NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

عربستان سعودی مراسم حج را «بطور محدود» برگزار می‌کند

Amr Nabil
Amr Nabil Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار به روز شده در
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

حج که سالانه حدود ۲.۵ میلیون نفر از سراسر جهان در آن شرکت می‌کنند، یکی از پرازدحام‌ترین مراسم مذهبی جهان است و پتاسیل کافی را برای شیوع گسترده ویروس مرگبار کرونا دارد.

آگهی

عربستان روز دوشنبه اعلام کرد که امسال نیز مراسم حج را برگزار خواهد کرد؛ با این تفاوت که این مراسم با توجه به همه‌گیری ویروس کرونا بطور «بسیار محدود» و با حضور زائرانی بسیار کمتر از سال‌های گذشته برگزار خواهد شد.

بنا بر اعلام خبرگزاری رسمی پادشاهی سعودی، با استناد به این تصمیم، آن گروه از زائران خارجی که هم اکنون در این کشور هستند می‌توانند این آیین دینی را به جا آورند.

حج که سالانه حدود ۲.۵ میلیون نفر از سراسر جهان در آن شرکت می‌کنند، یکی از پرازدحام‌ترین مراسم مذهبی جهان است و پتاسیل کافی را برای شیوع گسترده ویروس مرگبار کرونا دارد.

تصمیم به برگزاری حج در حالی گرفته شده است که تا کنون بیش از ۱۶۱ هزار نفر از جمعیت ۳۴ میلیون نفری عربستان به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند و بیش از ۱۳۰۰ نفر نیز از این بیماری جان باخته‌اند.

حجِ «محدود» تبعات اقتصادی و سیاسی متعددی برای پادشاهی سعودی در پی خواهد داشت. احتمال می‌رود این تصمیم حکومتی، دست‌کم میان مسلمانان تندرو با واکنش‌های جدی روبرو شود.

برگزاری مراسم حج همچنین یکی از پارامترهای مهم در تایید مشروعیت سیاسی پادشاهی سعودی به عنوان متولی مقدس‌ترین مکان‌ عبادت مسلمانان است و هرگونه سهل‌ انگاری در این زمینه، می‌تواند تهدیدی جدی برای اعتبار خاندان سعودی محسوب شود.

پیش از این وقوع مجموعه‌ای از رویدادهای مرگبار از جمله وقوع طوفان یا سقوط یک جرثقیل بزرگ در داخل مسجد الحرام در سال ۲۰۱۵ میلادی که بیش از صد کشته برجای گذاشت، انتقادات جدی را درباره شیوۀ مدیریت سفر حجاج توسط پادشاهی سعودی، برانگیخته بود.

درآمدهای حاصل از برگزاری مراسم حج نیز یکی از مهمترین منابع تامین درآمد پادشاهی سعودی است و اعمال محدودیت در برگزاری آن یک ضرر مالی جدی محسوب می‌شود؛ آن هم در زمانی که عربستان با پیامدهای منفی افت قیمت نفت نیز دست و پنجه نرم می‌کند.

برخی برآوردها حاکی از آن است که عربستان از برگزاری حج و عمره، سالانه به‌طور متوسط حدود ۱۲ میلیارد دلار درآمد دارد که این رقم حدود ۲۰ درصد از تولید ناخالص داخلی غیرنفتی این کشور و هفت درصد از کل تولید ناخالص داخلی را تشکیل می‌دهد.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

شمار قربانیان مراسم حج در گرمای ۵۱ درجه عربستان از هزار نفر گذشت

پیش‌بینی درآمد دستکم ۱۰ میلیارد دلاری برای عربستانی‌های مکه با آغاز مناسک حج

هشدار عربستان نسبت به گرمای بیش از حد در مراسم حج؛ چهل زائر ایرانی بستری شدند