بررسیهای آکسفام نشان میدهد که برای هر شهروند بریتانیایی پنج نمونه از واکسن احتمالی کرونا پیش خرید شده است. این در حالی است که تنها به یک نفر از هر ۹ شهروند بنگلادش نمونهای از این واکسن اختصاص داده شده است.
سازمان بین المللی آکسفام اعلام کرد که چند کشور ثروتمند جهان به تنهایی بیش از نیمی از نمونه های واکسن احتمالی ویروس جدید کرونا را از هم اکنون پیش خرید کرده اند.
به گزارش آکسفام (Oxfam) تنها ۱۳ درصد از جمعیت جهان در این کشورهای ثروتمند زندگی می کنند اما آنها از هم اکنون ۵۱ درصد از نمونه های واکسن بیماری همه گیر «کووید ۱۹» را در اختیار دارند. سازمان آکسفام این ارقام را با بررسی قراردادهایی که شرکت های داروسازی با کشورهای مختلف جهان منعقد کرده اند به دست آورده است. در بررسی های این سازمان تنها پنج طرح تحقیقی تولید واکسن که به مرحله سوم آزمایش بالینی بر روی انسان رسیدهاند در نظر گرفته شده است.
آکسفام هشدار داده است که حتی در صورت موفقیت هر پنج طرح تحقیقی نزدیک به دو سوم جمعیت جهان (۶۱ درصد) دستکم تا سال ۲۰۲۲ میلادی به واکسن نوع جدید ویروس کرونا دسترسی نخواهند داشت. این در حالی است که احتمال عدم موفقیت یک یا چند مورد از این پنج طرح تحقیقی زیاد است.
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
سازمان جهانی بهداشت و بسیاری از کارشناسان تاکنون بارها هشدار داده اند که هیچ کشوری نمی تواند به تنهایی با همه گیری «کووید ۱۹» مقابله کند و تا زمانی که به همه ساکنان کره زمین واکسن احتمالی کرونا تزریق نشود هیچ فردی از این همه گیری در امان نخواهد بود. با این حال رقابت زیادی بین کشورهای مختلف برای پیش خرید نمونه های واکسن احتمالی ویروس جدید کرونا شکل گرفته است.
بررسی های آکسفام نشان می دهد که به عنوان مثال دولت بریتانیا با انعقاد قراردادهای متعدد با شرکت های داروسازی توانسته است برای هر شهروند این کشور پنج نمونه از واکسن احتمالی کرونا را پیش خرید کند. در مقابل دولت بنگلادش تاکنون تنها توانسته است برای یک نفر از هر ۹ شهروند این کشور نمونه ای از واکسن احتمالی بیماری «کووید ۱۹» را پیش خرید کند.