سه روز پس از بازداشت نیکا ملیا رهبر مخالفان در گرجستان و با وجود بروی کار آمدن دولت جدید، اوضاع همچنین در این کشور منطقه قفقاز متشنج است.
روز جمعه تفلیس، پایتخت گرجستان، میزبان تنش میان مخالفان دولت و نیروهای پلیس بود.
ناآرامیها در پی تجمع معترضان در مقابل ساختمان پارلمان گرجستان آغاز شد و صدها تن از مخالفان دولت در اعتراض به به بازداشت رهبر خود، در مقابل دروازه ورودی ساختمان پارلمان دست به تجمع زدند. نیکا ملیا، رهبر «جنبش متحد ملی» سه شنبه گذشته توسط نیروهای پلیس بازداشت شده بود. ۲۰ عضو دیگر این حزب نیز در جریان یورش پلیس بازادشت شده اند.
در روزهای اخیر، اوضاع سیاسی گرجستان متشنج شده است. مخالفان دولت کنونی ادعای تقلب در انتخابات را مطرح می کنند و خواستار شمارش مجدد آرا هستند. همزمان با بازداشت رهبر مخالفان، پارلمان نخست وزیر جدید اراکلی گاریباشویلی را به جای نخست وزیر پیشین که مخالف بازادشت نیکا ملیا بود منصوب کرد.
گئورگیا گاخاریا، نخست وزیر پیشین گرجستان، هفته گذشته، هجدهم فوریه، به دلیل اختلاف نظر با هم حزبیهای خود در مورد بازداشت نیکا ملیا، رهبر جنبش متحد ملی، استعفا داد.
نیکا ملیا اولین بار در سال ۲۰۱۹ به جرم تحریک معترضان بازادشت شده بود. وی پس از مدتی با قید وثیقه آزاد شد تا اینکه دادستان کل کشور اعلام کرد که آقای ملیا بدلیل عدم پرداخت وثیقه اش دوباره بازداشت می شود.
رهبر مخالفان دولت در گرجستان، پیش از بازداشت در روز سه شنبه در یک کنفرانس خبری شرکت کرد و اعلام کرد که حکم دادگاه را قبول ندارد و به همین خاطر تسلیم پلیس نخواهد شد.
بسیاری از کارشناسان بحران سیاسی اخیر در دو کشور همسایه، گرجستان و ارمنستان را نگران کننده می خوانند. آنها دلیل اصلی تنش ها را اختلاف بنیادین میان حامیان روسیه و مخالفان آنها در این دو کشور می دانند. تریسی جرمن، استاد علوم سیاسی در کینگز کالج لندن به یورونیوز می گوید: « نباید از یاد ببریم که روسیه همچنان می خواهد نفوذ روی این کشورها را همانند دوران اتحاد جماهیر شوروی حفظ کند و همزمان تعادل میان نیروهای حامی غرب و سیاستمداران حامی مسکو را برهم بزند.»