از سوی دیگر حمید بعیدی نژاد، سفیر ایران در بریتانیا اعلام کرد که به کنسولگری هند اجازه ملاقات با خدمه هندی کشتی توقیف شده بریتانیایی داده شده است. این خبر از سوی وزارت امور خارجه هند نیز مورد تایید قرار گرفته است.
ایران می گوید ۹ نفر از خدمه هندی یک نفتکش ریاح را که روز چهاردهم ژوئیه توسط سپاه پاسداران توقیف شده بود آزاد کرده است. این خبر در حالی منتشر می شود که سفارت ایران در بریتانیا اعلام کرده است اجازه دسترسی کنسولی به خدمه هندی نفتکش توقیف شده بریتانیایی نیز صادر شده است.
وزارت امور خارجه ایران پیشتر در پی چند روز بی خبری از نفتکش اماراتی «ریاح» اعلام کرده بود که این نفتکش به دلیل نقص فنی در آب های خلیج فارس دچار مشکل شده و ایران طبق مقررات بین المللی با دریافت درخواست کمک آنرا توسط یدک کش به سمت آب های ایران کشیده است.
مساله امدادرسانی به این نفتکش اماراتی اما چند روز بعد با تایید توقیف «ریاح» توسط سپاه پاسداران تکذیب شد. این درحالیست که مقامات اماراتی نیز اعلام کرده بودند که هیچ درخواست کمکی از سوی این کشتی صورت نگرفته بود.
سپاه پاسداران ایران چهار روز پس از پهلو گرفتن نفت کش ریاح در آبهای ایران اعلام کرد که این کشتی به دلیل حمل یک میلیون لیتر سوخت قاچاق توقیف شده است. در بیانیه منطقه یکم دریایی سپاه که به همین منظور منتشر شد تصریح شده بود: «این شناور نفتی دارای ظرفیت حمل ۲ میلیون لیتر سوخت است که با ۱۲ خدمه خارجی قصد داشته تا سوخت قاچاق دریافتی از لنجهای ایرانی به کشتیهای خارجی تحویل دهد.»
بیشتر بخوانید:
- سپاه پاسداران ایران توقیف یک نفتکش «خارجی» را تایید کرد
- ابهام آمریکا درباره وضعیت نفتکش منتسب به امارات در آبهای ایران
- ایران: به یک نفتکش خارجی کمک کردیم
وزارت خارجه هند با تایید آزادی خدمه هندی کشتی ریاح از سوی ایران اعلام کرد که ۹ تن از دوازده خدمه هندی نفتکشی که با پرچم پاناما در خلیج فارس تردد می کنند، آزاد شدهاند.
خبر آزادی خدمه هندی کشتی ریاح در رسانههای هند نیز بازتاب گستردهای داشت. «ایندیا تودی» و «نیو ایندین اکسپرس» از جمله منابع خبری در هند هستند که به طور مفصل به این موضوع پرداختهاند.
جزئیات بیشتری از آزادی ملوانان هندی کشتی ریاح هنوز منتشر نشده است.
از سوی دیگر حمید بعیدی نژاد، سفیر ایران در بریتانیا اعلام کرد که به کنسولگری هند اجازه ملاقات با خدمه هندی کشتی توقیف شده بریتانیایی داده شده است. این خبر از سوی وزارت امور خارجه هند نیز مورد تایید قرار گرفت.
سفیر ایران در بریتانیا با انتشار توییتی نوشت: «سفارت هند در تهران اجازه دسترسی کنسولی به هجده خدمه هندی نفتکش بریتانیایی استینا ایمپرو را دریافت کرده است.»
تنشهای اخیر میان ایران و بریتانیا از سیزدهم تیرماه در پی توقیف نفتکش ایرانی «گریس ۱» در جبال الطارق استارت خورد و با واکنش متقابل تهران در توقیف نفتکش بریتانیایی «استنا ایمپرو» که با پرچم بریتانیا از تنگه هرمز عبور می کرد، وارد مرحله تازهای شد.