ویروس کرونا سریعتر از گذشته در حال گسترش در میان مردم است و تا کنون بیش از ۴۱ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر را در سراسر جهان آلوده کرده و از میان آنها جان دستکم ۱ میلیون و ۱۳۷ هزار نفر را گرفته است.
کشورهای اروپایی در تلاشند با اجرای تدابیر سختگیرانهتر از سرعت شیوع ویروس کرونا بکاهند؛ آنهم حالی که ویروس کرونا سریعتر از گذشته در حال گسترش در میان مردم است و تا کنون بیش از ۴۱ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر را در سراسر جهان آلوده کرده و از میان آنها جان دستکم ۱ میلیون و ۱۳۷ هزار نفر را گرفته است.
بر این اساس از روز پنجشنبه ۲۲ اکتبر تا ۳ نوامبر در جمهوری ایرلند قرنطینههای منطقهای اجرا میشود و دولت دستور به بسته شدن فروشگاهها (به جز فروشگاههای مواد غذایی و داروخانه ها) در این مدت را داده است. بر این اساس ساکنان این مناطق تنها برای رفتن به سر کار، انجام خریدهای ضروری و مراجعه به پزشک اجازه خروج از خانههایشان را دارند.
شمار مبتلایان به ویروس کرونا در میان جمعیت حدودا ۱۱ میلیون نفری کشور چک به ۲۰۹ هزار نفر و شمار قربانیان آن نیز به ۱۷۳۹ نفر رسیده است.
ایتالیا
در ایتالیا در دو منطقه «لومباردی» در شمال و «کامپانیا» در جنوب ناپل، مقررات منع آمد و رفت شبانه به اجرا گذاشته شد. بر این اساس به مدت سه هفته حضور در خیابانها و اماکن عمومی از ساعت ۲۳ شب تا ۵ بامداد ممنوع است.
ایتالیا نیز از جمعۀ گذشته با افزایش قابل توجه شمار روزانه ابتلا به کرونا روبروست. در یکهفته گذشته آمار ابتلای روزانه همواره بیش از ۱۰ هزار بیمار بوده و منطقه «لومباردی» به مرکزیت میلان بیش از دیگر مناطق این کشور تحت تاثیر شیوع کرونا قرار گرفته است.
آمار کل مبتلایان به ویروس کرونا در میان جمعیت ۶۰ میلیون نفری ایتالیا به حدود ۵۰۰ هزار نفر و آمار قربانیان این بیماری به بیش از ۳۶ هزار و ۸۰۰ نفر رسیده است.
آلمان
آلمان در هفتههای اخیر مانند بسیاری از کشورهای اروپایی مقرراتی برای محدود کردن فعالیتهای اجتماعی با هدف کاهش سرعت همه گیری این ویروس به اجرا گذاشت؛ با این وجود وضعیت در این کشور رو به وخامت گذاشته است.
بر اساس اطلاعات رسمی منتشر شده در روز پنجشنبه، شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور برای اولین بار از زمان همهگیر شدن این بیماری، در کمتر از ۲۴ ساعت از ۱۰ هزار نفر فراتر رفته است.
در شبانه روز گذشته ۱۱ هزار و ۲۸۷ مورد جدید ابتلا به کووید۱۹ در آلمان به ثبت رسیده است که در مقایسه با آمار یکروز پیش از آن، افزایشی ۳۷۰۰ نفری را نشان میدهد. با احتساب این آمار، شمار کل مبتلایان به کووید۱۹ در این کشور به بیش ۳۹۳ هزار نفر رسیده است.
تا کنون بیش از ۱۰ هزار نفر نیز در این کشور در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادهاند.
ایرلند
در ایرلند از چهارشنبه شب محدودیتهای شدیدی برای حضور مردم در اماکن عمومی به اجرا گذاشته شد و مقامات ایرلند هشدار دادند درصورت عدم همکاری ساکنان در اجرای برنامههای مهار کرونا، نمیتوان انتظار برگزاری جشنهای همگانی در روزهای کریسمس را داشت.
بر این اساس ایرلندیها باید به مدت شش هفته در خانهها بمانند و مقررات قرنطینه را رعایت کنند. اما مدارس همچنان باز هستند و دانش آموزان با حفظ مقررات فاصله گذاری اجتماعی میتوانند در کلاسها حاضر شوند.
مشاغل غیرضروری تعطیل هستند و ایرلندیها فقط میتوانند برای ورزش کردن خانهها را تا حداکثر شعاع ۵ کیلومتری ترک کنند.
اسپانیا
اسپانیا اولین کشور اتحادیه اروپا و ششمین کشور جهان است که شمار مبتلایان آن از ۱ میلیون نفر فراتر رفته است. در این کشور نیز مقررات محدود کننده بسیاری به اجرا گذاشته شده و دهها شهر آن قرنطینه شدهاند. در اسپانیا تا کنون بیش از ۳۴ هزار و ۳۰۰ نفر در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادهاند.
فرانسه
شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور به بیش از ۹۵۷ هزار نفر و شمار قربانیان آن به بیش از ۳۴ هزار نفر رسیده است.
شش روز پس از آغاز دور جدید مقررات منع آمد و شد در پاریس و هشت شهر بزرگ دیگر فرانسه که از ۹ شب آغاز میشود و تا ۶ بامداد ادامه دارد، دولت از گسترش این محدودیتها به دیگر شهرها، حتی از احتمال طولانیتر شدن ساعات منع آمد و شد سخن میگوید.
انتظار میرود عصر پنجشنبه ژان کاستکس، نخستوزیر این کشور آخرین تصمیمات اتخاذ شده برای افزایش محدودیتهای اجتماعی سراسری را در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کند.