آنتونی بلینکن، گزینه پیشنهادی جو بایدن برای وزارت خارجه آمریکا میگوید دولت جدید قصد دارد به حمایت خود از ائتلاف نظامی تحت رهبری عربستان در یمن پایان دهد.
وزارت خارجه ایالات متحده آمریکا روز جمعه بازنگری در تصمیم دولت ترامپ در مورد قرار دادن گروه حوثیهای یمن در فهرست سازمانهای تروریستی خارجی را آغاز کرد؛ این خبر از سوی یکی از سخنگویان وزارت خارجه اعلام شد.
با این وجود سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تاکید کرد که واشنگتن قویا عقیده دارد حوثیهای یمن باید رفتارشان را تغییر دهند؛ چراکه این گروه «مسئولیت قابل توجهی در قبال فاجعه انسانی و ناامنیهای روی داده در یمن دارند.»
بازنگری در این تصمیم، کمتر از دو هفته پس از آن انجام میشود که مایک پمپئو، وزیر خارجه پیشین ایالات متحده اعلام کرده بود انصارالله یمن یک گروه تروریستی است و از افزایش فشارها بر این گروه خبر داد.
قرار گرفتن حوثیها در فهرست سازمانهای تروریستی، انتقادات بسیاری را در سطح بینالملل در پی داشت. از جمله بسیاری از سازمانهای فعال در امور بشردوستانه هشدار دادند که این کار گفتگوهای صلح یمن با میانجیگری سازمان ملل را متوقف و بحران انسانی این کشور را تشدید میکند.
آنتونی بلینکن، گزینه پیشنهادی جو بایدن برای پست وزیر خارجه آمریکا نیز چهار روز پیش از این در جلسه بررسی صلاحیتش در کمیته روابط خارجی سنا، از قرار گرفتن حوثیها در فهرست گروههای تروریستی ابراز نگرانی کرد و گفت که این کار هیچ تاثیر مثبتی بر تلاشها علیه فعالیت حوثیها حتی بازگرداندن آنها به میز مذاکره ندارد و باعث میشود کمکهای انساندوستانه برای نیازمندان یمن نیز با دشواریهای بیشتری به دستشان برسد.
او خطاب به قانونگذاران سنا گفت که قصد دارد «فورا» دستور بازنگری در این پیشنهاد را صادر کند.
بلینکن همچنین در این جلسه اعلام کرد که دولت بایدن قصد دارد به حمایت خود از کارزار نظامی تحت رهبری عربستان در یمن پایان دهد. او افزود در این راستا ابتدا باید روشن شود که «ما دقیقا در حال حاضر چه حمایتهایی ارائه میدهیم و سپس با بررسی این حمایتها، آنها را پس بگیریم.»
او افزود که اگرچه آمریکا ارتباط نزدیک خود را با عربستان سعودی و دیگر شرکایش در منطقه حفظ خواهد کرد، اما باید از مسیر گفتگو روشن شود که دلیل حمایتهای آمریکا از این ائتلاف چیست و تا چه اندازه در راستای منافع ملی آمریکاست.
جنگ داخلی یمن که در سال ۲۰۱۵ میلادی در پی اختلافهای جناحی در داخل این کشور بر سر قدرت آغاز شد، به سرعت ابعادی منطقهای گرفت و ائتلافی از کشورهای عرب منطقه به رهبری عربستان سعودی را از یکسو و ایران را از سوی دیگر درگیر کرد.
این جنگ و قحطی بزرگی که در پی آن شکل گرفت تا کنون بیش از ۱۵۰ هزار کشته و میلیونها آواره برجای گذاشته است.