رئیس پنتاگون تاکید کرده است که هشتاد درصد از زرادخانه موشکی چین را سلاح های ممنوع شده در INF تشکیل می دهند و پکن نباید از قصد ما برای دستیابی به ظرفیتی مشابه متعجب شود.
ایالات متحده آمریکا قصد دارد برای مقابله با روند قدرت گرفتن چین در آسیا ظرف ماه های آینده موشک های جدیدی در این قاره نصب و مستقر کند.
مارک اسپر، وزیر دفاع ایالات متحده روز شنبه با اعلام این مطلب در پاسخ به سوالی در باره احتمال استقرار موشک های جدید متعارف با برد متوسط در آسیا پس از خروج کشورش از پیمان منع موشک های هسته ای میان برد موسوم به آی ان اف INF تاکید کرد: «بله البته که دوست دارم این کار صورت گیرد.»
رئیس پنتاگون که هنگام سفر به سیدنی، نخستین مرحله از سفر دوره ای یک هفته ای خود به منطقه آسیا و اقیانوسیه با خبرنگاران سخن می گفت در ادامه تصریح کرد: «ما خواهان آن هستیم که این اقدام در اسرع وقت عملیاتی شود. ترجیح ما در ماه آینده است اما این گونه اقدامات ممکن است کمی بیشتر از آنچه پیش بینی می شود به طول بیانجامد.»
وزیر دفاع آمریکا بدون دادن توضیحات بیشتر در باره محل نصب موشک های جدید یادآور شد: «نمی خواهم وارد گمانه زنی در این مورد شوم زیرا این گونه مسائل موضوعاتی است که ما معمولا در باره آن با متحدان خود صحبت می کنیم و اطلاعات بیشتر را با آنها در میان می گذاریم.»
آمریکا روز جمعه با متهم کردن روسیه به عدم پایبندی به تعهدات خود در چارچوب پیمان منع گسترش موشک های هسته ای میان برد اعلام کرد که به صورت رسمی از این پیمان بازدارنده که در زمان جنگ سرد به امضاء رسیده، خارج می شود.
بیشتر بخوانید:
- واکنش ها به خروج آمریکا از پیمان منع گسترش موشک های هسته ای میان برد
- خروج آمریکا از پیمان منع موشکهای هستهای میانبرد؛ روایت مسکو
- روسیه: خروج آمریکا از پیمان منع موشکهای هستهای تصمیمی خطرناک است
پیمان منع تولید و آزمایش موشکهای هستهای کوتاهبرد و میانبرد، در سال ۱۹۸۷، توسط رونالد ریگان، رئیسجمهوری وقت آمریکا و میخائیل گورباچف، دبیر کل حزب کمونیست اتحاد جماهیر شوروی، امضا شد.
این پیمان سبب شد تا سایت های هسته ای دو کشور به مدت ده سال مورد بازرسی قرار گیرد و بیش از دو هزار موشک هسته ای کوتاه و میان برد نابود شود. ممنوعیت توسعه و به کار گیری موشک های زمینی با برد متوسط بیش از پانصد کیلومتر از جمله اهداف دیگر آی ان اف عنوان شده بود.
واشنگتن پس از خروج از INF آزدانه می تواند با چین در زمینه موشکی رقابت کند. زرادخانه موشکی پکن به شکل گسترده ای حاوی سلاح های منع شده توسط پیمان آی ان اف است که چین هرگز راضی به امضای آن نشده است.
مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا در این خصوص تاکید کرده است که پس از پایان یافتن رسمی پیمان INF، چین نبایست دیگر از پروژه های موشکی و تسلیحاتی آمریکا متعجب و شگفت زده شود. رئیس پنتاگون تاکید کرده است که هشتاد درصد از زرادخانه موشکی چین را سلاح های ممنوع شده در INF تشکیل می دهند و پکن نباید از قصد ما برای دستیابی به ظرفیتی مشابه متعجب شود.
گفتنی است که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا نیز یک روز پس از خروج کشورش از آی ان اف خواستار توافقی جدید در خصوص سلاح های هسته ای شده که چین و روسیه نیز یک طرف آن باشند.
بیشتر بخوانید: