آتش‌بس آذربایجان و ارمنستان در قره‌باغ؛ دیده‌بانی مشترک ترکیه و روسیه آغاز شد

یگانی از کماندوهای ترک در رژه نظامیان ارتش آذربایجان، باکو
یگانی از کماندوهای ترک در رژه نظامیان ارتش آذربایجان، باکو Copyright AP
Copyright AP
نگارش از یورونیوز فارسی
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

شصت نیروی نظامی مامور از جانب ترکیه و ۶۰ نظامی از جانب روسیه در این مرکز بطور مشترک بر روند آتش‌بس قره‌باغ نظارت خواهند کرد.

آگهی

فعالیت مرکز نظارت مشترک ترکیه و روسیه بر توافق آتش‌بس بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان در قره‌باغ روز شنبه ۱۱ بهمن (۳۰ ژانویه) رسما آغاز شد.

به گزارش خبرگزاری آناتولی، در افتتاح این مرکز دیده‌بانی مشترک، ذاکر حسن‌اف وزیر دفاع آذربایجان، یونس امره کاراعثمان‌اوغلو معاون وزیر دفاع ملی ترکیه٬ الكساندر فومین معاون وزیر دفاع روسیه حضور داشتند.

توافق آتش‌بس و ترک مخاصمه میان ارمنستان و آذربایجان به عنوان طرف‌های درگیر در مناقشه قره‌باغ سال گذشته میلادی و پس از شش هفته نبرد خونین با وساطت روسیه به امضا رسید و صلح‌بانان روس برای نظارت بر اجرای دقیق این توافقنامه راهی منطقه شدند.

برغم آنکه در این توافق از نظامیان ترکیه به عنوان صلح‌بانان مناقشه قره‌باغ یاد نشده بود اما آنکارا که از حامیان باکو در این مناقشه بود برای ایفای نقشی پررنگ‌تر و در پی اصرار آذربایجان،‌ با مسکو بر سر ایجاد یک مرکز مشترک جهت نظارت بر آتش‌بس در این منطقه به توافق رسید.

این مرکز که هر دو کشور ماه نوامبر سال ۲۰۲۰ میلادی بر سر راه‌اندازی آن توافق کرده بودند در زمینی به مساحت ۴ هکتار و در حوالی روستای «مرزیلی» در منطقه آغدم واقع در خاک آذربایجان ایجاد شده است.

شصت نیروی نظامی مامور از جانب ترکیه و ۶۰ نظامی از جانب روسیه در این مرکز بطور مشترک بر روند آتش‌بس قره‌باغ نظارت خواهند کرد.

توافق آتش بس باکو و ایروان روز نهم نوامبر گذشته با میانجی‌گری ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه میان الهام علی‌اف، رئیس جمهوری آذربایجان و نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان امضا شد.

با این توافق که مخالفت‌های گسترده‌ در ارمنستان را بدنبال داشت حاکمیت باکو بر مناطق وسیعی در قره‌باغ و پس از یک ربع قرن ثبیت شد.

ناگورنو قره‌باغ، منطقه‌ای اغلب ارمنی نشین در خاک جمهوری آذربایجان در ۲ سپتامبر ۱۹۹۱ میلادی، چند ماه پیش از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در ۲۵ دسامبر همان سال، اعلام استقلال کرد. این اعلام استقلال زمینه ساز جنگی خونین شد که دست کم ۳۰ هزار کشته برجای گذاشت.

به توییتر یورونیوز فارسی بپیوندید

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

شش سرباز ارمنی اسیر نظامیان آذربایجان شدند

کارشناسان به یورونیوز پاسخ می‌دهند: آیا بحران قره‌باغ کوهستانی تمام شد؟

آذربایجان می‌گوید جنگجویان ارمنی قره‌باغی را که سلاح زمین بگذارند عفو می‌کند