خشونت خانگی علیه مردان و عزم آلمان برای شکستن کلیشههای اجتماعی و ذهنی

سالهاست که کشورهای مختلف جهان تدابیری برای جلوگیری از خشونت میان زوجها در نظر میگیرند اما معمولا این اقدامات بر خشونت علیه زنان متمرکز شده است. این درحالیست که مردان نیز از این موضوع رنج میبرند و قربانی انواع خشونت خانگی میشوند.
دولت فدرال آلمان برای اولینبار طرحی را برای کمک به مردان قربانی خشونت خانگی ارائه داده است. مقامات ایالتهای بایرن و نوردراین-وستفالن میگویند که قصد آنها از اجرای این برنامه شکستن کلیشههای ذهنی و اجتماعی درباره این موضوع است.
این برنامه که دارای سه محور اصلی است روز سهشنبه ۱۸ ژوئن از سوی مقامات این دو ایالت اعلام شد:
۱- ایجاد یک خط تلفن و وبسایت برای مشاوره آنلاین و تلفنی به مردان قربانی خشونت خانگی
۲- ساخت خانههای امن و مراکز مشاوره حضوری برای این افراد
۳- شکستن «تابوها» و کلیشههای ذهنی و اجتماعی درباره خشونت علیه مردان
یکی از علل مغفول ماندن این آسیب، عدم تمایل مردان به گزارش کردن و سخن گفتن درباره خشونتی است که از سوی شریک زندگی خود متحمل میشوند. ترس از ضعیف جلوه کردن، تحقیر و باور نشدن از سوی اطرافیان یکی از دلایل این سکوت است.
به گفته اداره پلیس فدرال آلمان در سال ۲۰۱۷ میلادی ۱۷/۹ درصد از آمار قربانیان خشونت خانگی را مردان تشکیل میدادند. از ۱۲۷ هزار و ۲۳۶ مورد گزارش شده تعداد ۲۳۷۲ هزار مرد، قربانی این نوع از خشونت بودهاند.
به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
خشونت خانگی علیه مردان در ایران
در ایران نیز مانند دیگر نقاط جهان، مردان قربانی این نوع خشونت از بیم مسخره شدن، باور نشدن یا ضعیف جلوه کردن، خشونتهای متحمل شده از سوی شریک زندگی خود را نه در جمع اطرافیان و نه در مراجع قضایی مطرح نمیکنند.
به گفته کارشناسان اجتماعی از آنجایی که مساله قدرت در روابط عنصری مهم و اساسی در نوع بروز خشونت از سوی افراد و نوع دریافت و واکنش به آن از طرف قربانیان است، موارد خشونت خانگی علیه مردان گاه با قدرت اقتصادی شریک زندگی آنان همراه است.
اگرچه محروم شدن از دسترسی به منابع مالی، محرومیت از آزادیهای فردی، خشونت کلامی و تحقیر از موارد رایج اعمال خشونت خانگی بر مردان است اما متحمل شدن آزار جنسی، تجاوز، آسیب جسمی و قتل از سوی شریک زندگی نیز در موارد زیادی دیده میشود.
به گزارش خبرگزاری ایسنا به نقل از سازمان پزشکی قانونی ۱۰ درصد از موارد گزارش شده «همسر آزاری» در سال ۱۳۹۶ در ایران را مردان تشکیل میدادند که این رقم نسبت به سال قبل از آن ۵/۸ درصد افزایش نشان میدهد.
بیشتر بخوانید: