NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

فرضیه ریمان؛ آیا معمای ۱۶۰ ساله ریاضی حل شد؟

فرضیه ریمان؛ آیا معمای ۱۶۰ ساله ریاضی حل شد؟
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار به روز شده در
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

ریاضیدانان بسیاری در تلاش برای حل یکی از شش گانه‌های علم در هزاره اخیر بودند، اما آیا سرانجام ریاضی دان ۹۰ موفق ساله موفق شد پاسخ آن را بیابد؟

آگهی

مايكل عطيه، ریاضیدان لبنانی-بریتانیایی مدعی است که موفق به حل فرضیه ریمان (Riemann hypothesis)، یکی از ششگانه‌های رمزآمیز علم در هزاره اخیر شده است.

وی روز دوشنبه ۲ مهر (۲۴ سپتامبر) در جریان یک سخنرانی در «تالار گفتگو هایدلبرگ» با ارائه یک طرح مدعی شد که یک «اثبات ساده» برای حل این فرضیه یافته است. «تالار گفتگو هیدلبرگ» از یک سو مکانی برای تجمع و گفتگو دانشمندان جوان در حوزه ریاضی و علوم کامپیوتر و از سوی دیگر محل نشست دانشمندان برجسته در این رشته‌هاست.

حل این فرضیه دستاورد بزرگی در علم ریاضیات خواهد بود. آقای عطیه در اینباره به خبرنگاران گفت که ریاضیدانان بسیاری در تلاش برای حل این فرضیه بودند اما سرانجام یک مرد ۹۰ ساله پاسخ آن را یافت. وی در ادامه افزود: «مردم بر این باورند که ریاضیدانان بهترین کارهای خود را پیش از ۴۰ سالگی ارائه می‌کنند اما اجازه دهید با ارائه اثبات فرضیه ریمان به آنان نشان دهم که در اشتباه هستند.»

با این حال هنوز طرح وی از سوی دیگر ریاضیدانان برجسته تایید یا رد نشده است و گفتگوها در مورد صحت این ادعا ادامه دارد.

مایل عطیه ۹۰ ساله که تخصص او هندسه است در سال‌های جوانی در سودان و مصر به تحصیل ریاضی پرداخت و پس از مهاجرت به بریتانیا تحصیلات خود را در دانشگاه آکسفورد و کمبریج و سپس موسسه مطالعات پیشرفته در پرینستون آمریکا تکمیل کرد.

وی در سال ۱۹۶۶ «نشان فیلدز» را که تلویحا نوبل ریاضیات خوانده می‌شود، دریافت کرد. آقای عطیه همچنین موفق شد در سال ۲۰۰۴ «جایزه بین‌المللی آبل» را که هر ساله از سوی شاه نروژ به ریاضیدانان برجسته اهدا می‌شود، از آن خود کند.

برنهارت ریمان، ریاضیدان آلمانی حدود ۱۶۰ سال پیش فرضیه‌ ریمان را مطرح کرد

فرضیه ریمان حدود ۱۶۰ سال پیش از سوی وسط برنهارت ریمان، یکی از تاثیرگذارترین ریاضیدانان قرن نوزدهم میلادی مطرح و برای حل آن جایزه یک میلیون دلاری تعیین شده‌ است. این فرضیه در مورد ریشه‌های تابع زتای ریمان است که می‌گوید ریشه‌های غیرساده این تابع بخش حقیقی آنها برابر ۰.۵ است. فرضیه ریمان نتایج حاصل از توزیع عدد اول را نشان می‌دهد.

برنهارت ریمان (۱۷ سپتامبر ۱۸۲۶–۲۰ ژوئیه ۱۸۶۶) یک ریاضیدان آلمانی بود که در زمینه آنالیز، تئوری اعداد و هندسه دیفرانسیل فعالیت می‌کرد. وی یکی از مهمترین ریاضیدانان تاریخ بود و گرچه به دلیل بیماری سل در ۳۹ سالگی درگذشت، اما اثری شگرف بر ریاضیات قرن بیستم گذاشت. یکی از آثار مهم ریمان مقاله او در مورد نظریه اعداد است. او در این مقاله که به به تابع زتای ریمان معروف است به بررسی خواص اعداد اول و ویژگی‌های تابعی پرداخت.

مطالب یورونیوز را در واتس‌اپ دریافت کنید

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

معیار «کیلوگرم» تغییر می‌کند

مدال فیلدز ریاضیدان ایرانی دقایقی پس از اهدا دزدیده شد

چه کار کنیم تا مصاحبه‌های رسانه‌ای بر علم ما متمرکز شوند و نه جنسیت ما؟