بر اساس آخرین خبرها بین پلیس فرانسه و معترضان در نزدیکی طاق نصرت پاریس درگیری رخ داده است. پلیس تلاش می کند که مانع ورود معترضان به خیابان شانزهلیزه شود.
هزاران معترض در نهمین شنبه اعتراضات جلیقه زردهای فرانسوی در پاریس پایتخت این کشور و چندین شهر دیگر به خیابان آمدند.
در پاریس در میانه روز صدها جلیقه زرد در برابر وزارت اقتصاد تجمع کردند و در هنگام بعد از ظهر برای ادامه تجمع به سمت میدان اتوال و باستیل حرکت کردند.
بر اساس آخرین خبرها از پاریس بین پلیس و معترضان در نزدیکی طاق نصرت درگیری رخ داده است. پلیس تلاش می کند که مانع ورود معترضان به خیابان شانزهلیزه شود.
بنا به اعلام پلیس در مجموع ۱۰۲ نفر در پاریس بازداشت شدند که از این تعداد ۷۴ نفر به بازداشتگاه انتقال یافته اند.
مطالب یورونیوز را در واتساپ دریافت کنید
معترضانی که از محل وزارت اقتصاد به سمت باستیل آمده بودند شعار «ماکرون استعفا» سر دادند و سپس شعارهایی از جمله «همه با هم» سر دادند و سرود ملی مارسیز را خواندند. از دیگر شعارهای معترضان جلیقه زرد شعار «کریستف را آزاد کنید» بود که در حمایت از کریستف دتنژه بوکسور سابق که ویدئوی درگیری او با پلیسهای ضد شورش فرانسوی در شبکه های اجتماعی بطور گسترده پخش شده بود، مطرح شد. این بوکسور سابق اکنون در بازداشت به سر می برد و در انتظار برگزاری دادگاه خود است.
معترضان همچنین خواستار زندانی شدن الکساندر بنالا دستیار سابق امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه شدند.
پلیس فرانسه صبح شنبه ۳۰ نفر را بازداشت کرد. پلیس پیش بینی کرده است که جمعیت معترضان روز شنبه همانند روز ۱۵ دسامبر به ۶۶ هزار نفر برسد. با این حال در میانه روز وزارت کشور فرانسه اعلام کرد که ۳۲ هزار نفر در فرانسه دست به اعتراض زده اند و جمعیت معترضان در پاریس ۸۰۰۰ نفر است. اعدادی که معترضان آنرا به رسمیت نمی شناسند و آنرا سیاست دولت برای بی اهمیت نشان دادن این اعتراضات ارزیابی می کنند.
تجمعات جلیقه زردها در حالی هر شنبه ادامه یافته است که تنها سه روز به آغاز آنچه دولت ماکرون «گفتگوی ملی» نامگذاری کرده باقی مانده است. قرار است در دوره ۳ ماههای (ٰژانویه تا مارس) که دولت برای این گفتگو مشخص کرده است، شهروندان، سندیکاها و سازمانهایی که خواستار برگزاری جلسه محلی و منطقه ای هستند تقاضای خود را ارائه کنند تا دولت امکانات لازم را در اختیار آنها قرار دهد و نتیجه گفتگوهای آنها به دولت ارائه شود.
جلیقه زردهای فرانسوی را هنوز هیچ سندیکا یا حزبی نمایندگی نمی کند و در میان آنها می تواند تقریبا از تمام گرایشات سیاسی فرانسه از راست افراطی تا چپ رایکال را مشاهده کرد. بیشترین قدرت بسیج این جنبش به شهرهای کوچک فرانسه اختصاص دارد که در سالهای اخیر شاهد کاهش خدمات اجتماعی دولتی از دسترسی به بیمارستان تا دسترسی به فروشگاهها برای خرید روزانه هستند. بازنشستههای فرانسوی نیز که حقوق بازنشستگی را کافی ارزیابی نمی کنند از دیگر گروههای هستند که در این جنبش مشارکت قابل توجهی دارند.
در دیگر ویژگیهای جنبش جلیقه زردها بی اعتمادی آنها به رسانه هاست. شعار «رسانهها، پروپاگاندای دولت» از جمله شعارهای معترضان است.
در روزهای گذشته دولت ماکرون تهدیداتش را نسبت به این اعتراضات افزایش داده است که همین موضوع از نگاه برخی کارشناسان باعث افزایش خشم معترضان خواهد شد.
جنبش اعتراضی جلیقه زردهای فرانسوی نزدیک به دو ماه است که هر شنبه ادامه دارد. اعتراضات جلیقه زردها از اعتراض به افزایش مالیات سوخت آغاز شد و اکنون آنها خواستار استعفای امانوئل ماکرون رئیس جمهوری و برگزاری «همه پرسی شهروندی» (برگزاری همه پرسی به درخواست تعداد مشخصی از شهروندان) برای بازسازی مناسبات دموکراتیک در فرانسه هستند.