NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

نافرمانی‌های مدنی میانماری‌ها؛ کودتاگران نظامی دسترسی به فیسبوک را مسدود کردند

Sakchai Lalit
Sakchai Lalit Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

در ادامه اعتراضات به کودتای نظامی، روز پنج‌شنبه حدود ۷۰ نماینده پارلمان که به تازگی انتخاب شده‌اند، از دستور دولت نظامی سرپیچی کرده و با وجود تلاش کودتاگران برای جلوگیری از فعالیت پارلمان جدید، دست به تشکیل یک جلسه نمادین زدند.

آگهی

در پی افزایش مقاومت‌ها در برابر کودتای روز دوشنبه در میانمار و افزایش فراخوان‌ها برای انجام نافرمانی‌های مدنی در اعتراض به برکناری دولت منتخب و رهبر آن، خانم آنگ سان سوچی، دولت نظامی جدید دسترسی به فیسبوک را مسدود کرد.

این تصمیم بویژه از آن رو اهمیت دارد که شبکه اجتماعی فیسبوک در میانمار محبوب است و بسیاری از مردم این کشور نیز به اینترنت دسترسی دارند.

بنا بر گزارش کاربران فیسبوک، اختلال در استفاده از این شبکه اجتماعی از اواخر روز چهارشنبه آغاز شده است.

شرکت فیسبوک نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد: «به ارائه دهندگان خدمات ارتباطی در میانمار دستور داده شده که موقتاً فیسبوک را مسدود کنند. ما از مقامات می‌خواهیم این ارتباطات را دوباره برقرار کنند تا ساکنان میانمار بتوانند با خانواده و دوستانشان تماس بگیرند و به اطلاعات مهم دسترسی داشته باشند.»

ارتش میانمار که هم اکنون قدرت را در این کشور در اختیار دارد، اعلام کرد از آن رو دست به کودتا زده که دولت از رسیدگی به شکایات درباره بی‌نظمی‌های گسترده در جریان انتخابات عمومیِ نوامبر گذشته، که در آن حزب خانم سوچی به یک پیروزی چشمگیر دست یافت، خودداری کرده است. کمیسیون انتخابات این ادعاها را رد کرده است.

ادای سوگند نمایندگان پارلمان

در ادامه اعتراضات به کودتای نظامی، روز پنج‌شنبه حدود ۷۰ نماینده پارلمان که به تازگی انتخاب شده‌اند، از دستور دولت نظامی سرپیچی کرده و با وجود تلاش کودتاگران برای جلوگیری از فعالیت پارلمان جدید، دست به تشکیل یک جلسه نمادین زدند.

آنها در جریان این نشست نمادین که در یک مهمانسرای دولتی در پایتخت برگزار شد، به عنوان نمایندگان ملت سوگند خوردند. از زمان کودتا تا کنون حدود ۴۰۰ نفر از نمایندگان پارلمان میانمار بازداشت شده‌اند.

ارتش در میانمار یک سال وضعیت اضطراری اعلام کرده و تمام اختیارات دولت را از جمله وظایف قانونگذاری، در اختیار حکومت نظامی قرار داده است. ارتش اعلام کرده که در پایان این دوره یکساله، انتخابات برگزار و قدرت را به برنده آن واگذار خواهد کرد.

میانمار پس از کودتای ۱۹۶۲ میلادی برای مدت ۵ دهه در کنترل حکومت‌های نظامی بود و دوره پنج ساله رهبری خانم سوچی، علیرغم استفاده مستمر از قوانین سرکوب دوره‌های استعماری، دموکراتیک‌ترین دوره تاریخ معاصر این کشور محسوب می‌شد.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

واکنش‌های گسترده به تحولات میانمار؛ ایران: قرن ۲۱ قرن کودتا نیست

کودتا در میانمار؛ نظامیان آنگ سان سوچی را بازداشت کردند

افتتاح پارلمان میانمار زیر سایه ترس از کودتای ارتش