وزیر بهداشت ایران میگوید قصد دارد مزیت واکسنسازی ایران را جهانی کند و به کشورهای مختلف جهان نیز صادر نماید.
سعید نمکی، وزیر بهداشت ایران روز سهشنبه ۹ دیماه با اشاره به آغاز فاز نخست آزمایش واکسن ایرانی کرونا ابراز امیدواری کرد فاز دوم این واکسن هم به زودی اجرایی و در دستور کار قرار گیرد.
آقای نمکی با اشاره به اینکه طیبه مخبر، دختر «رئيس ستاد اجرایی فرمان امام خمینی» نخستین فردی بوده که در ایران این واکسن را دریافت کرده اعلام کرد با این گام تلاش دارد به مردم این پیام را ارسال کند که خود مسئولان نظام استفاده از واکسن ایرانی را قبول دارند. وزیر بهداشت ایران همچنین اعلام کرد یکی از مدیران ارشد مجموعه ستاد اجرایی دومین فردی خواهد بود که واکسن ایرانی کرونا را دریافت خواهد کرد.
طبق گزارش رسانههای ایران، امروز سه داوطلب واکسن تولید ایران را دریافت کردهاند و این فرایند به مرور تا تزریق به داوطلب آخر که ۵۶ نفر هستند، ادامه خواهد داشت. همچنین به هر فرد دو تزریق در روز صفر و ۱۴ انجام میشود. این واکسن «"کُوو ایران برکت» نامگذاری شده و ساخت گروه شفافارمد است.
وزیر بهداشت ایران در ادامه صحبتهای خود تصریح کرد که او و مسئولان جمهوری اسلامی خون خود را رنگینتر از مردم نمیدانند و جان همه افراد در ایران همچون جان خانواده مسئولان عزیز و محترم است.
این اظهارات وزیر بهداشت ایران در حالی مطرح شده که در روزهای اخیر فعالان مجازی در شبکههای اجتماعی با راهاندازی هشتگهای مختلف، خواهان اقدام دولت برای خرید واکسنهای خارجی برای مقابله با ویروس کرونا شدهاند.
سعید نمکی امروز همچنین مدعی شد که ایران به مدت ۱۰۰ سال است که در منطقه خاورمیانه در زمینه تولید واکسن پیشرو است: «کسانی که فکر میکنند این نخستین بار است که ما واکسن تولید داخل را تزریق میکنیم، سخت در اشتباه هستند. ما در سال ۱۲۹۹ انستیتو پاستور را داشتیم و در سال ۱۳۰۳ هم انستیتو رازی به آن اضافه شد. مردم ما تمام دوران زندگی خود را واکسنهای ایرانی آغاز کردهاند. ما به عنوان نخستین کشور واکسنساز در آسیا به بسیاری از کشورهای جهان و منطقه واکسن صاده کردهایم.»
آقای نمکی و دیگر مسئولان دولتی ایران البته پیشتر به کرات از آمریکا به دلیل آنچه آنها تحریمهای بیرحمانه برای ورود دارو و مواد اولیه خوانده بودند، انتقاد کردهاند.
او همچنین با تشریح روند ساخت واکسن ایرانی در دو پروژه مجزا در انستیتو پاستور و رازی اظهار داشت: «ما برای اینکه از دنیا عقب نمانیم دو مسیر مجزا را پی گرفتیم و خوشحالیم که به اطلاع برسانیم واکسن کرونای تولید موسسه رازی از مراحل تست حیوانی عبور کرده و طی روزهای آینده وارد فاز آزمایش انسانی میشود.»
این در حالی است که علیرضا بیگلری، رئیس انستیتو پاستور ایران روز گذشته گفته بود که «آزمایش بالینی فاز یک واکسن کرونا تولید مشترک ایران با یکی از کشورها تمام شده است و با نظارت انستیتو پاستور آزمایش بالینی فاز دوم در حال انجام شد.» با این حال وی جزییات بیشتری را اعلام نکرد. وزیر بهداشت ایران نیز در باره این مورد صحبتی نکرده است.
وزیر بهداشت ایران در بخش دیگری از صحبتهایش مدعی شد با تلاشهای صورت گرفته و کمکهای دولتی و بخش خصوصی سعی دارد مزیت واکسنسازی ایران را به دنیا عرضه کند.
طبق آخرین اعلام وزارت بهداشت ایران، روز دوشنبه ۸ دی ماه، تعداد کل کسانی که در ایران در اثر ابتلا به بیماری کووید-۱۹ جان خود را از دست دادهاند به ۵۴ هزار و ۸۱۴ نفر رسید. این در حالیست که طبق آمار رسمی تاکنون بیش از ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در ایران به ویروس کرونا آلوده شدهاند. با آغاز مراحل توزیع و تزریق واکسن کرونا در کشورهای مختلف جهان، بحثهای گوناگونی در ایران بر سر وارد کردن واکسنهای تولید کشورهای اروپایی و یا تکیه بر واکسن تولید داخل در گرفته است.