قوه قضاییه بازداشت فریبا عادل خواه را تایید کرد

فریبا عادل خواه، پژوهشگر ایرانی - فرانسوی
فریبا عادل خواه، پژوهشگر ایرانی - فرانسوی
Copyright 
نگارش از Euronews
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

ژان فرانسوا بایار، همکار و دوست فریبا عادل خواه در ژنو معتقد است که وی روز پنجم ژوئن هنگام ورود به تهران دستگیر شده و از آن روز تا کنون در زندان اوین تحت بازداشت قرار دارد.

آگهی

چند روز پس از انتشار خبر دستگیری و بازداشت فریبا عادل خواه، پژوهشگر ایرانی-فرانسوی در تهران، دستگاه قضایی ایران روز سه شنبه به صورت رسمی این خبر را تایید کرد.

غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری روز سه شنبه خود ضمن تایید دستگیری فریبا عادل خواه تصریح کرد: «این فرد جز متهمانی است که اخیرا دستگیر شده و به لحاظ ماهیت پرونده هنوز فرصت مناسب برای اطلاع رسانی در این باره نیست.»

سخنگوی قوه قضاییه همچنین یاد آورد شد که اطلاع رسانی دقیق در این مورد پس از انجام تحقیقات تکمیلی صورت خواهد گرفت.

آقای اسماعیلی در پاسخ به سوالی مبنی بر درخواست دولت فرانسه برای دسترسی کنسولی به فریبا عادل خواه تصریح کرد که تصمیم در این خصوص در زمان مناسب اتخاذ و اعلام خواهد شد.

ایران افراد دو تابعیتی را به رسمیت نمی شناسد و در موارد کلی اجازه دسترسی کنسولی به بازداشت شدگان دارای تابعیت دوگانه را به دیگر کشورها نمی دهد.

پاریس روز دوشنبه ضمن تایید خبر دستگیری فریبا عادل خواه، پژوهشگر دو تابعیتی ایرانی - فرانسوی خواستار فراهم شدن زمینه ملاقات و امکان دسترسی کنسولی به او شده بود.

بیشتر بخوانیددرخواست فرانسه از ایران: به فریبا عادلخواه دسترسی کنسولی داشته باشیم

وزارت امور خارجه فرانسه در بیانیه ای یادآور شد که این پژوهشگر برجسته دو تابعیتی که در زمینه مردم شناسی فعالیت می کند و با شبکه های علمی و تخصصی مرتبط با اسلام شیعی همکاری دارد در ایران بازداشت شده است.

فرانسه به تاریخ دقیق دستگیری و بازداشت فریبا عادل خواه اشاره ای نکرده است. این درحالیست که ژان فرانسوا بایار، همکار و دوست فریبا عادل خواه در ژنو معتقد است که وی روز پنجم ژوئن هنگام ورود به تهران دستگیر شده و از آن روز تا کنون در زندان اوین تحت بازداشت قرار دارد.

از سوی دیگر دانشگاه علوم سیاسی پاریس، «سیانس پو» روز سه شنبه در واکنش به دستگیری خانم عادل خواه که از وی به عنوان مدیر تحقیقات بنیاد ملی علوم سیاسی درمرکز تحقیقات بین المللی نام برده، این اقدام را « غیر قابل قبول و غافلگیر کننده» توصیف کرده است.

در بیانیه ای که به صورت مشترک از سوی روسای «سیانس پو» و بنیاد ملی علوم سیاسی منتشر شده آمده است: «ما با سلول بحرانی که در همین زمینه در وزارت امور خارجه و امور اروپایی تشکیل شده در ارتباط تنگاتنگ هستیم.»

این بیانیه مشترک در ادامه تاکید کرده است که با کمک مقامات دولتی تلاش ها برای آزادی فریبا عادل خواه در سریع ترین زمان ممکن و تحت بهترین شرایط ادامه خواهد یافت.

بازداشت فریبا عادل خواه در ادامه برخورد با افراد دو تابعیتی نظیر نازنین زاغری، هما هودفر، سیامک نمازی و غلامرضا شاهینی صورت می گیرد که از سوی مقامات ایرانی به برخی موارد نظیر جاسوسی و تلاش برای براندازی متهم شده اند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

فرانسه سفیر ایران در پاریس را به وزارت خارجه احضار کرد

نازنین زاغری و همسرش همزمان به اعتصاب غذا پایان دادند

آمریکا و بریتانیا تحریم‌های جدیدی را علیه برنامه پهپادی جمهوری اسلامی ایران وضع کردند