درحالیکه بیش از چهار ماه از شیوع ویروس جدید کرونا در سراسر جهان میگذرد، برخی از کشورها به تدریج قوانین و محدودیتهای قرنطینه را کاهش میدهند.
درحالیکه بیش از چهار ماه از شیوع ویروس جدید کرونا در سراسر جهان میگذرد، برخی از کشورها که از این بیماری همهگیر به سختی آسیب دیده بودند، به تدریج قوانین و محدودیتهای قرنطینه را کاهش میدهد.
روز گذشته ایتالیا اعلام کرد که از چهارم مه (۱۴ اردیبهشت) محدودیتهای قرنطینه کاهش پیدا میکند بطوریکه پارکهای این کشور از این تاریخ به روی عموم باز خواهد بود.
آخرین آمار و اطلاعات مربوط به شیوع ویروس کرونا در ایران و جهان در روز دوشنبه ۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ خورشیدی (۲۷ آوریل ۲۰۲۰ میلادی) را این مطلب پیگیری کنید.
شمار مبتلایان به ویروس کرونا در جهان به بیش از ۳ میلیون نفر افزایش یافت
رواج خشونت خانگی علیه زنان در آمریکای لاتین در دوران قرنطینهدر دوران قرنطینه برای مهار همهگیری کرونا در آمریکای لاتین، معضل دیگری به شدت همهگیر و شایع شده و آن خشونتهای جسمی، جنسی و روانی خانگی علیه زنان است. این موضوع با افزایش تماس زنان قربانی با پلیس و مراکز دیگر در کشورهای مختلف آمریکای لاتین آشکار شده است.این افزایش در حالی روی داده که در آمریکای لاتین به طور معمول نیز خشونت علیه زنان بسیار رایج بوده و به طور میانگین سالانه حدود ۲۰ میلیون زن و دختر جوان از خشونتهای جنسی و جسمی رنج میبرند. تنها در آرژانتین، بنا بر تخمینهای دولتی هر ۲۳ ساعت یک زن کشته میشود و در شیلی موارد خشونت علیه زنان در دوران قرنطینه ۷۰ درصد افزایش داشته است.در برخی کشورها مانند مکزیک و برزیل، افزایش گزارشهای رسمی از سوءاستفادههای خانگی مشاهده شده، در حالی که در برخی دیگر از جمله شیلی و بولیوی، افت شکایات رسمی در این زمینه به چشم میخورد. سازمان ملل و انجمنهای مدافع حقوق زنان میگویند که دلیل کاهش موارد رسمی شکایت در کشورهای اخیر به معنی کاهش خشونت بلکه به این دلیل است که بسیاری از زنان قادر به کمک خواستن یا گزارش سوء استفاده از طریق مجاری عادی حقوقی نیستند.
وزیر اقتصاد آلمان به مقامات محلی: در لغو قرنطینه شتاب نکنیدپیتر آلتمایر، وزیر اقتصاد آلمان روز دوشنبه از مقامهای محلی ۱۶ ایالت این کشور خواست تا در لغو قرنطینه و بازگشایی فعالیتهای اقتصادی و کاری عجله نکنند، زیرا ممکن است با شیوع دوباره کرونا بار دیگر مجبور به وضع مقررات قرنطینه شوند.تصمیمگیری برای قرنطینه و لغو آن در کشور فدرال آلمان بر عهده مقامهای محلی است. با کاهش رشد آمار ابتلا به کرونا در آلمان، برخی فروشگاهها بازگشایی شده و فعالیت مدارس در برخی مقاطع از سر گرفته شده است.
۳۲۹ فوتی دیگر در بیمارستانهای بریتانیامقامات بهداشت بریتانیا روز دوشنبه گفتند در شبانه روز گذشته ۳۲۹ نفر دیگر بر اثر ویروس کرونا در بیمارستانهای این کشور جان باختند و به این ترتیب شمار کل فوتیها در بیمارستانها به ۱۸ هزار و ۷۴۹ نفر رسید.از میان این افراد که سن آنها بین ۲۹ تا ۸۹ سال بوده، ۲۲ نفر هیچ بیماری حاد قبلی نداشته نداشتند.
درخواست فرمانداران ژاپن از دولت: بازگشایی مدارس را تا سپتامبر به تعویق بیندازید
با وجود آنکه فرماندار توکیو روز دوشنبه از کاهش شمار مبتلایان به کرونا در این کشور برای دومین روز متوالی طی چهار هفته اخیر خبر داد، اما هشدار داد که نباید با اتکا به این آمار به پایان کار کرونا در این کشور خوشبین بود و ضروریست تا محدودیتهای اجتماعی همچنان ادامه یابد.
شمار مبتلایان به کرونا در این کشور به ۱۳ هزار و ۴۴۱ نفر و شمار قربانیان آن به ۳۷۲ نفر رسیده است.
ژاپن از ۷ آوریل در توکیو وضعیت اضطراری اعلام کرد و سپس آن را به سراسر کشور بسط داد.
قرار است این هفته دولت برای تعیین تکلیف وضعیت اضطراری تشکیل جلسه دهد و درباره توقف یا تمدید آن تصمیم گیری کند.
در حالی که مدارس در بسیاری از استانهای این کشور تعطیل است، برخی فرمانداران از جمله فرماندار ناحیه اوزاکا در غرب ژاپن از دولت خواستند که بازگشایی مدارس را تا ماه سپتامبر به تعویق بیندازد.
بیشتر بخوانید: ژاپن در دوران شیوع کرونا به کارگران جنسی کمک مالی میکند
بوریس جانسون: کرونا یک جنایتکار نامرئی خیابانی است که چارهای جز جنگیدن با آن نیست
در حالی که برخی کشورها از ایتالیا گرفته تا نیوزیلند اقدام به کاهش تدریجی مقررات قرنطینه کرده اند، نخست وزیر بریتانیا می گوید خیلی زود است که محدودیتها را برداشت.
بوریس جانسون که روز دوشنبه پس از سپری کردن دوره درمان کووید۱۹، برای اولین بار در محل کار خود حاضر شده بود، در سخنانی خطاب به مردم بریتانیا گفت که کاستن از محدودیتهای قرنطینه در شرایط کنونی بسیار خطرناک است.
او کرونا را به یک جنایتکار نامرئی خیابانی تشبیه کرد که چارهای جز جنگیدن با آن نیست.
او اعلام کرد که نگرانیهای اقتصادی مردم را با توجه به افزایش شمار بیکاریها و رکود تجاری درک می کند، با این وجود از مردم خواست که کمی بیشتر صبر کنند تا این ویروس را شکست دهند.
شمار مبتلایان به کرونا در بریتانیا به بیش از ۱۵۲ هزار نفر و شمار قربانیان آن به حدود ۲۱ هزار نفر رسیده است.
بیشتر بخوانید: کاهش تدریجی قرنطینه در کشورهای اروپایی؛ اتریش و دانمارک پیشقدم شدند
افزایش خشونتهای خانگی در قرنطینه؛ تماسهای تلفنی در بریتانیا برای درخواست کمک ۵۰ درصد افزایش یافته است
یک تحقیق پارلمانی در بریتانیا نشان داد که از زمان شیوع کرونا و آغاز قرنطینه در این کشور، تماس برای درخواست کمک به دلیل وقوع خشونت خانگی به بیش از ۴۹ درصد افزایش یافته و شمار قتلها دوبرابر شده است.
تحقیق نشان داد که تنها در سه هفته اول قرنطینه ۱۴ زن و دو کودک کشته شده اند که بیشترین میزان قتل از یان نوع در مدت سه هفته طی ۱۱ سال اخیر محسوب می شود.
بیشتر بخوانید: ویروسکرونا و خشونت خانگی علیه زنان و کودکان
ایران؛ شمار مبتلایان کرونا به ۹۱۴۷۲ نفر رسید
وزارت بهداشت ایران از شناسایی ۹۹۱ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته خبر داد و به این ترتیب شمار کل مبتلایان به کرونا در این کشور به ۹۱۴۷۲ نفر رسید.
بنا بر اعلام کیانوش جهانپور، رئیس مرکز اطلاع رسانی وزارت بهداشت در شبانه روز گذشته ۹۶ تن نیز جان باخته اند و به این ترتیب شمار کل قربانیان کرونا در ایران به ۵۸۰۶ نفر افزایش یافته است.
بنا بر گزارش ایسنا، آقای جهانپور همچنین اعلام کرده است که «از اول اسفند تا صبح امروز ۵۰۱۱ نفر در کشور به دلیل مصرف الکل تقلبی دچار مسمومیت شدند و ۵۲۵ نفر از این مسمومین که به مراکز درمانی مراجعه کرده اند، جان خود را از دست داده اند... ۹۵ نفر از مسمومین، نابینا و کم بینا شده و ۴۰۵ نفر نیز نیازمند خدمات دیالیز شده اند.»
بیشتر بخوانید: مسمومیت، معلولیت و مرگ؛ وقتی برای فرار از کرونا به الکل پناه میبریم
چین اتهامات طرح شده از سوی اتحادیه اروپا مبنی بر انتشار اطلاعات نادرست درباره کرونا را رد کرد
وزارت خارجه چین روز دوشنبه گزارش اخیر اتحادیه اروپا را که نشان می داد پکن در موضوع شیوع کرونا دست به پنهان کاری زده است و حتی بر اساس «شواهد قابل توجه» اطلاعات نادرستی را منتشر کرده، رد کرد.
سخنگوی این وزارتخانه اعلام کرد که «چین قربانی اطلاعات نادرست است و نه عامل و طراح آنها.»
گزارشی که هفته گذشته از سوی بخش سیاست خارجی اتحادیه اروپا منتشر شده، اعلام می دارد که رسانههای تحت حمایت دولت چین مسئول انتشار اطلاعات نادرست درباره کرونا هستند.
مقامات ارشد چین پیش از این از اتحادیه اروپا خواسته بودند تا انتقاداتی را که علیه پکن در این گزارش آمده حذف کنند چرا که باعث می شود پکن «بسیار عصبانی»» شود.
بیشتر بخوانید: جدال ترامپ با سازمان جهانی بهداشت؛ حاصل زورآزمایی چین و آمریکا چیست؟
قطر به دنبال سرمایه گذاری در فناوریهای بهداشت و سلامت
وزیر دارایی قطر در گفتگو با روزنامه فایننشال تایمز از تمایل کشورش برای سرمایه گذاری در صنایع مرتبط با فناوریهای بهداشت در دوران شیوع کرونا خبر داد.
علی شریف العمادی تاکید کرد که «تمرکز اصلی» موسسه سرمایه گذاری قطر در دورانی که نوسانات بر بازارهای مالی حاکم و ارزش داراییها رو به کاهش است، شناسایی فرصتهای جدید و سرمایه گذاری بین المللی در صنایع بهداشت است.
او تاکید کرد که قطر، بزرگترین صادرکننده گاز طبیعی مایع در جهان «فعالانه» به دنبال رونق کسب و کارهایی است که حتی با وجود شیوع کرونا همچنان بتوانند در بازار دوام آورده و رشد کنند.
این کشور تا کنون یک بسته حمایتی ۲۱ میلیارد دلاری را نیز صرف حمایت از کسب و کارهای داخلی کرده است.
بیشتر بخوانید: نبرد با کرونا در همسایگی ایران؛ تشدید تدابیر امنیتی در ترکیه، امارات و عربستان