NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

ترکیه مجوزهای تازه برای اکتشاف و بهره‌برداری از منابع گازی شرق مدیترانه صادر می‌کند

حفاری های ترکیه در شرق مدیترانه
حفاری های ترکیه در شرق مدیترانه Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

وزیر امور خارجه ترکیه در سخنان روز سه شنبه خود تاکید کرد که کشتی اکتشافی «اوروچ رئیس» کار خود را ادامه خواهد داد و آنکارا تا پایان ماه اوت مجوزهای جدید اکتشاف و حفاری لرزه‌ای را نیز صادر خواهد کرد.

آگهی

ترکیه روز سه شنبه به صورت رسمی اعلام کرد که تصمیم دارد به زودی مجوزهای اکتشاف و بهره‌برداری از منابع انرژی در شرق دریای مدیترانه را صادر کند.

صدور مجوز بهره‌برداری از میادین گازی و هیدروکربن‌ها در آب‌های مورد مناقشه شرق دریای مدیترانه بخش مهمی از سخنان مولود چاووش‌اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه را در نشست خبری پس از دیدار با همتای آذربایجانی خود در آنکارا تشکیل می‌داد.

این سخنان که بی شک آتش تنش میان آنکارا و آتن بر سر دستیابی به منابع دریایی را شعله‌ور تر می‌کند در حالی ایراد شده که ترکیه روز دوشنبه از ورود کشتی اکتشافی «اوروچ رئیس» به آب‌های شرق مدیترانه خبر داد و وزارت خارجه این کشور اقدام به انتشار نقشه و جزئیات مرتبط با محدوده فعالیت کشتی یاد شده کرد.

از سوی دیگر یونان، همسایه ترکیه که هر دو از اعضای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو محسوب می‌شوند روز دوشنبه در پایان تشکیل یک جلسه اضطراری با حضور فرماندهان نیروهای مسلح این کشور تاکید کرد که آماده هرگونه رویارویی دریایی در مدیترانه است.

آتن در ادامه روز سه شنبه خواستار نشست فوری اعضای اتحادیه اروپا برای رسیدگی به تنش‌های جاری با ترکیه در شرق مدیترانه شد.

ترکیه و ناتو، دو متحد ناتو به شدت بر سر ادعاهایی همپوشان در مورد منابع هیدروکربن در شرق مدیترانه با یکدیگر اختلاف نظر دارند.

اقدام روز دوشنبه ترکیه دراعزام یک کشتی اکتشافی به منطقه مورد مناقشه با یونان در شرق مدیترانه در واقع پایانی بود بود بر یک دوره آرام و کم تنش که بواسطه میانجی‌گری آلمان رقم خورده بود.

آنکارا قرارداد دریایی یونان با مصر را بهانه اقدام تازه خود در اعزام کشتی اکتشافی به شرق مدیترانه کرده است. ترکیه در واکشن به توافق تعیین حدود دریایی میان مصر و یونان آنرا فاقد اعتبار خوانده و تاکید کرده است که این اقدام در راستای حذف ترکیه از شرق مدیترانه صورت گرفته است.

به گفته مقامات ترکیه انعقاد قرار‌داد یاد شده نشان داد که ترکیه نمی تواند به یونان اعتماد داشته باشد و لذا به حضور در آب‌هایی که یونان و قبرس نیز ادعای مالکیت بر آن را دارند نیز ادامه می‌دهد.

وزیر امور خارجه ترکیه در سخنان روز سه شنبه خود تاکید کرد که کشتی اکتشافی «اوروچ رئیس» کار خود را ادامه خواهد داد و آنکارا تا پایان ماه اوت مجوزهای جدید اکتشاف و حفاری لرزه‌ای را نیز صادر خواهد کرد.

مولود چاووش‌اوغلو در واکنش به ضرب‌الاجل‌های یونان برای خروج ترکیه از آب‌های مورد مناقشه نیز یادآور شد: «به دفاع از منافع ترکیه و مردم جمهوری ترک قبرس شمالی در مدیترانه شرقی ادامه خواهیم داد و در این رابطه سازش نخواهیم کرد.»

اتحادیه اروپا ضمن نگران کننده توصیف کردن تحرکات ترکیه در شرق مدیترانه آنکارا و آتن را به خویشتن‌داری و حل اختلافات از طریق گفتگو دعوت کرده است.

به توئیتر یورونیوز فارسی بپیوندید

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

مجارستان در تقابل با اتحادیه اروپا؛ مهاجران را با اتوبوس به بروکسل سرازیر می‌کنیم

هشدار ایران به روسیه بر سر دالان زنگزور و جانبداری از آذربایجان: مرزها «خط قرمز» تهران است

ارزیابی اندیشکده آذربایجانی: دالان زنگزور بدون جنگ با ایران قابل راه‌اندازی است