نتیجه مطالعات چند استاد و محقق دانشگاه آلابامای آمریکا نشان میدهد برنامه تغذیهای سرشار از «فستفود» و کمبود سبزیجات در نوجوانان میتواند منجر به افسردگی شود.
دوران نوجوانی که مرحله گذار فرد از کودکی به بزرگسالی محسوب می شود همیشه با تغییرات زیادی در ظاهر و اخلاق وی همراه است.
اما چیزی که در سالهای اخیر بیش از پیش در میان نوجوانان گسترش یافته است، میزان ابتلا به افسردگی است.
نتیجه مطالعات چند استاد و محقق دانشگاه آلابامای آمریکا نشان میدهد برنامه تغذیهای سرشار از «فستفود» و کمبود سبزیجات در نوجوانان میتواند منجر به افسردگی شود.
به گزارش سیانان، این گروه از محققان با انجام آزمایشاتی بر روی نمونههای ادرار گروهی از دانشآموزان سالهای پایانی دبستان میزان بالای سدیم و کمبود پتاسیم یافتند.
به گفته سیلوی مراگ، سرمحقق این گروه پژوهشی، میزان زیاد سدیم نشان از مصرف بیش از اندازه فستفود، غذای آماده یخزده و میانوعدههای ناسالم است. از سوی دیگر، کمبود پتاسیم نیز نشان میدهد که برنامه تغذیه این نوجوانان خالی از میوهجات و سبزیجات است.
طبق این تحقیق، میزان بالای سدیم و کمبود پتاسیم در یک بازه زمانی یک سال و نیمه، با افزایش نشانههای افسردگی در افراد همراه است.
یافتههای مرکز آمار ملی ایالات متحده از افزایش شدید افسردگی در میان نوجوانان ۱۲ تا ۱۷ ساله خبر میدهد.
بر اساس این آمار، میزان افسردگی در میان این گروه سنی از نوجوانان از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۷، ۵۲ درصد افزایش یافته است.
از سوی دیگر میزان افسردگی در میان جوانان در همین دوره، ۶۳ درصد افزایش داشته است.
دلایل متعددی میتواند عامل افسردگی در میان این دسته از نوجوانان و جوانان باشد.
به گزارش سیانان کمبود استراحت کافی و خواب، استفاده بیش از اندازه از شبکههای اجتماعی و ترس از تغییرات آب و هوایی از دلایل افسردگی در میان این گروههای سنی هستند.
تحقیقات دیگری از جمله تحقیقی در دانشگاه لاس پالماس اسپانیا از رابطه برنامه غذایی غنی از فست فود و مواد غذایی فرآوری شده و افسردگی در میان بزرگسالان خبر داده است.
در این تحقیق که بر روی ۹ هزار نفر و در یک بازه زمانه ۶ ساله صورت گرفته است، نشان میدهد افرادی که مواد غذایی فرآوری شده مصرف میکنند، ۴۸ درصد بیش از دیگران در معرض افسردگی هستند.
تحلیل دادههای تحقیقاتی از کشورهای مختلف از جمله آمریکا، اسپانیا، فرانسه، استرالیا، یونان و ایران نشان میدهد میزان احتمال ابتلا به افسردگی در افرادی که از مصرف غذای فرآوری شده دوری میکنند و برنامه تغذیهای غنی از میوه و سبزیجات تازه، مغز دانههای چون پسته، بادام، فندق و گردو و میزان کمی گوشت قرمز دارند، پایین است.
بیشتر بخوانید:
نظر دانشمندان را بخوانید و بدانید؛ بهترین غذاها برای سلامت قلب کدامند؟
چرا انسان از دیگر گونههای جانوری چاقتر است؟ علم پاسخ میدهد