NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

تغییر موازنه قدرت در دریای جنوبی چین

تغییر موازنه قدرت در دریای جنوبی چین
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

در ظاهر، مشکل مجموعه ایست از جزایر کوچک صخره ای و ۳.

آگهی

در ظاهر، مشکل مجموعه ایست از جزایر کوچک صخره ای و ۳.۵ میلیون کیلومتر مربع از سطح دریا. اما مشکل ژرفتر است. چین و فیلیپین درگیریهای طولانی ای بر سر جزایرِ این منطقه داشته اند. وقتی چین بر فعالیتهای نظامی خود افزود، همسایگان کوچکتر نگران شدند. اما ایالات متحده هم گهگاه در این منطقه مانورهای نظامی انجام می دهد.

پنج کشور بر سر منابع عظیم نفت و گاز این منطقه با هم اختلاف دارند. ارتباطِ دریاییِ استراتژیک در این منطقه هم برای تجارت جهانی هم بسیار مهم است. اما چین، جدا از منابع نفت و گاز، با کنترلِ دریای جنوبیِ چین، در پیِ تأمین امنیت خاک خود است، چراکه در مرزهای آبیِ خود با دو مجموعه جزیره همسایه است (ژاپن- فیلیپین-اندونزی و آلیوشن-گوام)، که بخش عمده ای از آنها متحدان ایالات متحده هستند.

اوضاع کنونی نشان دهنده تغییر موازنه قدرت در منطقه ایست، که چین به تازگی حضورش را در آن تقویت می کند. چین با ساختِ جزایرِ مصنوعی، و دور کردنِ قایقهای ماهیگیری فیلیپینی، مدعیِ مالکیتِ ۸۰ درصد از این منطقه است و استدلال می کند که از زمان باستان قایقهای ماهیگیری چینی در این منطقه حضور داشته اند.

یک روز پیش از صدور رأی دیوان داوریِ لاهه، روزنامه خلق کمونیست در چین، در سرمقاله خود این برنامه را طرحِ ایالات متحده و فیلیپین علیه چین برشمرد. با توجه به واکنشهای منفی چین، احتمالِ زیادی نیست که حُکمِ روز سه شنبه دادگاه لاهه (پی سی ای) بتواند به حل مسأله کمکی بکند. اما این حکم می تواند با افزایش آگاهی جهانی نسبت به رفتار چین، این کشور را وادارد که طبق مقررات بازی کند.

جاناتان لندن، استاد اقتصاد سیاسی دانشگان لیدن در این باره می گوید: «این تصمیم، فشار بر دولت پکن را افزایش می دهد و به شبکه شُرکای بین المللی که به دنبالِ راه حلهایی بر اساسِ معیارهای بین المللی می گردند انگیزه می دهد. واقعا تصمیم مهمی است تا پکن ملزم شود همساز با معیارهای پذیرفته شده بازی کند.»

اگرچه این دادگاه، هیچگونه، نیروی اجرایی ندارد، پیروزیِ فیلیپین می تواند ویتنام، مالزی و برونئی را برانگیزد تا پرونده ادعای مشابهی را به جریان بیاندازند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

زیردریایی اتمی آمریکا در دریای جنوبی چین دچار حادثه شد

رزمناو آمریکایی دوباره از ویتنام گذشت

دیوان لاهه ادعای پکن درباره مالکیت بر منابع دریای چین جنوبی را رد کرد