معصومه ابتکار، معاون رییس جمهوری در امور زنان پس از انتشار خبر خودسوزی سحر خدایاری در حساب توییتر خود نوشته بود که پیگیر وضعیت او هست و با ریاست قوه قضائیه در اینبار مکاتبه کرده است.
خبر درگذشت سحر خدایاری فوتبالدوست طرفدار تیم استقلال که چند روز پیش در مقابل ساختمان دادگاه انقلاب اقدام به خودسوزی کرد واکنشهای گوناگونی را از جانب کاربران عادی گرفته تا مقامات در شبکههای اجتماعی به همراه داشته است.
روابط عمومی معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده با ابراز تاسف از درگذشت «خانم سحر.خ» در اطلاعیهای اعلام کرد که سحت و سقم این موضوع بررسی شده و پس ازملاقات با خانواده وی در بیمارستان، گزارشی از این دیدار به پیوست نامهای رسمی برای رییس قوه قضائیه ارسال شد.
محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران در پاسخ به کاربری که در حساب اینستاگرام او زیر عکسی پرسیده بود چرا «در مقابل ظلم» سکوت کرده است، گفت: «کار من و امثال من موضعگیری و محکومیت نیست. ما مسئولیم و پاسخگو، در دولت این اتفاق بسیار تلخ را پیگیری میکنیم.»
دیدهبان حقوق بشر نیز در گزارشی به شرح ماجرای خودکشی این زن جوان طرفدار فوتبال پرداخت و آن را لازمه اعمال قواعد حقوق بشر از سوی نهادهایی مانند فیفا دانست. دیده بان حقوق بشر فشار کنونی مقامات فیفا بر ایران را کافی ندانسته و تاخیر در اعمال مقررات حقوق بشری را مساوی با بیپناه گذاشتن زنان و دختران شجاع ایرانی که ممنوعیت را به چالش میکشند خواند.
سازمان عفو بین الملل نیز در واکنش به گزارش های منتشر شده از مرگ سحر خدایاری از این حادثه به عنوان واقعه ای یاد کرد که نشان دهنده تاثیر «تحقیر» زنان ایران از سوی مقامات این کشور است.
این سازمان مدافع حقوق بشر ایران را تنها کشوری در جهان دانسته است که از ورود زنان به ورزشگاه ها برای تماشای فوتبال جلوگیری می کند.
پروانه سلحشوری نماینده وعضو فراکسیون زنان مجلس ایران نیز در توئیتر به خبر درگذشت سحر خدایاری واکنش نشان داد و او را دختر ایران خواند. خانم سلحشوری در این تويیت نوشت: « او تنها #دختر_آبی نبود. سحر #دختر_ایران بود. در جایی که مردانش برای زنان تکلیف تعیین میکنند و ابتداییترین حقوق انسانی را از آنها سلب میکنند، و زنانی که علیه زنان در این ظلم آشکار مردان را همراهی میکنند، همه ما در حبس و سوختن سحرهای این سرزمین مسئولیم.»
بسیاری از کاربران ایرانی در توئیتر با هشتگ #دخترآبی از فیفا خواستند که نسبت به درگذشت این زن جوان موضعگیری کند.
باشگاه استقلال نیز در پیامی درگذشت این زن جوان که طرفدار این تیم بود را به خانواده وی تسلیت گفت.
بازیکنان فوتبال از جمله علی کریمی، سید جلال حسینی، کاپیتان تیم پرسپولیس و فرهاد مجیدی نیز در شبکههای اجتماعی نسبت به خبر درگذشت سحر خدایاری واکنش نشان دادند.
فرهاد مجیدی، سرمربی پیشین تیم استقلال نوشت: «سحر جان، سکوهای آزادی حسرت دیدنت را تا ابد با خود خواهد داشت.»
هدویگ لیندال، دروازهبان تیم ملی زنان سوئد با انتشار عکسی از تیمش به همراه تیم ملی زنان ایران و انتقاد از فیفا در اینستاگرام نوشت: «من این عکس را به یاد #دختر_آبی سحر خدایاری که میخواست بازی تیم محبوبش استقلال را ببیند، به اشتراک میگذارم. فیفا این درست نیست.»
کُسُواره اَسلانی، عضو تیم ملی فوتبال سوئد و بازیکن تیم رئال مادرید در واکنش به خبر مرگ سحر خدایار در حساب توئیتر خود نوشت: «من یک تریبون در اختیار دارم و هرگز از بلند کردن صدایم هنگام نیاز نترسیدهام. این یک تراژدی است و نباید ادامه یابد. فیفا الان زمان عمل فرا رسیده است و نباید سکوت کرد. ما باید به زنان ایران علیه آپارتاید جنسی یاری برسانیم. موضوع حقوق بشر در میان است.»
علی کریمی، بازیکن سابق تیم ملی فوتبال ایران نیز خواستار تحریم ورزشگاه ها شد.
باشگاه «آ اس رم» ایتالیا نیز در واکنش به مرگ سحر خدایاری در صفحه توئیتر خود نوشت: «امروز قلب ما به خاطر سحر آبی خواهد بود.»
علی مطهری، نماینده تهران در مجلس ایران هم در صفحه توئیترش در واکنش به مرگ سحر خدایاری نوشت: «حفظ نظام به این کارها نیست.» وی افزود که مسئولان می توانستند به جای صدور حکم زندان این هوادار فونبال را نصیحت کنند.
جعفر پناهی، فیلمساز سرشناس ایرانی که فیلم آفساید را در مورد ممنوعیت حضور زنان در ورزشگاه های ایران ساخته است نیز در واکنش به مرگ سحر خدایاری نوشت: «دختران ایرانی در جمهوری اسلامی تنها شهروندانی در جهان هستند که هنوز در آفسایدند.»