NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

شوک تازه به دولت ائتلافی آلمان؛ سوسیال دموکرات‌ها مرکل را تهدید کردند

شوک تازه به دولت ائتلافی آلمان؛ سوسیال دموکرات‌ها مرکل را تهدید کردند
Copyright عکس از آسوشیتدپرس
Copyright عکس از آسوشیتدپرس
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

تهدید تازه حزب سوسیال دموکرات برای خروج از دولت ائتلافی آنگلا مرکل، ابعاد تازه‌ای به بحران سیاسی این کشور داد.

آگهی

تهدید تازه حزب سوسیال دموکرات برای خروج از دولت ائتلافی آنگلا مرکل، ابعاد تازه‌ای به بحران سیاسی این کشور داد.

پس از آن که آنگرت کرمپ کارن‌بائر روز دوشنبه به طور رسمی ضمن کناره‌گیری از ریاست حزب دموکرات مسیحی از نامزدی برای سمت صدراعظمی انصراف داد، این حزب تلاش دوباره‌ای را برای تعیین رهبر جدید و نامزد سمت صدراعظمی این حزب در انتخابات محلی اکتبر ۲۰۲۱ آغاز کرده است.

آنگلا مرکل ۶۵ ساله که ۱۵ سال رهبری «بزرگترین اقتصاد اروپا» را برعهده داشته است، دو سال پیش اعلام کرد دیگر نامزد مقام صدر اعظمی آلمان نخواهد شد.

لرس کلینگبایه، دبیر کل حزب سوسیال دموکرات آلمان روز چهارشنبه اعلام کرد که حزب متبوعش در صورتی که آنگلا مرکل به عنوان صدراعظم بخواهد در دوره تعیین رهبر جدید حزبش با اعمال فشار بر متحدانش، مانع برگزاری انتخابات زودرس شود، از دولت او خارج خواهد شد.

آقای کلینگبایه همچنین تاکید کرد که ائتلاف حزب او با حزب دموکرات مسیحی تنها به واسطه حضور خانم مرکل در راس این حزب و به عنوان صدراعظم بوده و پس از او دلیلی برای ادامه حضور در این ائتلاف وجود نخواهد داشت.

در عین حال، برخی از قانون‌گذاران نیز تلاش دارند تا از برگزاری انتخابات سراسری در نیمه دوم سال جاری میلادی که با ریاست دوره‌ای آلمان بر اتحادیه اروپا مصادف خواهد بود، جلوگیری کنند.

ائتلاف موجود در دولت خانم مرکل پیش از این نیز چندین بار متزلزل شده ولی با تعیین چهره‌های چپ‌گرا به ریاست حزب سوسیال دموکرات، این ائتلاف از سال گذشته شکننده‌تر شده است.

پس از آن که توماس کمریش روز شنبه ۸ فوریه (۱۹ بهمن) از ریاست اجرایی ایالت تورینگن کناره‌گیری کرد، ائتلاف بزرگ دولتی خواستار برگزاری انتخابات زودرس محلی شد. پیروزی آقای کمریش که از طریق ائتلاف همزمان با حزب دموکرات مسیحی و احزاب راست‌گرای سیاسی حاصل شده بود به یک بحران سیاسی در آلمان دامن زد چرا که از سال ۱۹۴۵ ائتلاف با احزاب راستگرای افراطی در پارلمانی آلمان یک تابو بوده است.

شکستن این تابوی همکاری با احزاب راستگرای افراطی تاکنون پیامد استعفای خانم کرمپ کارن باوئر، افزایش احتمال برگزاری انتخابات زودرس و متزلزل شدن دولت ائتلافی آلمان را به همراه داشته است.

به توییتر یورونیوز فارسی بپیوندید

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

پس لرزه‌های اتحاد با راست افراطی در آلمان؛ رئیس دولت تورینگن استعفاء داد

مرکل زیر فشار مخالفان داخلی و خارجی؛ رکوردشکنی‌ اقتصاد آلمان دردسرساز شد

شولتس: برلین از کمک‌ نظامی به اوکراین دست نخواهد کشید؛ رهگیری پهپادهای شاهد در دستور کار شرکت آلمانی