NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

استرالیا بیت‌المقدس غربی را به‌عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت شناخت

سنگ بنای یادبود مذهبی یهودیان در استرالیا
سنگ بنای یادبود مذهبی یهودیان در استرالیا
Copyright 
نگارش از مسعود سالاری
تاریخ انتشار به روز شده در
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

سفیر تشکیلات خودگردان فلسطین در استرالیا روز شنبه به خبرگزاری فرانسه گفت دولت متبوعش از کشورهای عرب و مسلمان خواهد خواست تا در اعتراض به این تصمیم استرالیا سفرای خود را از کانبرا فرا بخوانند.

آگهی

استرالیا اعلام کرد از این پس بیت‌المقدس را به جای تل‌آویو به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت می‌شناسد.

اسکات موریسون، نخست وزیر استرالیا، روز شنبه ۲۴ آذر در جریان یک سخنرانی در شهر سیدنی گفت: «استرالیا بیت‌المقدس غربی را که کنست [مجلس اسرائیل] و چندین نهاد دولتی دیگر اسرائیل در آن قرار دارد، به عنوان پایتخت این کشور به رسمیت می‌شناسد.»

نخست وزیر استرالیا با اعلام این تصمیم در عین حال گفت که انتقال سفارت کشورش از تل‌آویو به بیت‌المقدس منوط به نتیجه روند توافق صلح میان اسرائیل و فلسطین خواهد بود. وی همچنین اعلام کرد زمانی که وضعیت شهر بیت‌المقدس در توافق‌نامه صلح اسرائیل و فلسطین مشخص شد، کشورش از تلاش‌ها برای برقراری کشور فلسطین به پایتختی بیت‌المقدس شرقی استقبال خواهد کرد.

استرالیا همچنین قرار است یک دفتر ویژه برای امور دفاعی و تجاری در بخش باختری بیت‌المقدس تأسیس کند.

اعلام بیت‌المقدس به عنوان پایتخت اسرائیل از سوی نخست‌وزیر استرالیا با واکنش بی‌درنگ اپوزیسیون رسمی دولت، یعنی حزب کارگر این کشور روبرو شد. یکی از مسئولان عالی‌رتبه این حزب چپ‌گرا به نام پنی ونگ در بیانیه‌ای که بامداد شنبه منتشر شد گفت: «به رسمیت شناختن بیت‌المقدس غربی به عنوان پایتخت اسرائیل در حالی که سفارت استرالیا همچنان در تل‌آویو است، تنها یک اقدام ظاهری برای نجات وجهه خود است.»

به توییتر یورونیوز فارسی بپیوندید

وی در این بیانیه افزوده است: «این تصمیم به معنی ترجیح منافع شخصی [نخست‌وزیر] به منافع ملی است. این تصمیمی بسیار خطرناک است که هیچ دستاوردی نخواهد داشت.»

نمایندگان اپوزیسیون استرالیا بر این باورند که اسکات موریسون با این اقدام در پی جلب حمایت بیشتر‌ آمریکا به عنوان متحد اصلی این کشور و نیز جلب آرا شهروندان یهودی کشورش در انتخابات بعدی است.

آقای موریسون در مهرماه گذشته در سخنانی غیرمنتظره گفته بود که درباره به رسمیت شناختن بیت‌المقدس به عنوان پایتخت اسرائیل و انتقال احتمالی سفارت استرالیا به این شهر «باز هم فکر می‌کند.»

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل نیز گفته بود که همتای استرالیایی‌اش در یک گفتگوی تلفنی او را از قصد خود آگاه ساخته بود.

مطالب یورونیوز را در واتس‌اپ دریافت کنید

اعلام این تصمیم در همان زمان با واکنش جهان عرب روبرو شد. سفرای ۱۳ کشور عربی روز سه‌شنبه ۲۴ مهر اعلام کردند که برای هشدار نسبت به این تصمیم نامه‌ای به وزیر أمور خارجه استرالیا نوشته‌اند. اندونزی به عنوان پرجمعیت‌ترین کشور مسلمان جهان با وجود داشتن روابط تجاری فراوان با استرالیا، یکی از منتقدان جدی این تصمیم دولت کانبراست.

تشکیلات خودگردان فلسطینی نیز تاکنون مراتب مخالفت شدید خود با تصمیم دولت استرالیا اعلام کرده است. عزت عبدالهادی، سفیر تشکیلات خودگردان فلسطین در استرالیا روز شنبه به خبرگزاری فرانسه گفت دولت متبوعش از کشورهای عرب و مسلمان خواهد خواست تا در اعتراض به این تصمیم استرالیا سفرای خود را از کانبرا فرا بخوانند.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا روز ۱۵ آذر سال گذشته اعلام کرد کشورش از آن پس به جای تل‌آویو بیت‌المقدس را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت می‌شناسد. کمی بعد از اعلام این تصمیم، سفارت آمریکا در اسرائیل رسما از تل‌آویو به بیت‌المقدس منتقل و طی مراسمی در آنجا افتتاح شد.

این اقدام آمریکا به اعتراض و درگیری در سرزمین‌های فلسطینی و تظاهرات در برخی کشورهای مسلمان انجامید. در جریان درگیری‌های خونبار در روز افتتاحیه سفارت آمریکا در بیت‌المقدس تنها در نوار غزه دست کم ۶۲ معترض فلسطینی با گلوله سربازان اسرائیلی کشته شدند.

آگهی

بیشتر بخوانید:

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

مذاکره هندوراس با اسرائیل و آمریکا برای انتقال سفارت به بیت‌المقدس

واکنش‌های جهانی به انتقال سفارت آمریکا به بیت‌المقدس و کشتار در غزه

استرالیا: اسرائیل امدادگران غزه را به عمد نکشت؛ شکست عملیاتی بود