NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

روزه‌داری با کرونا؛ تعطیلی اماکن مذهبی در ایران و بسته شدن مسجدالاقصی در رمضان

روزه‌داری با کرونا؛ تعطیلی اماکن مذهبی در ایران و بسته شدن مسجدالاقصی در رمضان
Copyright AP
Copyright AP
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

کمتر از یک هفته مانده به آغاز ماه رمضان، حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران از ادامه تعطیلی اماکن مذهبی تا نیمه اردیبهشت ماه(دو هفته آینده) خبر داد.

آگهی

کمتر از یک هفته مانده به آغاز ماه رمضان، حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران از ادامه تعطیلی اماکن مذهبی تا نیمه اردیبهشت ماه(دو هفته آینده) خبر داد.

آقای روحانی یکی از دلایل دشوارتر بودن شیوع ویروس کرونا برای مسلمانان را تلاقی آن با ماه رمضان عنوان کرد و به مردم وعده داد که تا دو هفته آینده با برگزاری جلسات ستاد ملی مدیریت و مقابله با کرونا و بررسی شرایط کشور، در صورت امکان تصمیم جدیدی در اماکن مذهبی اتخاذ شود. 

او به مردم توصیه کرد که عبادت‌های خود را در این ماه، به صورت انفرادی ولی عمیق‌تر و پربارتر از سال‌های پیش به جا بیاورند.

همزمان شورای اوقاف اسلامی قدس وابسته به وزارت اوقاف اردن نیز با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که مسجدالاقصی واقع در بیت‌المقدس(اورشلیم) بر اساس توصیه‌های پزشکی و فتوای علمای اسلام برای مقابله با شیوع ویروس کرونا برای نخستین بار در تاریخ در ماه رمضان به روی نمازگزاران بسته خواهد ماند.

فقهای شیعه همچون آیت الله علی سیستانی و حسین وحید خراسانی نیز با صدور فتواهای مشابهی تاکیده کرده‌اند که واجب بودن روزه‌داری در ماه رمضان از افراد بیمار و بر اساس توصیه پزشک به طور موقت ساقط می‌شود ولی در زمان مقتضی باید ادا شود. علمای اهل سنت نیز با یاد آوری این که حفظ سلامت بدن یکی از احکام اسلامی است به مسلمانان توصیه کرده‌اند که در صورت بیماری و ناتوانی جسمی از گرفتن روزه پرهیز کنند.

در همین حال، علی خامنه‌ای، رهبر ایران نیز با صدور فتوایی خطاب به مقلدان خود اعلام کرده که اگر گمان عقلایی پیدا کند که روزه گرفتن موجب ایجاد بیماری، تشدید و یا افزایش طول آن می‌شود، به جا آوردن این فریضه مذهبی ساقط ولی ادای قضای آن لازم است.

شیوع ویروس کرونا تا کنون برگزاری مراسم حج عمره، نمازهای جمعه و جماعت را در مساجد اکثر کشورهای مسلمان به تعطیلی کشانده و موجب نارضایتی برخی از مسلمانان افراطی شده است. بر همین اساس، گروه‌هایی با تبلیغ برخی فرضیه‌ها در مورد تاثیر روزه‌داری بر افزایش سیستم ایمنی بدن، تلاش دارند تا ادای این فرضیه مذهبی را در شرایط شیوع ویروس کرونا واجب‌تر و با اهمیت‌تر از گذشته جلوه دهند. 

البته نارضایتی حاصل از تن دادن علمای مذهبی به توصیه پزشکی تنها به دین اسلام خلاصه نمی‌شود و در میان گرایش‌های افراطی مسیحیت و یهودیت هم رخ داده است. به طوری ساکنان یهودی شهر الخلیل واقع در کرانه باختری با وجود نگرانی‌های جهانی نسبت به شیوه ویروس کرونا، کارناوال سنتی-مذهبی پوریم را در خیابان شهدای این شهر برگزار کردند و در فرانسه نیز بر خلاف توصیه‌های پاپ فرانسیس،‌ رهبر کاتولیک‌های جهان، شماری از مومنان کاتولیک، در یک کلیسا در پاریس مراسم عشای ربانی را به‌شکل مخفیانه برگزار کردند.

به توییتر یورونیوز فارسی بپیوندید 

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

شستشوی داخل بدن با مایع ضدعفونی؛ آیا جدال ترامپ با علم تازگی دارد؟

ویدئو؛ مراسم شستشوی پا در آستانه عید‌پاک ارتدوکس‌ها در کلیسای رستاخیز بیت‌المقدس

عربستان: مسلمانان فعلا برنامه‌ حج را به تعویق بیندازند