NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

معطلی ۲ ماهه کشتی‌های ایرانی در بنادر چین؛ بازرگانان: علت، تبعیت پکن از تحریم‌ آمریکاست

 A cargo ship is docked a port in Yingkou in northeastern China's Liaoning Province
A cargo ship is docked a port in Yingkou in northeastern China's Liaoning Province Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

بازرگانان ایرانی از توقف تخلیه و بارگیری کشتی‌های ایرانی در بنادر چین طی بیش از ۲ ماه گذشته خبر می‌دهند؛ اقدامی که پکن آن را مرتبط با عدم رعایت استانداردهای زیست محیطی سوخت شناورهای متعلق به شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی دانسته ولی فعالان اقتصادی علت اصلی آن را تبعیت پکن از تحریم‌های آمریکا می‌دانند.

آگهی

بازرگانان ایرانی از توقف تخلیه و بارگیری کشتی‌های ایرانی در بنادر چین طی بیش از ۲ ماه گذشته خبر می‌دهند؛ اقدامی که پکن آن را مرتبط با عدم رعایت استانداردهای زیست محیطی سوخت شناورهای متعلق به شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی دانسته ولی فعالان اقتصادی علت اصلی آن را تبعیت پکن از تحریم‌های آمریکا علیه این شرکت می‌دانند.

در حالی که برخی رسانه‌ها در ایران اعلام کرده‌اند که ۶ شش كشتی ایرانی متعلق به شركت كشتیرانی جمهوری اسلامی، دو هفته‌ایست که در بنادر چین، لنگر انداخته‌اند و اجازه حركت ندارند، پدرام سلطانی، عضو شورای عمومی فدراسیون جهانی اتاق‌های بازرگانی، روز پنجشنبه با انتشار توییتی اعلام کرد که دوره زمانی معطلی کشتی‌های ایرانی در بنادر چنین بیش از ۲ ماه است.

آقای سلطانی خاطر نشان کرد که این کشتی‌ها حامل محموله‌هایی به ارزش ده‌ها میلیون دلار است که بخشی از آنها به دلیل معطلی طولانی کشتی‌ها در حال از بین رفتن هستند. البته او در ادامه پیام توییتری خود تاکید کرد که تکیه چین بر عدم اجرای قانون سوخت کم سولفور توسط شناورهای ایرانی علت اصلی این بلاتکلیفی نبوده و مساله واقعی اجرای تحریم آمریکا علیه شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی است.

در همین حال، روزنامه شرق، چاپ تهران، به نقل از یک منبع مطلع در وزارت خارجه ایران خبر داده که تحت تاثیر اعتراض‌های اخیر نسبت به توافق ۲۵ ساله میان ایران و چین، پکن «كمی گله‌مند شده» و همین امر حل مساله کشتی‌های ایرانی را به تاخیر انداخته است.

با رنگ باختن رایزنی‌های دیپلماتیک پشت پرده وزارت خارجه ایران برای حل مشکل بارگیری و تخلیه کشتی‌های ایرانی، برخی بازرگانان ایرانی، سفیر چین در تهران را به طور مستقیم مورد پرسش قرار داده‌اند.

علی شریعتی، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران، روز پنجشنبه در واکنش به خبر اعلام شده توسط آقای سلطانی، سفیر چین در تهران را خطاب قرار داد و از او خواست تا در مورد علت واقعی توقف کشتی‌های ایرانی در بنادر چین توضیح دهد.

شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی نیز با انتشار اطلاعیه‌ای اتهام استفاده از سوخت با سولفور بالا در ناوگان خود را رد کرده و اعلام کرد: «از ماه‌ها قبل آمادگی‌های لازم برای اجرای الزامات کنوانسیون جلوگیری از آلودگی دریا (مارپول) مربوط به استفاده از سوخت کم‌سولفور در کشتی‌های ناوگان ملی اجرایی شده و قبل از موعد مقرر اجرای الزامات در ابتدای ژانویه سال جاری میلادی(تعیین شده از سوی سازمان بین‌المللی دریانوردی (IMO)، تجهیزات کشتی‌ها به روزرسانی شده و سوخت منطبق (کم سولفور) برای استفاده کشتی‌های ناوگان تدارک شده است.»

استفاده از سوخت کم سولفور از ابتدای سال ۲۰۲۰،‌ برای تمامی کشتی‌ها الزامی شده است. البته یحیی رضایی، دبیرکل اتحادیه مالکان کشتی ایران، سه روز پیش از پایان اولتیماتوم سازمان بین‌المللی دریانوردی به ایرنا گفته بود که سوخت کم سولفور به اندازه کافی در ایران تولید نمی‌شود.

بر همین اساس، وزات نفت ایران، پالایشگاه نفت شازند را به تولید ماهانه ۴۵ هزار تن سوخت کم سولفور مکلف کرد. این در حالی است که میزان مصرف سالانه سوخت کشتی‌های ایرانی حدود یک و نیم میلیون تن است.

به توییتر یورونیوز فارسی بپیوندید

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

وزیر خزانه‌داری آمریکا: چین به خرید نفت از ایران ادامه دهد تحریم می‌شود

آمریکا تحریم‌های جدید بر صنایع حمل و نقل هوایی و دریایی ایران وضع کرد

حملات حوثی‌ها در دریای سرخ چه تاثیری بر تجارت چین می‌گذارد؟