عمر چلیک، سخنگوی حزب عدالت و توسعه (آکپ) در واکنش به صدور این قطعنامه نمایندگان پارلمان اروپا را به «نگرش به جهان از پشت شیشههای عینک جریانهای راست افراطی» متهم کرد.
پارلمان اروپا از شورای این اتحادیه خواست تا مذاکرات با ترکیه برای عضویت در اتحادیه اروپا را به حالت تعلیق درآورد.
روز چهارشنبه ۳۷۰ نماینده پارلمان با تصویب قطعنامهای ضمن «ابراز نگرانی شدید از وضعیت حقوق بشر، حاکمیت قانون، آزادی رسانهها، مبارزه با فساد و قدرت زیاد رئیس جمهوری در این کشور» به شورای اتحادیه اروپا توصیه کرد تا مذاکرات عضویت با ترکیه را به حال تعلیق درآورد.
۱۰۹ نماینده با این طرح مخالفت کردند و ۱۴۳ نماینده هم به آن رای ممتنع دادند.
مطالب یورونیوز را در واتساپ دریافت کنید
این قطعنامه در حالی تصویب شد که پیش از آن گروه پارلمانی حزب مردمی اروپا (راست میانه) خواستار قطع فوری و نامحدود مذاکرات با ترکیه بر سر عضویت در اتحادیه اروپا شده بود. این پیشنهاد از سوی اکثر نمایندگان رد شد.
کتی پیری، نماینده هلند از گروه سوسیال دموکرات و گزارشگر و طراح پیشنویس این قطعنامه گفت: «ترکیه گوش شنوایی برای درخواستهای همیشگی ما برای احترام به حقوق بنیادین ندارد. روشن است که قطع مذاکرات عضویت، کمکی به دموکراتها در ترکیه نخواهد کرد. به همین دلیل رهبران اروپایی باید از تمام ابزارهای موجود برای تحت فشار قرار دادن دولت ترکیه استفاده کنند.»
وزارت امور خارجه ترکیه با صدور بیانیهای ضمن انتقاد شدید از مصوبه پارلمان اروپا، اعلام کرد این قطعنامه «هیچ معنایی» برای آنکارا ندارد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، عمر چلیک، سخنگوی حزب عدالت و توسعه (آکپ) و وزیر مشاور دولت در مناسبات با اتحادیه اروپا در واکنش به صدور این قطعنامه، نمایندگان پارلمان اروپا را به «نگرش به جهان از منظر جریانهای راست افراطی» متهم کرد.
مذاکرات الحاق ترکیه به اتحادیه اروپا از سال ۲۰۰۵ آغاز شد اما عملا از چند سال پیش متوقف شده است. روابط نهچندان گرم آنکارا و اتحادیه اروپا بهویژه از زمان کودتای نافرجام تابستان ۲۰۱۶ و سرکوب گسترده مخالفان، به شدت تیره شده است.
بیشتر بخوانید: