NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

رئیس پنتاگون به چین سفر می‌کند

مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا
مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

رئیس پنتاگون با تاکید بر این اینکه ایالات متحده در پی مناقشه و تنش نیست، یادآور شد که کشورش ادعاهای پکن در دریای جنوبی چین را «نامشروع و غیرقانونی» می داند.

آگهی

مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا روز سه شنبه از برنامه خود برای سفر به چین در سال جاری خبر داد. این سفر در حالی انجام خواهد شد که روابط پکن و واشنگتن جدا از چالش‌های تجاری به تازگی بر سر موضوعاتی چون هنگ‌کنگ و دریای جنوبی چین متشنج شده‌ است.

ایالات متحده رویکرد توسعه‌طلبانه چین در دریای جنوبی این کشور را به شدت مورد انتقاد قرار داده و پکن را به بسط یک «امپراطوری دریایی» در بخش‌هایی از این دریا متهم کرده که از دید واشنگتن متعلق به آب‌های بین‌المللی است.

واشنگتن همچنین اقدامات پکن در نظامی و انحصاری کردن کنترل بر دریای جنوبی چین را تهدیدی برای امنیت این منطقه از آسیا قلمداد می‌کند؛ حال آنکه پکن نیز در مقابل اقدامات واشنگتن در این پهنه آبی را تحریک‌آمیز و مداخله جویانه قلمداد کرده است.

وزیر دفاع آمریکا که روز سه شنبه در جریان یک سمینار مجازیِ تدارک دیده شده از سوی موسسه بین‌المللی مطالعات استراتژیک سخن می‌گفت با اشاره به سفر برنامه‌ریزی شده خود به چین در سال جاری گفت: «امیدوارم در نخستین سفر به چین به عنوان وزیر دفاع در جهت بهبود همکاری‌ها در زمینه موضوعات مورد علاقه دو کشور و نیز لزوم برقراری سامانه‌های ارتباطی بحران گام بردارم.»

رئیس پنتاگون با تاکید بر این اینکه ایالات متحده در پی مناقشه و تنش نیست، یادآور شد که کشورش ادعاهای پکن در دریای جنوبی چین را «نامشروع و غیرقانونی» می داند.

آقای اسپر در ادامه ضمن تاکید بر این نکته که چین حق ندارد برای امپراطوری دریایی خود آب‌های بین‌المللی را به منطقه‌ای انحصاری تبدیل کند، یادآور شد: واشنگتن در عین حال همواره در پی روابطی مثبت و سازنده با پکن است و تلاش دارد تا خطوط ارتباطی برای کاستن از خطرهای بالقوه میان دو کشور برقرار شود.

واشنگتن اخیرا در ادامه تنش‌ها با پکن بر سر استیلای چین در دریای جنوبی، پهنه‌ای آبی که برخی کشورهای دیگر مشرف نیز بر بخشی از آن ادعای مالکیت دارند دو فروند ناو هواپیمابر را به این منطقه فرستاده بود.

چین و آمریکا در حالی متقابلا یکدیگر را به دامن زدن به تنش در این آب‌راه استراتژیک متهم می‌کنند که روابط میان دو کشور اینک بر سر موضوعات مختلف، از نحوه مدیریت شیوه کنترل همه‌گیری ویروس کرونا گرفته تا مسئله امنیت ملی در هنگ‌کنگ، بیش از هر زمان دیگری متشنج شده است.

به توییتر یورونیوز بپیوندید

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

اعتراف پنتاگون: چین بزرگترین نیروی دریایی جهان را در اختیار دارد

آمریکا به اتباع خود در چین نسبت به خطر «بازداشت‌های خودسرانه» هشدار داد

نتایج یک پژوهش: آمریکا در انرژی هسته‌ای ۱۵ سال از چین عقب است