هشدار کمیسیون اروپا به کشورها در خصوص عدم مقابله جدی با آلایندهها

اغلب کشورهای عضو اتحادیه اروپا به احتمال قوی در اجرای تعهدات خود برای کاهش گازهای آلاینده تا سال ۲۰۳۰ ناکام خواهند ماند.
این هشداری است که کمیسیون اروپا روز جمعه با انتشار گزارشی به کشورهای عضو اتحادیه داد تا بر میزان خطر ناشی از تاثیر آلودگی هوا بر شهروندان و محیط زیست در قاره سبز تاکید کند.
ویرژینیوس سینکِویسیوس، کمیسر محیط زیست اروپا در بیانیهای که توسط نهاد اجرایی اتحادیه اروپا منتشر شد با اشاره به گزارش یاد شده در خصوص ناتوانی احتمالی کشورها برای عمل به تعهدات خود در خصوص کاهش آلایندهها این گونه هشدار میدهد: «پیام منتقل شده در این گزارش بسیار واضح و روشن است. شمار زیادی از شهروندان در سراسر اروپا همچنان در معرض تهدید آلودگی موجود در هوایی هستنند که روزانه آنرا تنفس می کنند.»
کمیسر محیط زیست اروپا در ادامه یادآور میشود: «برای کاهش آلودگی در بسیاری از کشورهای عضو و نیز جهت مقابله با انتشار گازهای گلخانه ای در همه بخشها از جمله بخشهای کشاورزی، حمل و نقل و انرژی به اقدامات موثرتری نیاز است.»
کمیسیون اروپا روز جمعه نخستین گزارش خود را با هدف ارزیابی چگونگی اجرای دستورالعمل کیفیت هوا بر اساس آنالیز برنامههای ملی کشورها جهت کاهش آلایندهها منتشر کرد.
گزارش نحوه بازدهی برنامههایی که کشورهای عضو جهت تلاش جهت کاستن از میزان گازهای آلاینده تنظیم کردهاند به گفته کمیسیون اروپا طبق روال معمول در وقت مقرر به این نهاد تحویل داده نمیشوند.
کمیسیون اروپا همچنین در این گزارش به «اعتبار» سیاستگذاریها و اقدامات در پیش گرفته شده توسط کشورهای عضو برای اصلاح نقص های شناسایی شده و نیز تخمین میزان کاهش انتشار گازهای آلاینده اشاره میکند که آخرین آمار موجود در ارتباط با آن به سال ۲۰۱۸ باز میگردد.
بر این اساس تا سال ۲۰۳۰ بیش از نیمی از کشورهای عضو با خطر عدم موفقیت در عمل به تعهدات مرتبط با کاهش انتشار آلایندهها به استثنای گاز دی اکسید گوگرد مواجه هستند.
گازهای اکسید نیتروژن که توسط موتورهای دیزل تولید میشود و ریز ذرات PM2.5 از جمله آلایندههایی هستند که کمسیون نگران عدم اجرای تعهدات کشورها برای کاهش انتشار آنها است.
از سوی دیگر انتشار گاز آمونیاک نیز که مختص بخش کشاورزی است نگرانی ویژه کمیسیون اروپا را برانگیخته است.
بر اساس این گزارش تاکنون دست کم ۳۱ مورد تخلف از سوی کشورهای عضو در زمینه راهبردهای مبارزه با آلایندهها شناسایی و اقدام لازم برای برخورد جدی با آنها آغاز شده است.