سعدیه می گوید: «تاکنون هیچ زنی از افغانستان موفق نشده که از بازیهای المپیک برای این کشور مدال بیاورد و من تصمیم دارم که نخستین دختر مدالآور باشم.»
گزارش از فریبا پژوه
حوزه ورزش زنان درافغانستان طی چند هفته گذشته با حاشیههای زیادی همراه بوده است ولی بهنظر میرسد همه این مشکلات زنانی چون سعدیه برومند را از ادامه راه خود باز نمیدارد.
سعدیه، دختر مشت زن افغان میگوید: «من از کودکی دوست داشتم کارهایی را انجام دهم که دیگر دخترها انجام نمیدهند یا انجام آن برای زنان ممنوع بود. من در زیر نگاه شماتتبار مردم و همسایهها با دوچرخه به مدرسه میرفتم و حالا هم زیر نگاههایی که میگویند من باید شرمسار باشم، مشت میزنم.»
مطالب یورونیوز را در واتساپ دریافت کنید
سعدیه ۲۲ سال سن دارد و یک بار در ۱۶ سالگی بهعنوان نماینده افغانستان در رشته دو و میدانی درمسابقات المپیک شرکت کرده است. او می گوید : «من آنطور که میخواستم در مسابقات دو و میدانی موفق نبودم. مدالهایی داشتم ولی میخواستم کار بزرگی انجام بدهم. به همین دلیل رشته بوکس را انتخاب کردم.»
خانواده سعدیه با این انتخاب او موافق نبودند. در افغانستان سایه سنت و برخی تفکرات و تعصبات که ریشه در باورهای مذهبی هم دارد همچنان بر سر زنان سنگینی میکند.
خبرنگار یورونیوز با سعدیه برای تماشای تمرینهایش در یک باشگاه ورزشی در مرکز کابل همراه شد. باشگاه ورزشی مردانه است و سعدیه تنها زنی است که در این باشگاه ورزشی با مربی مرد خود، الله داد رحیمی که قهرمان تیم ملی بوکس افغانستان است، تمرین میکند.
بیشتر بخوانید:
سعدیه می گوید: «مردم علاقه و توجه چندانی به این رشته ورزشی ندارند. حتی زنان ورزشکار هم به این رشته علاقه مند نیستند به همین دلیل ناچار می شوم تمرینات خود را با ورزشکاران مرد انجام دهم که البته این وضعیت از سوی عامه مردم نامطلوب و منفی تلقی می شود. برچسبهای زیادی به من می زنند ولی من در بیشتر مواقع از کنار حرف و نگاه سنگین مردم عبور می کنم.»
سعدیه در حالیکه دستکشهای سیاه بوکساش را می بندد می گوید: «من فکر میکنم میزان خشونت علیه زنان در افغانستان در دنیا بیسابقه است. من بارها برای اینکه از شرکت در مسابقات بوکس منصرف شوم تهدید شدم، حتی یکبار قرار بود که من را پیش از یک مسابقه در کابل با آب آلوده مسموم کنند اما من تصمیم گرفتم برای شکستن قالبهای موجود و با وجود محدودیت و تهدیدها در کشورم از ورزش حرفهای دور نمانم. میخواهم توانایی زنان افغان را به دنیا نشان دهم.»
سعدیه می گوید که کشور من با جنگ ها سالیان متمادی مواجه بوده است، به همین دلیل امکانات ورزشی برای زنان و مردان وجود ندارد و البته سهم زنان از این کمبود ها به مراتب بیشتر است.
این دختر بوکسورهمچنین دانشجوی رشته خبرنگاری یکی از دانشگاههای افغانستان و مجری برنامههای ورزشی یکی از تلویزیونهای خصوصی در کابل نیز هست.
او آرزوهای بزرگی دارد. وی می خواهد برای شرکت در مسابقات المپیک ۲۰۲۰ آماده شود. سعدیه می گوید: «تاکنون هیچ زنی از افغانستان موفق نشده است که از بازیهای المپیک برای این کشور مدال بیاورد ومن تصمیم دارم که نخستین دختر مدالآور باشم.»