دستگاه قضایی ژاپن پیشتر فاش کرده بود که کارلوس غصن برای فرار برنامه ریزی شده خود از این کشور و گریختن به لبنان از طریق ترکیه از یک شرکت خصوصی ارائه دهنده خدمات امنیتی کمک گرفته است.
دستگاه قضایی ژاپن روز پنجشنبه برای کارلوس غصن (گون)، مدیر عامل سابق شرکت رنو - نیسان - میتسوبیشی موتورز و سه همدست احتمالی که به وی برای فرار از حبس خانگی و عزیمت به لبنان در ماه دسامبر کمک کردهاند، قرار بازداشت صادر کرد.
به گزارش رسانههای ژاپنی، جدا از قرار بازداشتی که به دلیل ترک غیرقانونی ژاپن برای مدیر عامل سابق شرکت رنو - نیسان - میتسوبیشی موتورز صادر شده، دستگاه قضایی این کشور دو قرار بازداشت مجزا برای فردی با نام مایکل تیلور ۵۹ ساله و فرزند بیست و شش سالهاش پیتر تیلور نیز صادر کرده است.
بر اساس این گزارش مایکل تیلور، عضو سابق نیروهای ویژه ارتش آمریکاست که پس از کنار کشیدن از ارتش در قالب یک شرکت امنیتی خصوصی به فعالیت ادامه داده است. تحقیقات دستگاه قضایی ژاپن پیشتر فاش کرده بود که کارلوس غصن برای فرار برنامهریزی شده خود از این کشور و گریختن به لبنان از طریق ترکیه از یک شرکت خصوصی ارائه دهنده خدمات امنیتی کمک گرفته است.
فرد سومی که جدا از مدیر عامل سابق شرکت رنو- نیسان برایش قرار بازداشت صادر شده جرج زایک، یک فرد لبنانی تبار شصت ساله است که گفته میشود به صورت مستقیم در عملیات فرار کارلوس غصن از ژاپن مشارکت داشته است.
مدیر عامل سابق شرکت رنو - نیسان - میتسوبیشی موتورز از سوی دستگاه قضایی ژاپن متهم است که شامگاه بیست و نهم دسامبر گذشته با مخفی شدن در جعبه یک ساز موسیقی بزرگ از حصر خانگی گریخته و با یک فروند جت خصوصی به ترکیه پرواز کرده و از آنجا با پاسپورت فرانسوی وارد خاک لبنان شده است.
وی به این نحو موفق به عبور از بخش کنترل فرودگاه بینالمللی کانسای واقع در نزدیکی اوساکا شده بود زیرا تا پیش از فرار کارلوس غصن عبور از گیتهای بازرسی مجهز به اشعه ایکس برای مسافرانی که از جتهای خصوصی استفاده میکنند، اجباری نبود.
کارلوس غصن تاکنون از تایید جزئیات منتشر شده توسط رسانهها در خصوص عملیات فرارش و یا اطلاع رسانی بیشتر در باره نحوه خروج از ژاپن امتناع کرده است.
آقای غصن که دارای گذرنامههای فرانسوی، لبنانی و برزیلی است نوامبر ۲۰۱۸ میلادی به ظن فساد مالی توسط پلیس ژاپن دستگیر شد. فرار مالیاتی و سوء استفاده شخصی از داراییهای شرکت «رنو-نیسان آلیانس» از جمله اتهاماتی است که به او وارد شده است. در زمان بازداشت او رسانهها ژاپنی اعلام کردند که او از سال ۲۰۱۱ میلادی به مدت پنج سال نزدیک به ۳۸ میلیون یورو از درآمد خود را اعلام نکرده است.
آقای غصن که کلیه اتهامات وارده به خود را رد میکند پیشتر به قید وثیقه از زندان آزاد شده و تحت حصر خانگی قرار گرفته بود.
فرار کارلوس غصن با پوشش رسانهای گسترده در سطح جهان همراه شد و این امر مقامات ژاپنی را در مخمصهای غیر قابل پیش بینی قرار داد. دولتمردان ژاپنی و دستگاه قضایی این کشور خواستار بازگردانده شدن مدیر عامل سابق شرکت رنو - نیسان - میتسوبیشی موتورز و محاکمه وی به اتهام فساد مالی هستند.
ژاپن اوایل ماه جاری میلادی درخواست بازداشت وی را از طرق پلیس بین الملل به مقامات لبنان ارائه کرد که به واسطه آن بیروت از کارلوس غصن خواست تا اطلاع ثانوی این کشور را ترک نکند.
با این حال لبنان پیشتر اعلام کرده بود که با استرداد مدیر عامل سابق شرکت رنو - نیسان - میتسوبیشی موتورز به ژاپن مخالف است.