با این حال نام رهبران ارشد شبه نظامیان حوثی به صورت شخصی در فهرست سیاه تروریستی باقی مانده و افراد یاد شده همچنان تحت تحریم ایالات متحده خواهند بود.
وزارت خزانهداری آمریکا همانطور که پیشتر وعده داده شده بود روز سهشنبه به صورت رسمی نام جنبش انصارالله یمن را از فهرست سیاه سازمان های تروریستی ایالات متحده حذف کرد.
در بیانیهای که به همین منظور در وبسایت وزارت خزانهداری آمریکا منتشر شده آمده است که حکم قرار گرفتن جنبش انصارالله در فهرست سازمانهای تروریستی از امروز، شانزدهم فوریه ۲۰۲۱ لغو میشود و این جنبش به موجب تغییرات صورت گرفته از این پس دیگر مشمول مقررات تحریمهای جهانی تروریسم، مقررات تحریم سازمانهای تروریستی خارجی و یا فرمان اجرایی ۱۳۲۲۴ نیست.
در این بیانیه همچنین تاکید شده که اتباع آمریکا دیگر نیاز به کسب مجوز ویژه برای انجام معاملات و یا مراوده در قالب فعالیتهای گوناگون با جنبش انصارالله را ندارند مگر آنکه طرف معامله یا فعالیتها افراد تحریم شده باشند یا آنکه فعالیتها به نحوی ممنوع شده تلقی شوند.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا پنجشنبه گذشته اعلام کرده بود که بنا به ملاحظات انسانی و با توجه به لزوم ارسال کمکهای بشردوستانه به کشور جنگ و بحران زده یمن، جنبش انصارالله از روز سه شنبه شانزدهم فوریه از فهرست سازمانهای تروریستی خارج میشود.
با این حال همانطور که آقای بلینکن وعده داده بود نام رهبران ارشد شبه نظامیان حوثی به صورت شخصی در فهرست سیاه تروریستی باقی مانده و افراد یاد شده همچنان تحت تحریم ایالات متحده خواهند بود.
سازمانهای امدادی و بشردوستانه پیشتر ضمن اشاره به وخیم بودن شرایط انسانی در یمن هشدار داده بودند که قرار گرفتن حوثیها در فهرست سیاه سازمانهای تروریستی آمریکا عملا کار آنها را برای ارسال مواد اولیه مورد نیاز شهروندان یمنی از جمله غذا و دارو به صورت کامل مختل میکند.
دولت بایدن بارها و به خصوص پس از حمله پهپادی اخیر حوثیها به فردوگاه ابها در خاک عربستان نسبت به اینگونه اقدامات به شبهنظامیان یمنی هشدار داده و تاکید کرده که خارج ساختن نام گروه جنبش انصارالله از فهرست تروریستی به منزله چشم پوشیدن و برخورد نکردن با چنین اقداماتی نیست.
جنگ داخلی یمن که در سال ۲۰۱۵ میلادی در پی اختلافهای جناحی در داخل این کشور بر سر قدرت آغاز شد، به سرعت ابعادی منطقهای گرفت و ائتلافی از کشورهای عرب منطقه به رهبری عربستان سعودی را از یکسو و ایران را از سوی دیگر درگیر کرد.
این جنگ و قحطی بزرگی که در پی آن شکل گرفت تا کنون بیش از ۱۵۰ هزار کشته و میلیونها آواره برجای گذاشته است.