NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

صنعت نوپای پرورش حلزون در اوکراین با قرنطینه اروپا به بحران خورد

صنعت نوپای پرورش حلزون در اوکراین با قرنطینه اروپا به بحران خورد
Copyright AFP
Copyright AFP
نگارش از مسعود سالاری
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

روستائیان از خود می‌پرسیدند: «آیا واقعا کسانی پیدا می‌شوند که این جانوران را بخورند؟» اما با آغاز کار این پروژه، صنعت جدید پا گرفت و کار به جایی رسید که ۴۰۰ مزرعه با کار شبانه‌روزی، صادرات محصول خود به کشورهای اتحادیه به ویژه اسپانیا،

آگهی

تنها ۵ سال از آغاز احداث مزارع پرورش حلزون خوراکی در اوکراین می‌گذرد، اما این صنعت تازه‌ رونق یافته، اکنون به دلیل بحران کرونا و شرایط قرنطینه در بازار اصلی آن یعنی اتحادیه اروپا، در آستانه ورشکستگی قرار گرفته است.

زمانی که نخستین مزرعه پرورش حلزون خوراکی در «ووینیوکا» در جنوب کی‌اف، پایتخت اوکراین احداث شد، روستائیان از خود می‌پرسیدند: «آیا واقعا کسانی پیدا می‌شوند که این جانوران را بخورند؟» اما با آغاز کار این پروژه، صنعت جدید پا گرفت و کار به جایی رسید که ۴۰۰ مزرعه با کار شبانه‌روزی، صادرات محصول خود به کشورهای اتحادیه به ویژه اسپانیا، ایتالیا و فرانسه را آغاز صادر کردند.

به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

اوکراین یکی از فقیرترین کشورهای اروپایی است و اکنون صنعت پرورش حلزون آن با محدودیت‌های كرونایی كه کل صنایع غذایی در جهان را در بحرانی بی‌پیشینه فرو برده، در معرض خطر نابودی قرار گرفته است. درآمد مزارع حلزون اوکراین به طور مستقیم به فعالیت رستوران‌های اروپا بستگی دارد و با بسته شدن چند ماهه رستوران‌ها در کشورهای مختلف این قاره، فعالیت این واحدهای تولیدی کشاورزی نیز عملا فلج شده است. این در حالی است که حلزون‌داران با فروش بالایی که در سال ۲۰۱۹ از این کار داشتند، امیدوار بودند در سال ۲۰۲۰ کار خود را توسعه بدهند.

تا قبل از همه‌گیری کووید ۱۹ در جهان، صنعت تولید حلزون در اوکراین رونق زیادی داشت. این محصول در اروپا طرفداران زیادی دارد زیرا نسبت به محصول رقبای دیگر با کیفیت‌تر است و قیمت تمام شده آن نیز برای مشتریان اروپایی ارزان است. براساس داده های سازمان دیده‌بان مصرف‌کنندگان اوکراین، تولیدکنندگان حلزون خوراکی سال گذشته نزدیک به ۲۵۰ تن محصول به اروپا صادر کردند در حالی که این رقم در سال ۲۰۱۸ تنها ۹۳ تن بود. پیش از این، اتحادیه ملی تولیدکنندگان حلزون ویش‌بینی کرده بود که صادرات حلزون‌داران امسال به هزار تن برسد.

سرگی دانیلیکو که مالک مزرعه حلزون «راویلیک-۲۰۱۶» در ووینیوکا است و مدیریت یک انبار حلزون در اسپانیا را نیز بر عهده دارد، می‌گوید ارزش سفارش‌های لغوش شده مشتریان او از کشورهای اتحادیه اروپا تا کنون به ۵ هزار و ۵۰۰ یورو رسیده و این در حالی است که حلزون‌های باقی مانده که تحویل داده نمی‌شوند هم در یخچال‌ها از بین می‌روند.

فروش داخلی حلزون بسیار اندک است و قطعا زیان‌ ناشی از جای خالی بازار اروپا را جبران نخواهد کرد. در واقع حلزون برای بیشتر اوکراینی‌ها هنوز غذای بسیار گرانی است و تنها گاهی برای کنجکاوی آن را مصرف می‌کنند.

صادرات حلزون اوکراین شامل دو نمونه جنگلی یا وحشی و باغی یا پرورشی است. دانیلیکو می‌گوید نمونه وحشی «بوی خاک» می‌دهد، اما بیشتر مشتریان اروپایی نمی‌دانند که در اوکراین مزارع پرورش این حیوان وجود دارد و فکر می‌کنند همه حلزون‌های اوکراینی که می‌خورند، جنگلی است.

لهستان رقیب اصلی اوکراین در پرورش حلزون است و چون عضو اتحادیه اروپاست، از امتیاز و اولویت صادرات به دیگر کشورهای عضو برخوردار است. به همین دلیل، اوکراینی‌ها از امسال در تلاشند تا حلزون خود را تا ده درصد ارزان‌تر بفروشند برای آن که بتوانند با لهستان رقابت کنند. این راهبرد آنها تا کنون برای فروش محصولات‌شان در فرانسه جپاب داده است.

تولیدکنندگان اوکراینی با زیانی که از حذف بازار اروپا دیده‌اند، اکنون در فکر یافتن مشتریان آسیایی هستند تا شاید بتوانند حلزون‌های خود را به شکل یخ‌زده به آنها بفروشند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

حلزون‌هایی که با قطع ارادی سر خود، بدن تازه‌ای تولید می‌کنند

صاحبان «سبد نان اروپا»: زمین‌های حاصلخیز اوکراین فروشی نیست

زلنسکی دستور داد: اصلاحات ارضی و خصوصی‌سازی گسترده در اوکراین