NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

پاپ فرانسیس خواهان پایان جنگ در لیبی و برقراری صلح در این کشور شد

AP Photo
AP Photo Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

رهبر کاتولیک‌های جهان از رهبران کشورهای مختلف درخواست کرد سامان‌دهی وضعیت مهاجران جنگ‌زده لیبیایی را تسهیل کنند.

آگهی

پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان، روز یکشنبه ۱۴ ژوئن خواستار توقف جنگ و درگیری در لیبی شد. 

رهبر مسیحیان کاتولیک جهان با اعلام این مطلب از جامعه جهانی خواست تا روند گفتگوهای صلح در این کشور تامین شود و اقدامات لازم برای حمایت از مهاجران جنگ زده لیبیایی تسهیل گردد.

پاپ فرانسیس همچنین اظهار داشت: «من از اعضای جامعه جهانی و از تمام کسانی که مسئولیت‌های سیاسی و نظامی دارند می‌خواهم تلاش‌های خود را برای حل و فصل بحران لیبی و همچنین برقراری آتش بس و استقرار صلح در این کشور به کار ببندند.»

در همین راستا امانوئل ماکرون، رئيس جمهوری فرانسه روز یکشنبه اقدامات ترکیه در لیبی را مداخله‌جویانه و غیر قابل قبول توصیف کرد. 

آقای ماکرون با اشاره به اینکه ترکیه در حال مداخله در امور لیبی است افزود: «ما نمی‌توانیم این اقدام آنکارا را تحمل کنیم. ترکیه به صورت غیر قابل قبولی در حال سواستفاده از پیمان ناتو است و فرانسه نمی‌تواند چنین اجازه‌ای را به این کشور بدهد.»

رئيس جمهوری فرانسه همچنین سیاست‌های ترکیه در قبال لیبی را خصمانه توصیف کرد. 

از زمان سقوط معمر قذافی در لیبی در سال ۲۰۱۱ و بعد از بی‌ثباتی‌های بسیار در این کشور دو دولت موازی در لیبی قدرت را در دست دارند که کنترل قدرت در غرب و شرق این کشور را به انحصار خود در آورده‌اند. دولت وفاق ملی به ریاست فایز سراج در طرابلس (غرب کشور) که از حمایت کشورهایی چون ترکیه، قطر، ایتالیا و سازمان ملل برخوردار است و دیگری دولت طبرق به رهبری خلیفه حفتر که قدرت را در شرق لیبی در اختیار دارد و از سوی کشورهایی چون مصر، امارات، عربستان سعودی، روسیه و همچنین چند کشور اروپایی دیگر حمایت می‌شود. خلیفه حفتر در واقع فرمانده شبه نظامیان «ارتش ملی لیبی» را برعهده دارد.

حفتر حدود یک سال پیش با هدف اشغال پایتخت لیبی عملیات نظامی را داخل شهر طرابلس آغاز کرد اما با مقاومت نیروهای دولت سراج، حفتر هنوز نتوانسته به هدف خود دست یابد و جنگ داخلی در این کشور بعد از گذشت بیش از ۹ سال از زمان سقوط قذافی کماکان ادامه دارد. 

به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

پارلمان مصر به ارتش این کشور اجازه داد در بحران لیبی «مداخله نظامی» کند

ترامپ در گفتگوی تلفنی با اردوغان خواستار «کاهش فوری» سطح تنش‌ها در لیبی شد

انقلاب در واتیکان؛ پاپ فرانسیس اجازه داد برای زوج‌های همجنس مراسم مذهبی برگزار شود