نشست تروئیکا در برلین؛ اروپا به توافق با ایران پس از انتقال قدرت در آمریکا امیدوار است

پرچم ایران مقابل آژانس بین‌المللی انرزی اتمی
پرچم ایران مقابل آژانس بین‌المللی انرزی اتمی Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

تروئیکای اروپایی در نشست روز دوشنبه خود در برلین همچنین به برنامه موشکی و نقش منطقه‌ای ایران پرداختند.

آگهی

وزرای امور خارجه سه کشور اروپایی باقی مانده در برجام روز دوشنبه برای زنده نگه داشتن امیدها برای حفظ توافق هسته‌ای قدرت‌های جهانی با ایران در برلین گردهم آمدند.

وزارت امور خارجه آلمان با انتشار بیانیه‌ای ضمن اعلام خبر یاد شده تصریح کرد که در این نشست وزاری خارجه سه کشور آلمان،‌ فرانسه و بریتانیا وضعیت کنونی توافق هسته‌ای وین را مورد ارزیابی قرار دادند و در گفتگو‌های خود نسبت به دمیده شدن جان تازه‌ای به این توافق بین المللی پس از روی کار آمدن دولت جدید آمریکا ابراز امیدواری کردند.

سه قدرت بزرگ اروپایی باقی مانده در توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ که از آن به رسما به عنوان برنامه جامع اقدام مشترک نام برده می‌شود برغم اختلاف‌ها با تهران، بر سر پایبندی به مفاد این توافق بین‌المللی همواره از پیشگامان حفظ و زنده نگه داشتن برجام بوده‌اند.

گفتنی است که چین و روسیه دو عضو دیگر این توافق هستند که پس از خروج یکجانبه ایالت متحده از برجام در اردیبهشت سال ۱۳۹۸ همچنان بر حفظ آن تاکید دارند.

جو بایدن،‌ رئیس جمهوری منتخب ایالا متحده آمریکا در حالی پیش‌تر نسبت به بازگرداندن کشورش به توافق هسته‌ای وین ابراز امیدواری کرده که ایران در واکنش به وضع تحریم‌های یکجانبه واشنگتن و منتفع نشدن از امتیازهای تجاری این توافق تاکنون گام‌هایی بلند در کاهش تعهدات برجامی برداشته است.

وزرای خارجه تروئیکای اروپایی در حالی روز دوشنبه برای بحث پیرامون وضعیت برجام در برلین گرد‌هم آمدند که پنجشنبه هفته گذشته با انتشار بیانیه‌ای مشترک از ایران خواستند به طور کامل خود را با آنچه در توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ آمده منطبق کند.

تروئیکای اروپایی در این بیانیه بار دیگر ضمن ابراز تاسف نسبت به خروج یکجانبه آمریکا از توافق هسته‌ای وین و با اشاره به پایبندی کامل خود به این توافقنامه، اقدامات اخیر ایران در کاهش تعهدات برغم آنچه «لغو تحریم‌ها و حسن نیت برای تجارت از طریق ساز و کار اینستکس» خوانده شده را نگران کننده توصیف کردند.

به گزارش آسوشیتدپرس،‌ نشست روز دوشنبه وزرای خارجه سه کشور اروپایی باقی مانده در برجام در یک میهمانسرای دولتی در برلین و بدون اعلام قبلی برگزار شد.

آسوشیتدپرس به نقل از آندریا زاسه،‌ سخنگوی وزارت امور خارجه آلمان اعلام کرد که شرکت کنندگان دراین نشست با هدف بررسی و مشخص شدن رویکرد آینده کلیه امضا کنندگان برجام زیر سایه روی کار آمدن دولتی جدید در ایالات متحده گرد هم آمده بودند.

سخنگوی وزارت امور خارجه آلمان سپس افزود: «ما اطمینان داریم كه رویكرد سازنده آمریكا در قبال توافق هسته ای وین می تواند به طور قابل توجهی دور منفی کنونی تعامل با ایران را از بین ببرد و چشم اندازهای جدیدی را برای حفظ برجام بگشاید.»

دیپلمات بلند پایه آلمانی بار دیگر به نمایندگی از کشورش خواستار توقف «اقدامات خلاف موازین برجام از سوی ایران» و پایندی این کشور به کلیه تعهدات مندرج در مفاد توافقنام هسته‌ای سال ۲۰۱۵ وین شد.

وی همچنین تصریح کرد که در نشست روز دوشنبه همچنین قرار بوده است تا به مواردی چون برنامه موشکی ایران و نقش منطقه ای این کشور که در توافق هسته ای به آنها اشاره نشده،‌ پرداخته شود.

سخنگوی وزارت خارجه آلمان در پاسخ به این سوال که آیا اروپایی‌ها نگران اقدامی غافلگیر کننده از سوی ترامپ علیه ایران پیش از ترک کاخ سفید که کلیه امید‌ها را از بین ببرد نیستند؟ گفت: «اگر چنین اقداماتی وجود داشته باشد، در صورت وقوع آنها را ارزیابی خواهیم كرد.»

وزارت خارجه ایران پیش‌تر در پاسخ به بیانیه مشترک تروئیکای اروپایی خواسته بود به جای آنچه «فرافکنی سیاسی» خوانده شده در جهت پایبندی کامل به تعهدات و مصوبات کمیسیون مشترک برنامه جامع اقدام مشترک با هدف اجرای کامل برجام گام بردارند.

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و هماهنگ کننده کمیسیون مشترک برجام روز چهارشنبه گذشته در گفتگو با نشریه تایم بر لزوم تحقق مزایای اقتصادی توافق وین برای ایران تاکید و در عین حال عنوان کرده که احیای کامل توافق برجام آسان نخواهد بود.

به توییتر یورونیوز فارسی بپیوندید

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

رهبران اروپایی در گفت‌وگو با بایدن خواستار ایجاد اتحادی قوی بین اروپا و آمریکا شدند

احتمال بازگشت «سریع» آمریکا به برجام

بیش از ۱۰۰ هزار نفر در آلمان در اعتراض به نشست مخفیانه راست‌‌های افراطی درباره مهاجران تظاهرات کردند