پابلو هاسل ۳۳ ساله اکنون به نماد آزادی بیان در اسپانیا بدل شده و بسیاری از شخصیتهای معروف از جمله پدرو آلمودوار، کارگردان مطرح و خاویر باردم، بازیگر سرشناس اسپانیایی به کارزار دفاع از او پیوستهاند.
در پنجمین شب از ناآرامیهای جاری در اسپانیا برای اعتراض به محکومیت پابلو هاسل، خشونت به اوج خود رسید و به جز بارسلون و مادرید، چند شهر دیگر این کشور نیز صحنه درگیری شدید راهپیمایان با پلیس بود.
معترضین در شامگاه شنبه ۲۰ فوریه (۲ اسفند) در جریان درگیری، سنگ، بطری و اشیاء دیگر را به سمت پلیس پرتاب کردند، کانتینرها و سطلهای زباله را به آتش کشیدند و در و پنجره و ویترین چندین مغازه و بانک را درهم شکستند.
به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
پابلو هاسل، رپر معروف و بسیار پر کار اهل کاتالونیا به دلیل «توهین به خاندان سلطنتی» و «ستایش از تروریسم» به نه ماه زندان محکوم شده است. او که دارای گرایش کمونیستی و ضدپادشاهی است، در ترانهها و شعرهایش و نیز در مطالبی که در شبکههای اجتماعی مینویسد به شدت از نهاد سلطنت، دولت و پلیس انتقاد میکند.
پلیس منطقه خودمختار کاتالونیا در توییتر گفت که تظاهرکنندگان در بارسلون پرتابههای شعلهور به سمت پلیس انداختند و مأموران نیز برای متفرق کردن جمعیت گلولههای پلاستیکی شلیک کردند. به گفته پلیس محلی، حدود ۶ هزار نفر در اعتراضات شامگاه گذشته در این شهر حضور داشتند.
برخی از معترضان در خیابان «پسیج د گراسیا» بارسلون که گرانترین خیابان اسپانیا خوانده میشود، به چندین مغازه حمله کرده و شیشههای آنها را شکستند. به گزارش روزنامه «ال پائیس» چاپ مادرید، برخی دیگر از راهپیمایان نیز شیشههای سالن بزرگ کنسرت «پالائو دلا موزیکا» را خرد کردند.
به گفته منابع رسمی، در جریان این ناآرامیها ۹ نفر از جمله ۳ فرد نوجوان بازداشت شدند . پلیس محلی گفته برخی از این افراد به دلیل غارت مغازهها در بارسلون بازداشت شدهاند. پلیس همچنین گفته است که ۹ نفر از معترضان زخمی و دو تن از آنان به بیمارستان منتقل شدند.
در شب پنجم اعتراضات اسپانیا، تظاهراتی نیز در پایتخت، مادرید برگزار شد که آرام بود و به درگیری نینجامید. اما در شهرهای پامپلونا و ییدا، پلیس با معترضان درگیر شد. شهر ییدا (یا لیدا) واقع در غرب بارسلون، مرکز استان خودمختار کاتالونیا، زادگاه پابلو هاسل است.
هاسل هفته گذشته از معرفی خود به زندان برای تحمل محکومیتش سر باز زد و در دانشگاه شهر ییدا، بست نشست. پلیس او را در دانشگاه بازداشت کرد و اعتراضات از همان زمان در کشور پا گرفت.
پلیس گفته است در روزهای گذشته بیش از ۶۰ نفر در سراسر کاتالونیا بازداشت شدهاند. در جریان درگیریها در بارسلون، یک زن چشم خود را از دست داد و این امر سیاستمداران را برانگیخت تا در مورد تاکتیکهای پلیس در رویارویی با اعتراضها درخواست بازنگری کنند.
با محکومیت و بازداشت هاسل بحثهای زیادی در مورد وضعیت آزادی بیان در اسپانیا به راه افتاد. در حالی که طرفداران گروههای راست افراطی همواره نفرت خود را از این خواننده انقلابی آشکار کرده و خواستار برخورد با «خرابکاران» شدهاند، طرفدارانش محکومیت او را اقدامی علیه آزادی بیان میدانند.
پابلو هاسل ۳۳ ساله اکنون به نماد آزادی بیان در اسپانیا بدل شده و بسیاری از شخصیتهای معروف از جمله پدرو آلمودوار، کارگردان مطرح و خاویر باردم، بازیگر سرشناس اسپانیایی به کارزار دفاع از او پیوستهاند.
دولت اسپانیا هفته گذشته اعلام کرد که مجازات زندان را برای برخی جرایمی که شامل موارد آزادی بیان است، لغو خواهد کرد.
به فیسبوک یورونیوز فارسی بپیوندید
پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا پس از چند روز سکوت درباره موج ناآرامیها در کشورش، در روز جمعه خشونتها را محکوم کرد و گفت: «خشونت هیچ جایی در دموکراسی ندارد.»
کریستینا ناربونا، رئیس حزب سوسیالیست، روز جمعه خشونتهایی را که طی چهار شب گذشته روی داده، محکوم کرد. وی گفت: «ما بار دیگر خشونت را شدیدا محکوم میکنیم زیرا اعمال خشونت در برابر حرکتی برای دفاع از آزادی بیان قابل توجیه نیست.»
پیش از آن نیز «اونیداس پودموس»، مهمترین حزب چپگرای حاضر در ائتلاف حاکم اسپانیا محکومیت پابلو هاسل و خشونتهای پلیس علیه معترضان را محکوم کرده بود.