NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

اسنودن: دوست دارم به فرانسه پناهنده شوم

اسنودن: دوست دارم به فرانسه پناهنده شوم
Copyright 
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

ادوارد اسنودن در گفتگو با رادیو فرانس اینتر اعلام کرد دوست دارد به فرانسه پناهنده شود و در این کشور زندگی کند.

آگهی

ادوارد اسنودن می گوید خواهان دریافت پناهندگی از فرانسه است. وی در مصاحبه با رادیو فرانس اینتر گفت که ترجیح می دهد از روسیه به فرانسه نقل مکان کند. اسنودن به این خبرنگار گفت که اولین بار در سال ۲۰۱۳ از فرانسه درخواست پناهندگی کرده است.

در این سال فرانسوا اولاند، رئیس جمهوری فرانسه با اعطای پناهندگی به اسنودن مخالفت کرد.

اکنون نیکول بلوبه، وزیر دادگستری کنونی فرانسه اعلام کرده است که از درخواست پناهندگی اسنودن در فرانسه حمایت خواهد کرد. البته به نظر می‌رسد که خانم بلوبه یکی از معدوداعضای کابینه دولت امانوئل ماکرون باشد که از اعطای پناهندگی به ادوارد اسنودن حمایت می کند.

در سویی دیگر، ناتالی لوازو، نماینده پارلمان اروپا از حزب «جمهوری به پیش» نیز از حق اعطای پناهندگی به ادوارد اسنودن حمایت کرده است.

لوزاو در پاسخ به خبرنگار شبکه آرت ال فرانسه گفته است: «واقعا نمی دانم ادوارد اسنودن در روسیه که مهد نظارت و مداخله دولت در زندگی انسان هاست چه کار می کند. بسیار خوشحال می شدم اگر ادوارد اسنودن در اروپا بود.»

ادوارد اسنودن افشاگر کیست؟

دسامبر سال ۲۰۱۲ میلادی اسنودن بصورت ناشناس با گلن گرینوالد، خبرنگار نشریه بریتانیایی گاردین تماس می گیرد و از او می خواهد پیش از هرگونه مکالمه یک سیستم کد گذاری شده تهیه کند. گلن گرینوالد که مهارت چندانی برای کار با سیستم های کامپیوتری نداشت به این تماس اهمیتی نمی دهد.

در ژانویه سال ۲۰۱۳ اسنودن با لورا پویترس، مستند ساز از طریق یک سیستم کد گذاری تماس می گیرد و اطلاعاتی ارزشمندی به وی می دهد، با این وجود از ارائه هرگونه مدرک در این مرحله خودداری می کند. پویترس هم برای بررسی اعتبار این منبع اطلاعاتی با چند روزنامه نگار از جمله گرینوالد مشورت می کند. دلیل انتخاب اسنودن مقاله ای بود که پویترس پیش تر درباره برنامه جاسوسی اطلاعات از سوی آژانس امنیت ملی در نیویورک تایمز نوشته بود.

در آوریل ۲۰۱۳، گرینوالد و پویترس که از پیش یکدیگر را می شناختند، در نیویورک یا هم ملاقات می کنند تا درباره اطلاعات گوناگونی که درباره برنامه جاسوسی آژانس امنیت ملی به بیرون درز کرده بود، تصمیم مشترکی اتخاذ کنند.

یک ماه بعد اسنودن، از این دو روزنامه نگار می خواهد تا در هنگ کنگ به او بپیوندند. آنها هم این درخواست را قبول می کنند و سرانجام این سه در یک مرکز تجاری در هنگ کنگ با هم ملاقات می کنند.

پنجم ژوئن سال ۲۰۱۳، گرینوالد نخستین مقاله اش را درباره فعالیت های جاسوسی آمریکا منتشر می کند و عملیات وسیع این کشور برای رصد مکاتبات و مکالمات تلفنی و اینترنتی پرده بر می دارد. یک روز بعد هم این روزنامه نگار به همراه پویترس یک مقاله دیگر در واشنگتن پست منتشر می کند و دست به افشاگری درباره برنامه رصد اطلاعات، مشهور به “پریزم” می زند.

روز نهم ژوئن، برای نخستین بار به درخواست اسنودن نام وی به عنوان افشاگر این اسناد منتشر می شود. خود او در این باره می گوید: «قصد ندارم خود را مخفی کنم چون باور دارم هیچ کار بدی نکرده ام.»

اسنودن پس از خروج از آمریکا ابتدا به هنگ کنگ رفت، اما با توجه به اینکه آمریکا نفوذ زیادی در این منطقه دارد مدت زیادی دوام نیاورد. او ابتدا از وکلای خود خواست که پیگیر پناهندگی اش باشند. در طول ملاقات میان وی و وکلایش از آنها می خواست تا تلفن های همراه خود را در فریزر قرار دهند تا مورد شنود قرار نگیرند. اما سرانجام اسنودن به این نتیجه رسید که اقامتش در هنگ کنگ با خطر استرداد مواجه است.

او روز بیست و سوم ژوئن همراه با سارا هاریسون، مشاور ویکی لیکس، به مسکو می رود، اگرچه برنامه ای برای تقاضای پناهندگی از روسیه نداشت. او در بدو ورود به فرودگاه مسکو با یک دیپلمات اکوادور ملاقات می کند، پس از این دیدار اکوادور اعلام می کند که اسنودن از این کشور تقاضای پناهندگی کرده است. در همین زمان خودروی سفیر اکوادور نیز در مقابل فرودگاه آماده انتقال اسنودن به سفارت بود. شرکت هوایی ایرفلوت هم تایید کرد که بلیطی برای ادوارد اسنودن در پرواز اکوادور خریداری شد، اما او هرگز مسافر این پرواز نشد.

روز سی ام ژوئن مقامات وزارت خارجه روسیه اعلام می کنند که اسنودن از این کشور تقاضای پناهندگی کرده است.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

اسنودن: فیسبوک به یک شرکت اطلاعاتی تبدیل شده است

شلیک به عمق خاک روسیه با تسلیحات غرب؛ مقامات آمریکایی تردید دارند موازنه جنگ را تغییر دهد

«تولید پهپاد انتحاری جدید روسی با موتور چینی»؛ آیا گارپیا جای شاهد ایرانی را گرفت؟