهاند.
آنگولا برای مقابله با همهگیری هم بیمارستانهای موقت ساخت و هم قرنطینهٔ جدّی برقرار کرد و همچنین صاحبان مشاغل این کشور از زن و مرد به یاری اقتصاد آن آمدند.
از استارتآپ فروش سبزیجات تا مزارع بزرگ گل و میوه
استارتآپ «جرالدین جرالدو» که میوه و سبزی خردهفروشان را از بازار تأمین میکند، در مدت اخیر رُشد چشمگیری داشته است. جرالدین خود میگوید: «فروشندگانی که بازارشان لزوما به فناوری وابستگی نداشته امروز سراغ ما میآیند و میخواهند در بازار دیجیتالی حضور داشته باشند. شاهد رشد چشمگیری بودهایم و فروشندگان زیادی جنس خودشان را آنلاین میخرند.»
کشاورزی آنگولا در تنوعبخشی به اقتصاد این کشور حیاتی است. گردش مالی کنونی این بازار سه میلیارد یوروست و پیشبینی میشود که تا سال ۲۰۵۰ به ۲۸/۶ میلیارد یورو هم برسد.
ژوائو ماسِدو مزرعهداری است که ظرف چند ماه مزرعهٔ عظیم تازهای ایجاد کرده و کارآفرینیاش خدمت ارزندهای به تولید ملی بهشمار میرود. او از کار خود نتیجه خوبی گرفته و امیدوار است که ظرف دو سال آینده بیش از ۱۵۰۰ نفر را استخدام کند.
صاحبان مزرعه گل رُز «اولیویهرا» نیز در زمان همهگیری بخت آن را یافتند که تولید خود را بیشتر کنند. از آنجاکه مرزهای بسته بود، واردات گل بسیار کم شد و به این ترتیب این دسته از تولیدات داخلی نیز فرصت شکوفایی پیدا کرد.
فداکاری کارکنان هتلها برای ادامه پذیرش گردشگر
حفظ گردشگری نیز در زمان همهگیری چالشی جدی بود. این بخش نوپا سال گذشته ۷۲۵ میلیون یورو درآمدزایی داشت، و پیشبینی میشود که این مبلغ تا سال ۲۰۵۰ به ۲/۹ میلیارد یورو برسد.
هتلهای آنگولا با رعایت کامل موازین بهداشتی همچنان پذیرای مسافران بودهاند و کارکنانشان هم فداکارانه خدمات خود را ادامه دادهاند.
کاتارینا که در هتلی در لواندا، پایتخت این کشور کار میکند میگوید: «در ماه مارس بود که قرنطینه بهجریان افتاد و بنا شد ظرف ۴۸ ساعت تصمیم بگیریم کدام تیم در هتل بماند و در قرنطینه کار کند. خود من بخشی از این تیم بودم و کار ما در این دوران بسیار چالشبرانگیز بود. البته وظایف ما کاملا روشن و مشخص بود و به همین خاطر در دوران کووید تا اینجا موفقیتآمیز عمل کردهایم.»
بسیاری از دیگر شرکتها هم خود را با شرایط قرنطینه وفق دادهاند، مثل شرکت کوچک روکا که کارش ساخت قایقهای پارویی است. صاحبان روکا کوشیدند تا در این دوران مواد خام خود را از داخل تأمین کنند.
رویارویی موفق با کووید و اعتمادسازی دولت
وِرا داوِس دو سوسا، وزیر دارایی این کشور واکنش آنگولا نسبت به همهگیری را اینگونه ارزیابی میکند: «ما خیلی زود توانستیم به چالشی که در بخش بهداشت و سلامت پیش آمده بود رسیدگی کنیم. بر تعداد تختهای بیمارستانی افزودیم و همچنین ماسک، دستگاه تنفس مصنوعی و داروی بیشتری فراهم کردیم و اخیرا مشغول واکسیناسیون هستیم. ما همچنین برای شرکتهایی که گرفتار کمبود نقدینگی بودند تسهیلات مالیاتی فراهم کردیم.»
وی در پایان میافزاید: «در سطح ملی و بینالمللی اعتمادسازی بیشتری کردهایم، چه در رابطه با سیاستهایمان و چه در رابطه با شیوهٔ ادارهٔ کشور و مؤسسات، و همچنین در رابطه با شیوهٔ تجارت و کسبوکار. ما از سرمایهگذاران میخواهیم که در ساختن آنگولای جدید با ما همکاری کنند.»