این نرخ براساس چرخه اقتصادی تغییر میکند و میتواند به طور قابل ملاحظهای تحت تاثیر آموزش و پرورش، سیاستهای حمایت از کارگران و فرصتهای برابر برای زنان، گروههای اقلیت و مهاجران قرار گیرد.
کمیسیون اروپا قصد دارد تا با اصلاح سیاستهای اشتغالزایی و کاریابی نرخ اشتغال جمعیت ۲۰ تا ۶۴ ساله ساکن در اتحادیه را تا سال ۲۰۲۰ به بیش از ۷۵ درصد افزایش دهد.
براساس گزارش کمیسیون اروپا، این طرح بر رشد هوشمند، پایدار و همه جانبه تاکید دارد تا رقابت و بهرهوری در اروپا را بهبود بخشد و پایههای اقتصاد پایدار را محکم کند.
نرخ اشتغال براساس تعریف سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD)، نسبت منابع موجود برای کار (افرادی که برای کار در دسترس هستند) به کل جمعیت است.
این نرخ براساس چرخه اقتصادی تغییر میکند و میتواند به طور قابل ملاحظهای تحت تاثیر آموزش و پرورش، سیاستهای حمایت از کارگران و فرصتهای برابر برای زنان، گروههای اقلیت و مهاجران قرار گیرد.
مطالب یورونیوز را در واتساپ دریافت کنید
افراد شاغل معمولا به افرادی که بیش از ۱۵ سال و کمتر از ۶۵ سال دارند، اطلاق میشود که حداقل یک ساعت در هفتهای که پشت سر گذاشتند مشغول به کار بودهاند. با این حال، محدوده سنی و تعریف اشتغال براساس قانون و فرهنگ هر منطقه متفاوت است.
نرخ اشتغال در اتحادیه اروپا برای افراد ۲۰ تا ۶۴ ساله در دهه گذشته در سال ۲۰۰۹ میلادی در کمترین میزان (۶۸.۹٪) و در سال ۲۰۱۸ میلادی در بالاترین حد (۷۳.۲٪) آن قرار داشت.
نرخ اشتغال مردان در دهه گذشته به طور قابل توجهی بالاتر از زنان بوده و با وجود اینکه میزان اشتغال زنان افزایش یافته اما هنوز این فاصله میان دو جنس زیاد است.
کمترین میزان اشتغال در سال ۲۰۰۹ میلادی در مجارستان (۵۵.۰٪)، مالت (۵۵.۳٪) و ایتالیا (۵۷.۴٪) و بالاترین میزان اشتغال در سوئیس (۷۹.۰٪)، ایسلند (۷۸.۳٪) و نروژ (۷۶.۴٪) بوده است.
در مقابل سه کشور یونان (۵۴.۹ درصد)، ایتالیا (۵۸.۵ درصد) و کرواسی (۶۰.۶٪) پائینترین میزان اشتغال و ایسلند (۸۵.۱٪)، سوئیس (۸۰.۱٪) و سوئد (۷۷.۵٪) بالاترین میزان اشتغال را در سال ۲۰۱۸ داشتند.
استراتژی ۲۰۲۰ اروپا
شورای اروپا در سال ۲۰۱۰ «استراتژی ۲۰۲۰ اروپا» را اتخاذ کرد تا میزان اشتغال افراد ۲۰ تا ۶۴ ساله را حداقل تا ۷۵ درصد در کل اتحادیه افزایش دهد.
سال گذشته، چهارده کشور عضو اتحادیه اروپا و سه کشور عضو انجمن تجارت آزاد اروپا نرخ اشتغال برابر و یا بالاتر از ۷۵ درصد داشتند.
برای رسیدن به این هدف، اتحادیه اروپا استراتژیهای مختلفی را در پنج حوزه مختلف اتخاذ کرده است: اشتغال، تحقیق و توسعه، تغییرات اقلیمی و انرژی، آموزش و کاهش فقر.
بیشتر بخوانید: