سوئیسی‌ها به خروج از پیمان رفت‌وآمد آزاد با اتحادیه اروپا رای مخالف دادند

یک شهروند سوئیسی شرکت‌کننده در حوزه رای‌‌گیری
یک شهروند سوئیسی شرکت‌کننده در حوزه رای‌‌گیری Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

۶۳ درصد شهروندان سوئیس مخالفت قاطع خود را با پایان دادن به پیمان رفت‌وآمد آزاد با اتحادیه اروپا اعلام کردند.

آگهی

شهروندان سوئیس با شرکت در همه‌پرسی روز یکشنبه مخالفت خود را با پایان دادن به پیمان رفت‌وآمد آزاد با اتحادیه اروپا اعلام کردند.

بر پایه نتایج رسمی، ۶۳ درصد از شرکت کنندگان در این همه‌پرسی خواستار ادامه اجرای معاهده رفت‌وآمد آزاد با اتحادیه اروپا شده‌اند و تنها ۳۷ درصد از مردم این کشور با لغو این معاهده که مورد حمایت راست‌گرایان سوئیس بود، موافقت کرده‌اند.

نظرسنجی‌های انجام شده تا پیش از برگزاری این همه‌پرسی از احتمال شکست این طرح با رای مخالف ۶۵ درصد شهروندان سوئیس حکایت داشت.

سوئیس عضو اتحادیه اروپا نیست اما در حال حاضر تردد آزادانه شهروندان این کشور و اتباع ساکن کشورهای عضو اتحادیه از طریق مرزهای مشترک آنها برقرار است.

حامیان لغو این معاهده معتقد بودند که کنترل مرزهای سوئیس این امکان را به دولت این کشور خواهد داد تا در مهار مهاجرت موفق‌تر عمل کند و اختیار انتخاب مهاجران مدنظر خود را در دست بگیرد. طرح جنبش ضد آزاد گفتند که به سوئیس اجازه می دهد مرزهای خود را کنترل کند و فقط مهاجران مورد نظر خود را انتخاب کند.

حزب اتحاد دموکرات میانه، جریان راست‌گرای پوپولیست سوئیس، با این استدلال از مردم خواسته بود تا به خروج سوئیس از معاهده رفت‌وآمد آزاد با اتحادیه اروپا رای مثبت بدهند.

اما مخالفان لغو معاهده رفت‌وآمد آزادانه با اتحادیه اروپا بر این باورند که این اقدام نه تنها موجب تحمیل رکود اقتصادی خواهد شد بلکه شهروندان سوئیسی را از آزادی زندگی و کار در سراسر اتحادیه اروپا محروم خواهد کرد.

به توییتر یورونیوز فارسی بپیوندید

سوئیس از دسامبر سال ۲۰۰۸ میلادی به معاهده محدوده سفری شنگن پیوسته و با وجود عدم تمایل به عضویت در اتحادیه اروپا در پیمان‌های مشترک زیادی به ویژه در زمینه آموزش و حمل و نقل با بروکسل همکاری می‌کند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

آینده روابط سوئیس و اتحادیه اروپا پس از خروج سوئیس از مذاکرات چه می‌شود؟

سوئیس از مذاکرات ۷ ساله با اتحادیه اروپا کنار کشید

پنجاه سالگی اعطای حق رای به زنان در سوئیس؛ باعث افتخار یا مایه شرمساری؟