NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

روز جهانی توالت؛ «۳ میلیارد نفر امکان دست شستن با آب و صابون را در منزل ندارند»

فروش توالت در فیلیپین
فروش توالت در فیلیپین Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال ۲۰۱۳ تصمیم گرفت تا روز ۱۹ نوامبر هر سال را روز جهانی توالت نام‌گذاری کند. هدف از این نام‌گذاری افزایش آگاهی و اطلاع‌رسانی درباره لزوم دسترسی همه ساکنان کره زمین به سرویس‌های بهداشتی بود.

آگهی

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد روز پنجشنبه همزمان با روز جهانی توالت ضمن یادآوری عدم دسترسی بیش از یک چهارم جمعیت جهان به امکانات اولیه بهداشتی این وضعیت را از نظر اخلاقی، اقتصادی و بهداشتی «غیرقابل قبول» دانست. 

مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال ۲۰۱۳ تصمیم گرفت تا روز ۱۹ نوامبر هر سال را روز جهانی توالت نام گذاری کند. هدف از این نام گذاری افزایش آگاهی و اطلاع رسانی درباره لزوم دسترسی همه ساکنان کره زمین به سرویس های بهداشتی بود. سازمان ملل بر لزوم پایان دادن به دفع ادرار و مدفوع در فضاهای باز تاکید کرده است. 

تخمین زده می شود که میزان استفاده از فضای باز برای دفع ادرار و مدفوع از ۲۱ درصد در سال ۲۰۰۰ به ۹ درصد در سال ۲۰۱۷ کاهش یافته است. هند یکی از کشورهایی است که طی سال های اخیر به پیشرفت چشمگیری در زمینه ساخت مستراح و پایان بخشیدن به استفاده از فضاهای باز برای دفع مدفوع و ادرار دست یافته است.

به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

داده های سازمان ملل متحد از دوره بین سال های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۸ نشان می دهد که شهروندان در کشورهای چاد، بنین، اتیوپی، جزایر سلیمان، موریتانی، هائیتی، تیمور شرقی و مالاوی به دلیل عدم دسترسی به سرویس های بهداشتی بیشترین آمار استفاده از فضاهای باز برای دفع ادرار و مدفوع را در سطح جهان دارند.

بنا به این آمار ۶۹ درصد از اتباع چاد بین سال های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۸ مجبور به استفاده از فضای باز برای دفع ادرار و مدفوع شده اند. این در حالی است که ۹۱ درصد جمعیت این کشور در محله هایی زندگی می کنند که با این وضعیت روبرو هستند. 

بررسی های سازمان ملل متحد نشان می دهد که بیش از سه میلیارد نفر در منازلی زندگی می کنند که به امکانات اولیه برای شستن دستها با آب بهداشتی و صابون مجهز نیستند.

کارشناسان سازمان ملل دسترسی همه انسان ها به مستراح و امکانات بهداشتی را یکی از حقوق بشر ارزیابی کرده اند. آنها از دولت ها خواسته اند تا زمینه دسترسی همه شهروندان خود به این امکانات را فراهم کنند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

چند بار دستشویی رفتن در روز طبیعی است و بهترین برای سلامتی چند دفعه است؟

صابون‌ هتل‌های لوکس چطور جان کودکان فقیر را نجات می‌دهد؟

موزه توالت و لگن قدیمی در پراگ