ترامپ: برنامه‌ای برای دیدار ندارم اما روحانی مردی دوست داشتنی است

ترامپ: برنامه‌ای برای دیدار ندارم اما روحانی مردی دوست داشتنی است
Copyright رویترز
Copyright رویترز
نگارش از Euronews
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

رئیس جمهوری آمریکا در توئیت خود اعلام نکرده است که این «درخواست‌ها»ی ملاقات از سوی چه کسانی بوده است.

آگهی

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده روز سه‌شنبه ۱۵ سپتامبر اعلام کرد که «با وجود درخواست‌ها» برنامه‌ای برای ملاقات با حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران که برای شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل به نیویورک سفر کرده است، ندارد.

دونالد ترامپ در حساب توئیتری خود با «دوست داشتنی» خواندن رئیس جمهوری ایران نوشت: «با وجود درخواست‌ها هیچ برنامه‌ای برای ملاقات با حسن روحانی ندارم. شاید روزی در آینده. مطمئنم که او مردی دوست داشتنی است.»

مطالب یورونیوز را در واتس‌اپ دریافت کنید

ایران: ما درخواستی برای ملاقات ندادیم

علیرضا میر یوسفی، سخنگوی هیات نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد در واکنش به این توئیت آقای ترامپ اعلام کرد که هیج درخواستی از سوی ایران برای ملاقات با رئیس جمهوری ایالات متحده مطرح نشده است.

پرویز اسماعیلی، سخنگوی نمایندگی ایران در سازمان ملل نیز در توئیتی با اشاره به مصاحبه کریستین امان‌پور، خبرنگار سی‌ان‌ان با حسن روحانی، باز قول رئیس جمهوری ایران گفت که این دونالد ترامپ بوده که در دو سال گذشته پیگیر دیدار با مقامات ایران است.

**به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید **

روحانی در این مصاحبه گفته بود: « به جای حرف، صداقت و جدیت لازم است. او دو سال پیگیر دیدار است. این ملاقات باید زمانی انجام شود که واقعا به نفع دو ملت و دو کشور باشد.»

رئیس جمهوری آمریکا در توئیت خود اعلام نکرده که این «درخواست‌ها»ی ملاقات از سوی چه کسانی بوده است. اما استقبال از این ملاقات از ماه‌های پیش از سوی مقامات ایالات متحده مطرح شد و مقامات ایران نیز هربار این موضوع را تکذیب کردند.

روحانی در نیویورک: برنامه‌ای برای ملاقات با دونالد ترامپ ندارم

این در حالی است که حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران نیز روز گذشته در مصاحبه با شبکه «ان‌بی‌سی» گفت که در جریان این سفر برنامه‌ای برای دیدار با دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا ندارد. وی اظهار داشت: «به طور طبیعی اگر کسی مایل به دیدار و گفتگو و پیشرفت در رابطه است، آن فرد از ابزار تحریم و تهدید استفاده نمی کند و همه قدرتش را علیه یک کشور دیگر به کار نمی گیرد.»

آقای روحانی نحوه برخورد با ایران را با رفتار دونالد ترامپ با رهبر کره شمالی غیر قابل مقایسه خواند و گفت: «مدل کره شمالی نمی تواند مدل درستی باشد زیرا ما نمی توانیم چنین مقایسه هایی انجام دهیم. البته مطمئنا مدلهایی وجود دارد که می توان از آنها استفاده کرد.»

درخواست ملاقات روحانی و ترامپ؛ ایران یا ایالات متحده؟

دونالد ترامپ در ماه ژوئیه و پیش از بازگشت تحریم‌های علیه ایران گفته بود: «امیدوارم ایران زمانی با ما تماس بگیرد تا شاید توافق جدیدی صورت بگیرد و البته شاید هم توافقی صورت نگیرد.»

پس از ابراز تمایل دونالد ترامپ برای مذاکره «بدون پیش‌ شرط با ایران» مایک پومپئو، وزیر خارجه ایالات متحده گفت: «رییس‌جمهوری در صورتی با ایرانی‌ها پای میز مذاکره خواهد نشست که آنها تعهد به اعمال تغییرات در نحوه رفتار با مردم این کشور را نشان دهند، از رفتار بد خود بکاهند و بتوانند بپذیرند که وارد توافقی هسته‌ای شوند که در عمل مانع اشاعه [تسلیحاتی] شود.»

در همان زمان مقامات ایران نیز اعلام کردند که رئیس جمهوری آمریکا در سفر پیشین حسن روحانی به نیویورک برای سخنرانی در سازمان ملل نیز چندین‌بار بار درخواست ملاقات و گفت‌و گو با وی را با تیم ایرانی مطرح کرده بود. محمود واعظی، رئیس دفتر حسن روحانی در اینباره گفت: «اینکه می گویند ایران به دنبال مذاکره با آمریکا می رود تا الان که غیر از این بوده است. وقتی آقای روحانی به مقر سازمان ملل رفت این آقای ترامپ بود که هشت بار درخواست گفت‌وگو با آقای روحانی را مطرح کرد ولی آقای روحانی این درخواست را قبول نکرد.»

چند روز پس از اما میان دو رئیس جمهور بر سر خروج آمریکا از برجام و تهدید ایران به بستن تنگه هرمز درگیری لفظی اتفاق افتاد. آقای روحانی خطاب به دونالد ترامپ گفت: «با دم شیر بازی نکن، پشیمان می‌شوی.» و رئیس جمهوری ایالات متحده نیز در پاسخ به وی توئیت کرد: «دیگر هرگز آمریکا را تهدید نکن، در غیر اینصورت پیامدهایی را خواهید دید که کمتر کسی در طول تاریخ دیده است.»

دونالد ترامپ در روزهای پایانی ماه ژوئیه مجددا اعلام کرد که حاضر است در هر زمان و بدون هی پیش شرطی دیدار کند. وی در یک کنفرانس خبری در واشنگتن، در پاسخ به سوال خبرنگاری در این‌باره که آیا حاضر است با رئیس جمهوری ایران ملاقات کند گفت: «حاضرم با رهبران ایران هر زمان که بخواهند بدون پیش‌شرط دیدار کنم... من با همه دیدار می‌کنم. من به ملاقات رودررو اعتقاد دارم.... اگر آنها بخواهند با هم دیدار می‌کنیم.»

جواد ظریف، وزیر خارجه ایران اما در واکنش به این سخنان در حساب توئیتری خود نوشت: «ایران و آمریکا مدت دو سال مذاکره کردند. با همراهی اتحادیه اروپا و سه کشور اروپایی [آلمان، بریتانیا، فرانسه] روسیه و چین، توافقی منحصر بفرد و چندجانبه را بوجود آوردیم؛ برجام. توافقی که هنوز کار می‌کند. آمریکا تنها می‌تواند خود را برای خروج از این پیمان و ترک میز گفتگوها سرزنش کند. تهدیدها و تحریم‌ها بی‌نتیجه خواهند بود. سعی کنید احترام بگذارید: به ایرانی‌ها و به جامعه بین‌الملل.»

کمال خرازی، رئیس شورای راهبردی روابط خارجه ایران نیز درباره موضوع ملاقات گفته بود که رئیس جمهوری آمریکا «عاشق ملاقات برای ملاقات» است و چندان به نتایج ملاقات‌های خود و سخنان متناقض خویش نمی‌اندیشد.

در ماه اوت و چند روز مانده به موعد بازگشت دور تازه تحریم‌های آمریکا علیه ایران، دونالد ترامپ در حساب توئیتری خود نوشت: «ایران و وضعیت اقتصادش به سرعت رو به وخامت گذاشته است؛ مهم نیست که ملاقات من با آنها انجام می‌شود یا خیر، این [موضوع] به آنها بستگی دارد.»

آگهی

به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

مایک پومپئو روز یکشنبه ۲۳ سپتامبر نیز مجددا اعلام کرد که آقای ترامپ از دیدار و گفتگو با رئیس جمهوری ایران استقبال می‌کند. وی گفت: «هنوز برنامه‌ای برای دیدار بین ترامپ و روحانی وجود ندارد. اما اگر چشم اندازی از گفتگوهای سازنده با رئيس جمهوری ایران وجود داشته باشد، آقای ترامپ از آن استقبال خواهد کرد.»

وزیر خارجه آمریکا، رهبر ایران را صحنه‌گردان اصلی در سیاست خارجی ایران خوانده و گفته بود که رئیس جمهوری آمریکا حتی برای ملاقات با علی خامنه‌ای نیز آمادگی دارد.

بیشتر بخوانید:

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

ظریف: هیچ شانسی برای گفتگوی روحانی و ترامپ وجود ندارد

ترامپ: ملاقات من با ایران به تهران بستگی دارد

ایران برای پیگیری مذاکرات هسته‌ای و بازگشت به برجام اعلام آمادگی کرد