NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

آیا واکسن کرونا موجب به هم خوردن طولانی‌مدت نظم دوره قاعدگی می‌شود؟

واکسیناسیون کرونا در آمریکا
واکسیناسیون کرونا در آمریکا Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

در پی انتشار ادعایی در شبکه‌های اجتماعی مبنی بر این که دریافت واکسن کرونا موجب به هم خوردن نظم دوره قاعدگی و وارد آمدن آسیب جدی به سلامت زنان می‌شود، یورونیوز این ادعا را با متخصصان در میان گذاشت.

آگهی

در حالی که مطالعات در مورد چگونگی تاثیر دریافت واکسن کووید-۱۹ بر دوره قاعدگی در بریتانیا و ایالات متحده در حال انجام است، پزشکان از هم‌اینک تاکید دارند، با وجود این که احتمال به هم خوردن نظم دوره قاعدگی به عنوان یکی از عوارض جانبی واکسن کرونا وجود دارد ولی این عارضه به هیچ وجه نمی‌تواند ماندگار باشد و موجب به خطر انداختن سلامتی زنان شود.

طبق گزارش آژانس دارویی اروپا(EMA)، طی آزمایش‌های بالینی چهار واکسن مجاز کووید-۱۹ یعنی فایزر-بیون‌تک، آسترازنکا-آکسفورد، مدرنا و جانسون اَند جانسون هیچ تغییری در دوره قاعدگی مشاهده نشده است.

با این وجود برخی نهادهای پزشکی خاطرنشان کرده‌اند که پیش از این تغییر در دوره قاعدگی به عنوان عارضه جانبی برخی واکسن‌های ساخته شده برای بیماری‌های دیگر ثبت شده بود. دکتر ویکی میل، ایمنی‌شناس(ایمونولوژیست) در دانشگاه امپریال کالج لندن در این خصوص به یورونیوز گفت که اثر واکسن‌ آنفلوانزا بر دوره قاعدگی اصلا مساله‌ای جدی نبود و برخی دیگر از واکسن‌ها نیز نوسان کوتاه مدتی در این دوره ایجاد می‌کردند ولی تا کنون نشانه‌ای از این که تزریق واکسن تاثیر بلندمدتی بر این مساله داشته‌ باشد، مشاهده نشده است.

آژانس دارویی اروپا بار دیگر تاکید کرده که مزایای استفاده از واکسن‌های تایید شده برای مقابله با بیماری کووید-۱۹ بسیار بیش از عوارض جانبی محدود آنهاست. با این حال، بهره‌مندان از واکسن در صورت بروز هر عوارضی حتما باید با پزشک خود مشورت کنند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

نتیجه یک پژوهش علمی: واکسن کووید تأثیری کوتاه مدت بر عادت ماهیانه زنان دارد

اوضاع بحرانی کرونا در هند؛ ۳۱۴ هزار مورد ابتلای جدید، کمبود شدید تخت و اکسیژن

کشف سرب، آرسنیک و دیگر فلزات سنگین در تامپون‌‌های قاعدگی زنان؛سازمان غذا و داروی آمریکا تحقیق می‌کند