وزارت خارجه قطر اعلام کرد ۶۰ میلیون دلار برای انتقال گاز از اسرائیل به نوار غزه اختصاص می دهد. پیشتر اتحادیه اروپا هم برای همکاری و احداث این خط لوله گازی اعلام آمادگی کرده است. بدین ترتیب تا سال ۲۰۲۴ بحران کمبود الکتریسیته شهروندان غزه حل می شود.
وزارت خارجه قطر روز پنج شنبه با انتشار بیانیه ای اعلام کرد ۶۰ میلیون دلار برای احداث خط لوله گز طبیعی از اسرائیل به نوار غزه در جهت پایان دادن به بحران انرژی در پرتراکم ترین منطقه جهان اختصاص می دهد.
این بیانیه دو روز پس از انتشار خبری منوط «به موفقیت در مذاکرات غیرعلنی در مورد احداث این خط لوله» منتشر شد. اتحادیه اروپا نیز پیشتر اعلام کرده بود هزینه احداث این خط لوله گازی در داخل باریکه غزه را تقبل می کند.
بدین ترتیب با سرمایه گذاری اتحادیه اروپا و قطر، اهالی نوار غزه می توانند امیدوار باشند که تا پایان سال ۲۰۲۳ میلادی با بحران کمبود برق در این منطقه پرجمعیت مواجه نخواهند بود.
امروز نیروگاه نوار غزه که سوخت اصلی آن گازوئیل است تنها توان تولید الکتریسیته برای ۱۲ ساعت را دارد.
جمعیت نوار غزه که تنها ۳۶۵ کیلومتر مربع مساحت دارد، بیش از دو میلیون نفر است.
قرار است در این طرح انتقال انرژی، گاز طبیعی از «میدان لویاتان» که توسط شرکت نفتی «شورون» در شرق دریای مدیترانه اداره می شود بواسطه یک خط لوله موجود به اسرائیل و از آنجا به غزه منتقل شود.
دولت قطر می گوید مبلغ ۶۰ ميليون دلار براي تأمين این پروژه که قرار است مشکل الکتریسیته در نوار غزه را حل کند، اختصاص می دهد. این مبلغ به گفته قطریها «برای احداث خطوط انتقال گاز اسرائيل به نوار غزه اختصاص می یابد.»
محمد اشطیه، نخست وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین هم با استقبال از پیشنهاد قطریها می گوید با این انتقال بحران کمبود الکتریسیته در نوار غزه بطور کامل خاتمه پیدا خواهد کرد.
با تأمین اعتبارات مربوط به احداث خط لوله گازی، آنچه باقی می ماند کسب توافق خرید گاز با شرکای میدانی گازی لویاتان است.
این پروژه سالها بدلیل تنش و درگیری بین اسرائیل و فلسطین و همچنین تنش های داخلی در سرزمینهای فلسطینی به تعویق افتاد و چشم اندازی روشنی برای آن وجود نداشت.