کره شمالی که اینک هیچگونه تمایلی برای ادامه گفتگوها با ایالات متحده از خود نشان نمیدهد، به تازگی دفتر ارتباطی با همسایه جنوبی را نیز منهدم و سئول را به اقدام نظامی تهدید کرده است.
وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا میگوید که کشورش به رغم موانع موجود به تلاش برای برقراری مجدد گفتگو با کره شمالی ادامه میدهد.
مایک پمپئو بدون اظهارنظر در خصوص جزئیات و جدول زمانی گفتگوهای احتمالی مجدد میان آمریکا و کره شمالی، تاکید کرد که نسبت به از سرگیری مجدد مذاکرات میان دو طرف بسیار امیدوار است.
شروع مجدد گفتگوها میان واشنگتن و پیونگیانگ پس از سه دور مذاکرۀ تاریخی میان دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده و کیم جونگ-اون رهبر کره شمالی، مسئلهای است که مقامات کاخ سفید پیش از انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر به شدت بر تحقق یافتن آن تاکید دارند.
این تمایل آشکار اما چندان مقامات پیونگ یانگ را وسوسه نکرده است. کره شمالی به تازگی اعلام کرده که برگزاری چهارمین دور ملاقاتهای رو در رو میان رهبر این کشور و رئیس جمهوری ایالات متحده برایش جذابیتی ندارد و معتقد است که کاخ سفید قصد دارد از آن به عنوان «ابزاری سیاسی» برای مصارف داخلی و تحت الشعاع قرار دادن بحرانهای جاری در این کشور استفاده کند.
از سوی دیگر کره جنوبی نیز بر برپایی این گفتگوها پیش از فرارسیدن انتخابات ریاست جمهوری در ایالات متحده تاکید دارد.
سئول ضمن فراخواندن دو طرف به از سرگیری گفتگوها، تاکید کرده که موضوع غیرهستهای کردن شبه جزیره کره و نیز لغو تحریمهایی که آمریکا به کره شمالی تحمیل کرده از طریق همین گفتگوها حل شدنی است.
مایک پمپئو که پس از گفتگوها و رایزنیهای سه روزه استیون بیگن، معاون وزارت خارجه آمریکا با مقامات کره جنوبی در سئول سخن میگفت، در ادامه یاد آور شد: «تلاش ما برای برقراری مجدد دیالوگ و انجام گفتگوهای اساسی در مورد چگونگی تحقق آنچه به صلح و ثبات در شبه جزیره کره منجر خواهد شد، ادامه دارد.»
استیون بیگن، معاون آقای پمپئو نیز پیشتر گمانهزنیها در خصوص تلاش وی برای ملاقات با مسئولان کره شمالی در جریان سفر به سئول را رد و تاکید کرده بود که ایالات متحده همچنان از برقراری مجدد مذاکرات با پیونگ یانگ استقبال میکند.
معاون وزیر خارجه آمریکا قرار است امروز در ادامه سفر و گفتگو با مقامهای کشورهای شرق آسیا، وارد ژاپن شود.
سلسله ملاقاتهای تاریخی میان دونالد ترامپ و کیم جونگ-اون که برای نخستین بار سال ۲۰۱۸ در سنگاپور کلید خورد پس از سه دور مذاکره و گفتگو در نهایت به بنبست کشیده شد.
پیونگ یانگ پس از ملاقات رهبران دو کشور در ویتنام خواستار برداشته شدن تحریمها شد و کاخ سفید نیز ضمن رد این پیش شرط، بر تعهد کره شمالی برای برچیدن برنامه هستهای نظامیاش تاکید کرد.
کره شمالی که اینک هیچگونه تمایلی برای ادامه گفتگوها با ایالات متحده از خود نشان نمیدهد به تازگی دفتر ارتباطی با همسایه جنوبی را نیز منهدم و سئول را به اقدام نظامی تهدید کرده است.