NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

بوسه مرگ در پاکستان؛ دو دختر نوجوان قربانی قتل ناموسی شدند

استان وزیرستان پاکستان (عکس تزئینی است)
استان وزیرستان پاکستان (عکس تزئینی است) Copyright AP
Copyright AP
نگارش از مسعود سالاری
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

کمیسیون حقوق بشر پاکستان: «مسئولان محلی باید تمام اقدامات ممکن را برای اطمینان از امنیت دختر سوم و مرد حاضر در فیلم و تحویل مجرمان به دستگاه عدالت انجام دهند.»

آگهی

در جریان یک قتل ناموسی در پاکستان دو دختر جوان ۱۶ و ۱۸ ساله کشته شدند. پدر یکی از این دو زن و برادر یکی دیگر از آنها هم اکنون به دست پلیس پاکستان دستگیر شده و به قتل اعتراف کرده‌اند. آنها قربانیان را در روز ۱۴ مه (۲۵ اردیبهشت) در روستایی دور افتاده در استان وزیرستان شمالی تیرباران و در همان جا دفن کرده‌اند.

محمد نواز خان، سخنگوی پلیس وزیرستان شمالی با اعلام این خبر گفت این دو زن در یک ویدیو که با تلفن همراه گرفته شده، ظاهر شده بودند. ویدیو متعلق به یک سال پیش بوده اما در ماه جاری در شبکه‌های اجتماعی همرسان شده است. در این ویدیو مرد جوانی دیده می‌شود که لب‌های دو زن را می‌بوسد، در حالی که یک زن سوم در کنار آنها می‌خندد.

به فیسبوک یورونیوز فارسی بپیوندید

خان گفت که انتشار این ویدیو باعث خشم خانواده و تصمیم آنها به قتل زنان شده است. به گفته این افسر پلیس پاکستان، هم اکنون خطری جان زن سوم را تهدید نمی‌کند.

پلیس مرد حاضر در ویدیو را نیز که جوانی ۲۸ ساله است، بعدازظهر دوشنبه به وقت محلی به اتهام «ابتذال» بازداشت کرده است.

باورهای ستنتی در وزیرستان

ساکنان مناطق قبیله‌‌نشین در وزیرستان شمالی و جنوبی که با افغانستان هم مرز است به شدت سنتی بوده و به دلیل قوانین و باورهای سختگیرانه ناموسی‌شان شناخته شده‌اند. به گزارش عفو بین‌الملل، زنان در این مناطق غالباً اجازه خروج از منزل را ندارند.

کمیسیون حقوق بشر پاکستان با انتشار بیانیه‌ای گفته است که بسیاری از افرادی که دو قتل اخیر وزیرستان را در رسانه‌های اجتماعی محکوم کرده‌اند، «تهدید یا مسخره» شده‌اند. این نهاد حقوق بشری از مقامات پاکستان خواسته است تا با هر گونه حمایتی از این عمل فجیع برخورد کنند.

در این بیانیه همچنین آمده است: «مسئولان محلی باید تمام اقدامات ممکن را برای اطمینان از امنیت دختر سوم و مرد حاضر در فیلم و تحویل مجرمان به دستگاه عدالت انجام دهند.»

قتل‌های ناموسی در پاکستان

بر اساس گزارش دیده‌بان حقوق بشر در سال ۲۰۱۹، به طور میانگین سالانه حدود یک‌هزار قتل ناموسی در پاکستان رخ می‌دهد. اما در واقع هیچ آمار رسمی دقیقی در مورد این قتل‌ها وجود ندارد زیرا این موارد قتل غالباً یا گزارش نمی‌شوند یا خانواده‌ها آن را خودکشی یا مرگ طبیعی جلوه داده و به ثبت می‌رسانند.

در اکتبر سال ۲۰۱۶ پاکستان با اصلاح قانون قصاص، لایحه‌‌ای را تصویب کرد که مطابق آن عامل قتل ناموسی نمی‌تواند تنها با رضایت خانواده‌اش بخشوده شود. تا پیش از آن تاریخ، قاتلان ناموسی با رضایت خانواده مقتول که اغلب خودشان همدست قاتل هم بودند، از مجازات رهایی می‌یافتند.

اصلاح قانون

تصویب این قانون جدید سه ماه پس از آن صورت گرفت که قندیل بلوچ، فمینیست و چهره مشهور رسانه‌های اجتماعی پاکستان به دلیل ناسازگاری با خانواده به دست برادر خودش در استان پنجاب کشته شد.

مجازات قتل‌های ناموسی در پاکستان حبس ابد است، اما این گونه قتل‌ها همچنان در مناطق قبیله‌ای دورافتاده رواج دارد و زنان به اتهام آن که «شرافت» خانواده را لکه‌دار کرده‌اند، به دست اعضای خانواده خود، اغلب مردان، کشته می‌شوند. در برخی موارد حتی زن یا دختری که به او تجاوز شده، به دست عضو یا اعضایی از خانواده خودش قتل می‌رسد زیرا مایه ننگ و بی‌شرافتی انگاشته می‌شود.

کمیسیون حقوق بشر پاکستان در بیانیه روز دوشنبه خود نوشته است: «تصویب لایحه سال ۲۰۱۶ باعث از بین رفتن جنایات ناموسی در پاکستان نشده است. زیرا باورهای سنتی که شرافت را در وضع قوانین برای بدن زنان و محدودیت زندگی آنان می‌داند هنوز هم در سرتاسر پاکستان غالب است. تا زمانی که عاملان جنایات ناموسی از مجازات مصونیت دارند و فراتر از قانون عمل می‌کنند، تغییر در این زمینه عملی نخواهد بود.»

به توییتر یورونیوز فارسی بپیوندید

در این بیانیه همچنین آمده است: «پدرسالاری موجود که از رویکرد جنسیت‌گرا حمایت می‌کند، در واقع همان مردسالاری است که از آن برای توجیه و تأیید قتل‌های ناموسی استفاده می‌شود.»

آگهی

پاکستان ششمین کشور پرجمعیت جهان است. این کشور در جدول نابرابری‌های جنسیتی مجمع جهانی اقتصاد در سال ۲۰۲۰ در ردیف‌های انتهایی قرار دارد.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

قتل ناموسی دختر پاکستانی توسط والدین در ایتالیا؛ دادگاه پدر و مادر را به حبس ابد محکوم کرد

فردی که ادعا می‌کرد پیامبر اسلام است به هنگام محاکمه در پاکستان کشته شد

ای کاش پدر رومینا «خانه پدری» را دیده بود