فرانسه؛ بیش از یکماه اعتصاب و حضور دوباره مخالفان دولت در خیابان

Access to the comments نظرها
نگارش از یورونیوز
فرانسه؛ بیش از یکماه اعتصاب و حضور دوباره مخالفان دولت در خیابان
Copyright  AP

اعتصاب بخشی از کارمندان دولت فرانسه در حالی وارد ۳۶ امین روز متوالی شده است که اعتصاب کنندگان روز پنج شنبه نهم ژانویه به دعوت سندیکاهای بزرگ این کشور در اعتراض به پروژه اصلاح قانون بازنشستگی کارگران و کارمندان دولت بار دیگر به خیابان آمده‌اند.

اولین تظاهرات علیه پروژه اصلاح قانون بازنشستگی دولت ماکرون، که مخالفان آن را حامی کارفرما و مخالف کارگران می‌دانند، در پنجم دسامبر سال ۲۰۱۹ برگزارشده بود.

اما در بیش از یک‌ماه گذشته سندیکاهای بزرگ و دولت فرانسه هم چنان درباره ۶ موضوع مطرح شده در اصلاحیه قانون بازنشستگی اختلاف دارند و نشست های مختلف بین نمایندگان اتحادیه کارگری و دولت تا امروز بی نتیجه مانده است. یکی از مهم ترین نقاط اختلاف بین سندیکاهای فرانسه و دولت، تعیین سن بازنشستگی است.

سندیکاها می‌گویند دولت می‌خواهد با ترفندهای پیچیده در قانون جدید سن بازنشستگی را به ۶۷ سال برساند. آنها همچنین دولت را متهم می‌کنند که از ارائه یک «فرمول مشخص شبیه سازی سن و حقوق بازنشستگی» در قانون جدید طفره می‌رود.

به همین دلیل است که فرانسه شاهد یکی از طولانی‌ترین اعتصابات تاریخ پنج دهه گذشته خود است. آخرین اعتصاباتی از این دست در زمان نخست وزیری آلن ژوپه و رئیس جمهوری ژاک شیراک رخ داد که در زمان به دلیل شدت اعتراضات، دولت نهایتا از اجرایی کردن قانون پیشنهادی منصرف شد. اما دولت امانوئل ماکرون تا کنون در مقابل خواست معترضان عقب‌نشینی نکرده و به نظر می‌رسد که اراده‌ای‌برای شنیدن خواسته‌های سندیکایی نیز ندارد.

در ۳۶ روز گذشته عمدتا کارمندان و کارگران راه آهن فرانسه و مترو و واحد اتوبوسرانی ایل دوفرانس به مرکزیت پاریس بدون توقف در اعتصاب بوده‌اند. صندوق‌های سندیکایی و مردمی جهت کمک به اعتصاب کنندگان در سراسر فرانسه وجود دارد تا کارمندان و کارگرانی متعصبی که حقوق نمی‌گیرند، شرمنده خانواده‌هایشان نباشند.

اتحادیه های عمده فرانسوی، CGT, FO, CFE-CGC از معترضان به اصلاحات نظام بازنشستگی خواسته‌اند تا علاوه بر امروز، روز شنبه ۱۱ ژانویه هم به خیابان بیایند. شنبه روز تظاهرات جلیقه زردها، مخالفان دولت ماکرون نیز هست و به نظر می رسد خیابان‌های پاریس و دیگر شهرهای بزرگ فرانسه ازجمله لیون، تولوز و بوردو نیز شاهد درگیری‌های معترضان با پلیس باشد.

همزمان کارمندان رادیو و تلویزیون فرانسه در اعتراض به طرح تعدیل و اخراج بیش از ۲۰۰ تن از کارمندان بیش تر از یکماه است که بصورت متناوب در اعتصاب هستند.