خانههای تاریخی صنعا که در فهرست یونسکو ثبت شدهاند زیر بارانهای سیل آسا و بمبارانهای هوایی ویران میشوند.
خانههای تاریخی صنعا که در فهرست یونسکو ثبت شدهاند زیر بارانهای سیل آسای ماههای اخیر در حال ویران شدن هستند. این خانههای زیبا و آجری با قدمت ۹۰۰ ساله در غفلت و جنگ و بارانهای شدید در حال فروپاشی هستند.
خانه محمد علی الطلیحی که در چند طبقه قرار داشت چند روز پیش بر اثر بارانهای ممتد و شدید فروریخت و شش خانواده، زنان و کودکانش را آواره و بی خانمان کرد. او آوارهای خانهاش را به ما نشان میدهد و میگوید که هر آنچه داشتیم دفن شدند.
عقیل صالح ناصر ، معاون سازمان حفاظت از شهرهای تاریخی میگوید: شهروندان امروز، مانند گذشته این ساختمانهای قدیمی را حفظ نمی کنند، خانهها بازسازی نمیشوند، مردم آنها را ترک میکنند و اینگونه این خانهها و محلات تاریخی متروکه میشوند.
او گفت حدود پنج هزار ساختمان در منطقه قدیمی شهر دارای سقفهای نامناسب و غیرمقاوم هستند و ۱۰۷ ساختمان نیز تاکنون و عملا فروریخته اند.
ساختمانهای تاریخی صنعا به صورت برجهای چند طبقه هستند. اکنون یونسکو و مقامات محلی در تلاش هستند تا بتوانند برخی از این خانهها را محافظت کنند.
سازمان ملل آنچه در یمن میگذرد را بدترین فاجعه انسانی در جهان توصیف کرده است. اکنون بارانهای شدید و ریختن خانههای قدیمی نیز به وضعیت جنگ، گرسنگی، مالاریا و کرونا اضافه شده است.
تخمین زده میشود که در طی پنج سال جنگ در یمن بیش از ۱۰۰ هزار تن جان خود را از دست داده باشند. طبق برآوردهای سازمان ملل حدود هشتاد درصد مردم یمن وابسته به کمکهای غذایی و بهداشتی هستند.
گروه حوثیها که مورد حمایت ایران هستند و از ۲۰۱۴ میلادی صنعا را در کنترل خود دارند از یونسکو خواستهاند تا در حفظ بافت تاریخی شهر به آنها کمک کند.
عربستان سعودی در یک ائتلاف نظامی همراه با چند کشور عربی دیگر در روز ۲۵ مارس ۲۰۱۵ به یمن حمله کرد. مقامات ریاض علت آغاز این تهاجم را کنترل و مقابله با نفوذ ایران در یمن عنوان کردند. با اینکه ایران به طور مستقیم وارد نبرد یمن نشد اما گزارشهای زیادی حکایت از حمایت ایران از گروه حوثیها در یمن دارد.
عربستان را در این جنگ مصر، مراکش، اردن، قطر، کویت، سودان، امارات وبحرین همراهی میکردند. اما پس از بروز اختلاف میان قطر و عربستان، دوحه به همراهی نظامی خود علیه حوثیها پایان داد.
با اینکه عربستان رسما از پاکستان نیز درخواست مداخله در این جنگ کرد، پارلمان پاکستان از دولت این کشور خواست تا در این جنگ که به نوعی منازعه ایران و یمن توصیف میشود، بی طرف بماند.
جنگ یمن در تمام پنج سال گذشته و علی رغم محاصره اقتصادی یمن تداوم داشته است و سازمان ملل آن را بدترین فاجعه انسانی توصیف کرده است.