حمایت جهانی از توافق اشرف غنی و عبدالله عبدالله؛ از ناتو و آمریکا تا ایران

کشورها و سازمانهای بینالمللی از امضای توافقنامه سیاسی میان اشرف غنی و عبدالله عبدالله برای تقسیم قدرت در افغانستان استقبال کردند.
ینس استولتنبرگ، دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) با انتشار بیانیهای اعلام کرد که این سازمان از توافق سیاسی بین غنی و عبدالله استقبال و حمایت میکند.
اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان و عبدالله عبدالله، رقیب انتخاباتی او روز یکشنبه ۱۷ مه، توافقنامهای سیاسی برای تقسیم قدرت در این کشور را امضا کردند و به این ترتیب به ماهها اختلاف بر سر نتیجۀ انتخابات ریاست جمهوری پایان دادند.
ناتو: همه طرفها از فرصت بیسابقه صلح استفاده کنند
دبیرکل ناتو این توافق را در بحبوحه شیوع ویروس کرونا و همچنین افزایش حملات طالبان بسیار با اهمیت توصیف کرد و گفت: «از هر زمان دیگر مهمتر است که تمامی رهبران افغانستان متحد شوند و حامی برقراری صلح در این کشور باشند.»
آقای استولتنبرگ از طالبان نیز خواست که هر چه سریعتر به خشونتها پایان دهد و طبق تعهدات خود با مقامهای افغانستان وارد مذاکره شود.
وی افزود: «همه طرفها باید از این فرصت بیسابقه برای صلح استفاده کنند.»
وی در پایان تاکید کرد که تمام متحدان و شرکای ناتو آماده حمایت از ثبات و امنیت بلند مدت در افغانستان هستند.
مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا نیز در توئیت کوتاهی نوشت که از تعهد اشرف غنی و عبدالله عبدالله برای صلح در افغانستان استقبال میکند.
دفتر نمایندگی سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) نیز در بیانیهای توافق سیاسی در افغانستان را گام مثبتی ارزیابی و ابراز امیدواری کرد که حکومت مشارکتی این دو رهبر بتواند بر چالشهای سنگین فائق شود.
این نهاد تایید کرد که هر دو طرف برای دستیابی به این توافق مهم مجبور به سازش بودند و افزود: «اکنون امیدواریم که روحیه همکاری ادامه پیدا کند.»
ظریف با غنی و عبدالله تلفنی صحبت کرد
محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران نیز به دنبال اعلام توافق سیاسی در افغانستان تلفنی با اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان و عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحه ملی این کشور گفتوگو کرد.
طبق گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا، وی آمادگی ایران را برای حمایت از استمرار همسویی همه گروههای افغانستان اعلام کرد.